mobiele airco kopen

De beste mobiele airco kopen van 2020?

Wanneer het weer in Nederland warm, benauwd, of plakkerig is kan een mobiele airco noodzakelijk zijn om het klimaat in huis op een comfortabel niveau te houden.

Om de juiste hoeveelheid frisse lucht te krijgen is een verrijdbare airco vaak de beste oplossing. Ze zijn simpel, maar effectief. Daarnaast zijn ze makkelijk te installeren en onderhouden. Ook zijn ze er voor ieder type ruimte.

Ben je op zoek naar de beste mobiele airco van 2020? We bekijken de beste apparaten van dit jaar.

  • De AEG 12,000 BTU 34 m² is een goede keuze en springt qua prestaties boven de rest uit, omdat het een krachtig, relatief stil en modern apparaat is.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe mobiele airco!

mobiele airco in kamer
beste per kamer
top 10

hoe het werkt + tips

Beste mobiele airco van 2020

beste mobiele airco 2020

De beste mobiele airco van 2020 is de AEG 12,000 BTU. Dit apparaat kan een goed geïsoleerde ruimte koelen tot 34 m². En een slecht geïsoleerde ruimte of kamer tot 22 m².

Ook kun je de ruimte ventileren. Het geluidsniveau is maximaal 64 dB bij deze AEG. Je kunt eenvoudig een timer instellen (handig voor de slaapkamer) en bedienen via de afstandsbediening.

Het display is makkelijk te lezen en deze mobiele airco heeft een energieklasse van A+. En natuurlijk kan verplaatsen simpel door de wielen onder het apparaat.

Het is een krachtige verrijdbare airco die de ruimte snel weet af te koelen. Kortom, een goed product voor een prima prijs!

Overzicht van verschillende situaties

De beste mobiele airco’s van 2020 delen we op in verschillende categorieën. Hiermee kies je snel de beste verrijdbare airco die bij je past. Want er zijn voor veel situaties verschillende mobiele airco’s nodig. Bekijk hieronder in een korte lijst de beste per situatie.

Hieronder gaan we in op iedere mobiele airco die hierboven is besproken. Zo heb je voor elk van bovenstaande situaties een uitleg waarom dit de beste voor jou is. En zo ga je thuis fris de zomer door!

Beste mobiele airco voor een kleine kamer

beste mobiele airco kleine kamer

De beste mobiele airco voor in een kleine kamer is de Fuave ACB09K01. Deze is bij een goed geïsoleerde woning geschikt tot 26 m². Bij een slecht geïsoleerde kamer kan deze mobiele airconditioning tot 17 m² koelen.

Deze Fuave heeft een thermostaat. Hiermee kun je een constante temperatuur in een ruimte instellen. Zo bereik en behoud je altijd dezelfde aangename temperatuur.

Met een verstelbare uitblaasrichting en bediening via de afstandsbediening heb je een topkwaliteit verrijdbare airco voor een goedkope prijs.

Het maximale koelvermogen van deze Fuave is
9000 BTU. En met een hoog efficiëntie ratio van 2,6 is dit een airco die jouw kamer snel afkoelt. Doordat de energieklasse A is, heb je ook lage kosten op de energierekening. Dat is dubbel profiteren!

2. Suntec Wellness

Suntec Wellness

De op een na beste goedkope mobiele airco voor een kleine ruimte is de Suntec Welness. Het is de keuze van Amazon voor een verrijdbare airco. Hij koelt een maximale riumte van 25 m² met een koelvermogen van 7.000 BTU.

Deze Suntec Wellness heeft een energieklasse A en gebruikt het milieuvriendelijke koelmiddel R290.

Natuurlijk wordt de afvoerslang meegeleverd. En dat niet alleen. Dit apparaat kan naast koelen ook ontvochtigen en enkel ventileren.

Deze mobiele airco van Amazon wordt geleverd met afstandsbediening. Daarnaast zit er een schuifbalk voor het raam bij. Of wel een raamafdichting set.

Een ander goed voordeel is dat dit een erg voordelige keuze is. Voor nog geen 300 euro is de Suntec Wellness van jou!

Beste mobiele airco met bediening via app

Beste mobiele airco met app

De beste mobiele airco met bediening via een app is de Duux Blizzard. En met een maximaal koelvermogen van 12000 BTU is deze geschikt voor een kamer van ongeveer 28 m².

De Duux Blizzard bedien je eenvoudig met een app. Hierdoor kun je vanuit iedere ruimte jouw mobiele airco bedienen. Deze app is zowel voor Android als iOS geschikt. Ook zit er natuurlijk gewoon een afstandsbediening bij.

Met 3 verschillende snelheden van blazen, kies je de juiste stand voor jouw studeer- of werkkamer. Ook zit er een ontvochtigingsfunctie op. Deze functie zorgt ervoor dat het minder klam en benauwd is in de ruimte.

Het efficiëntie ratio van dit apparaat is 2,6. En er zit ook een nachtmodus en timer op. Verder wordt de raamafdichting set gewoon meegeleverd!

2. MOA A016C

MOA A016C

De MOA A016C wordt verkocht door een verkooppartner van Bol.com. Deze MOA staat op nummer 2 omdat dit de beste goedkope mobiele airco met app is. Voor nog geen 350 euro!

De Moa A016 is geschikt voor ruimtes tot 34 m². Het geluidsniveau is dan wel 65 dB. Geen stille airco dus. Wel heeft deze een bediening via de app. Dit maakt het mogelijk om jouw mobiele airco via WiFi te besturen!

De koelcapaciteit is 9.000 BTU. Daarnaast kan deze mobiele airco ook verwarmen! Dan geldt wel dat de verwarmcapaciteit 7.600 BTU is. Je moet dus niet proberen om een kamer van 34 m² te verwarmen.

Beste mobiele airco voor een hele grote ruimte

beste mobiele airco voor grote ruimte

De beste mobiele airco voor in een grote ruimte is deze Fuave ACS18K01. Deze grotere verrijdbare airco is goed voor goed geïsoleerde ruimtes tot 51 m². Met 18000 BTU is dit een topklasse airco voor grote ruimtes.

Deze Fuave airco heeft een meegeleverde afstandsbediening waardoor je ‘m van een afstand kunt besturen. Daarnaast beschikt deze over een verwarmingsfunctie. Hiermee kun je ook de ruimte verwarmen.

Natuurlijk heeft deze mobiele airconditioner voor in een hele grote ruimte ook een timerfunctie. Hiermee stel je de timer in op een tijd en dan stopt de airco zodra de tijd is verstreken.

En ook de blaasrichting stel je zelf in. Ook zit er een nachtmodus op, waardoor hij ‘s nachts minder herrie maakt. Daarnaast heeft dit apparaat heeft een efficiëntie ratio van 2,6.

2. Bodin 22.352414

Bodin 22.352414 - Mobiele airco

De op een na beste mobiele airco voor een grote kamer is de Bodin 22.352414. Deze wordt exclusief bij Bol.com verkocht. Wanneer je Select-lid bent koop je deze met 100 euro korting!

Dit is een wat luide mobiele airco met 65 dB. Daarnaast zit er wel een energieklasse A op én werkt deze met de afstandsbediening. Natuurlijk is deze meegeleverd.

Zelf stel je gemakkelijk de temperatuur in van 16⁰C tot 31⁰C. Ook heeft deze Bodin 22.352414 2 extra standen: ontvochtigen van de lucht en de ventilatorstand.

Met 14.000 BTU koelt dit apparaat jouw kamer tot 48 m². Zo koel je een extra grote kamer! Geleverd door Bol.com zelf, dus geen externe verkooppartner.

TOP 10 beste mobiele airco’s van 2020 onder elkaar

top mobiele aircos 2020

Hieronder bekijk je de top 10 mobiele airco’s van 2020! Hierdoor heb je een totaalaanbod aan airco’s in één oogopslag. Zo profiteer jij van een handig overzicht, waarbij je gemakkelijk al jouw keuzes onder elkaar ziet. In de zomer kan het opeens héél warm zijn. Is er een niet meer op voorraad? Dan heb je op deze manier nog genoeg keuze. Doordat we hier héél veel mobiele aircos hebben geplaatst, is dit de pagina waar je het meest complete aanbod vind. Alvast een koele zomer gewenst!

1. De’Longhi PAC N82 ECO

De'Longhi PAC N82

De De’Longhi PAC N82 is de eerste mobiele airco die we reviewen in deze serie. Deze Delonghi heeft een maximaal koelvermogen van 9400 BTU. Hiermee koel je een ruimte tot 30 .

Deze airco heeft 3 verschillende standen. Zo kun je jouw kamer de verkoeling geven die deze nodig heeft. Er zit ook een nachtmodus op. Hiermee koel je jouw kamer, maar niet in de nacht.

Je kunt via het display dit apparaat bedienen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de afstandsbediening. Met energieklasse A is dit een relatief zuinige airco. De wielen onder deze airco maken het gemakkelijk om ‘m te verplaatsen naar een andere ruimte. Hij verwijdert ongeveer 20 liter vocht per dag. De afvoerslang is natuurlijk meegeleverd en is 1 meter en 20 centimeter lang.

Hij is ontzettend goed beoordeeld. Bij verschillende aanbieders haalt deze DeLonghi verrijdbare airco een score van ongeveer 4,3 uit de 5 sterren verdeeld over alle aanbieders.

2. DeLonghi PAC EX100 Silent

DeLonghi PAC EX100 Silent

Bekijk hier de handleiding van deze DeLonghi (pdf).

Deze DeLonghi PAC EX100 Silent heeft een enorm goed energielabel: A++. Omdat de meeste een energielabel A hebben, is dit één van de meest energiezuinige keuzes is voor een verrijdbare airco. En niet heel duur!

Je kunt ‘m gewoon vanuit de bank bedienen met de afstandsbediening. Verder kun je ‘m natuurlijk verplaatsen met de wieltjes. Ook zit er een ventilatie functie op. Zo blaas je enkel koude lucht, zonder dat je koelt.

Ontvocht, ventileert en verkoelt een ruimte in jouw huis met deze DeLonghi PAC EX100 Silent. De naam zegt het al: het is een stille mobiele airco. Het vermogen is 2500 watt. Hierdoor koelt een ruimte lekker snel af.

Deze DeLonghi heeft een maximaal koelvermogen van 10.000 BTU. Hierdoor is deze geschikt voor redelijk grote ruimtes tot 28 m². Let erop dat je een raam of deur in de buurt nodig hebt om de slang naar buiten te hangen. Dit moet op een hoogte van 35 cm tot 100 cm zijn. De functie om de ruimte te ontvochtigen werkt alleen wanneer het in de kamer 21 graden is of warmer.

3. DeLonghi PAC EL98 Eco Real Feel

DeLonghi PAC EL98 Eco Real Feel

Bekijk hier de handleiding van deze DeLonghi (pdf).

De De’Longhi PAC EL98 Eco Real Feel is de derde DeLonghi mobiele airco uit de lijst. Hiermee haal je een goede in huis voor een maximaal oppervlak van 19 m². Het totaal koelvermogen is 10.700 BTU. En zo koel je efficiënt een kleine kamer!

Met 3 verschillende standen heb je een verrijdbare koelmachine voor iedere situatie. Daarnaast is de energieklasse A, dus een hoge energierekening. En daar heb je geen last van met deze De’Longhi.

Doordat de airco een thermostaat bevat, kun je gemakkelijk een constante temperatuur instellen. Wanneer je dit doet, zal de airco soms aanspringen om de temperatuur op pijl te houden. Op het displat wordt met kleuren aangegeven hoe de temperatuur en luchtkwaliteit is in de kamer. Hierdoor zie je gemakkelijk of je de instellingen goed instelt.

Er zit eer afvoerslang standaard meegeleverd. Toch heb je nog wel een raamafdichtingskit nodig. Deze kun je er los bij kopen. Ook kun je ‘m natuurlijk handig van kamer naar kamer verplaatsen, door de wieltjes eronder.

4. Whirlpool PACB212HP

Whirlpool PACB212HP

De Whirlpool PACB212HP is een mobiele airco met verwarmingsfunctie. Hiermee verkoel je jouw kamer in de zomer en verwarm je de kamer in de winter! Met 12.000 BTU is deze verrijdbare airconditioner goed voor een maximaal oppervlak van 34 .

Je hebt een timer, nachtfunctie, ontvochtingsfunctie en dus ook een verwarmingsfunctie. Met de ontvochtingingsfunctie haal je het klamme, plakkerige gevoel uit de lucht.

Dit apparaat produceert constant geluid. Wel kun je zelf instellen hoeveel geluid de maakt. Er is ook een stilte modus. Zo kun je met de 24-uurs timer zelf instellen wanneer de Whirlpool geluid moet gaan maken en wanneer niet. En dus ook moet verkoelen.

Er zit standaard een handleiding (pdf), uitlaatslang, raamuitlaat, regenscherm en afstandsbediening bij. Hierdoor heb je een complete set en geen raamafdichting set meer nodig. Wel zo makkelijk!

5. De’Longhi PAC CN93 ECO

De'Longhi PAC CN93 ECO

De De’Longhi PAC CN93 ECO is de grote broer van de nummer 1 uit de lijst. Deze airco is goed voor 10.500 BTU met een maximum oppervlakte van 30 m². Hiermee haal je een topkwaliteit apparaat in huis!

Doordat er zowel een timer als nachtfunctie opzit heb je zelf geen kijken meer naar deze De’Longhi PAC CN93. Je bedient ‘m vanuit de bank of stoel met de meegeleverde afstandsbediening.

Het geluidsniveau van deze De’Longhi is lager dan bij vergelijkbare apparaten. Minimaal 50 dB is een stuk lager dan de overige! Dit is wel op de laagste stand.

Natuurlijk is er een raam of deur in de buurt nodig waardoor je de afvoerslang kunt hangen. Op deze manier heb je de beste opstelling. Daarnaast heb je geen zorgen over de energierekening met een energieklasse A. Een raamafdichting kit wordt niet standaard meegeleverd. Zorg er dus voor dat je deze er nog los bij koopt.

6. Honeywell MN12CES(WW)

Beste mobiele airco nummer 6

Deze Honeywell MN12CES is verkrijgbaar in twee kleuren. De witte kleur heeft WW erachter en dat vormt zicht tot WW achter het serienummer. Er zitten dus geen verschillen tussen. Een prachtig apparaat met 12.000 BTU aan koelvermogen.

Dit is genoeg voor een kamer van 34 m², bij lage warmtelasten. Wanneer jouw huis minder goed is geïsoleerd, heb je hier een Honeywell airco voor een ruimte van 22 m². Ook nog perfect voor de slaapkamer bijvoorbeeld!

Het geluidsniveau is redelijk hoog. Deze is dan ook als minpunt beschreven. Met wel 3 standen heb je genoeg fluctuatie hiermee. Je kiest zelf hoe hard hij blaast en hoeveel geluid hij maakt.

Met de thermostaat en de verstelbare uitblaas richting heb je hier een mooi apparaat dat jouw huis in de zomer lekker koel houdt. Hij ontvochtigt de kamer ook nog eens. Zo blijft de luchtvochtigheid in jouw kamer op een goed niveau. Beter voor de gezondheid! Het enige minpuntje is dat er geen raamafdichting kit mee wordt geleverd. Hierdoor moet je deze er nog wel even los bij kopen.

7. Sencor MT1231C

Sencor MT1231C

De Sencor MT1231C is een zwarte mobiele airco. Deze hebben we nog niet gezien in deze toplijst. Met 12000 BTU heb je een topklasse airco met wielen, waardoor je ‘m gemakkelijk verplaatst. Er zit een ontvochtigingsfunctie op. Hiermee koel je én verwijder je de warme lucht uit de kamer. Zo wordt het niet benauwd!

De 12000 BTU van Sencor is genoeg om een ruimte die wat minder goed is geïsoleerd te koelen tot 22 m². In een goed geïsoleerde ruimte kan dit apparaat koelen tot 34 m².

Doordat er een afstandsbediening is meegeleverd profiteer je van het lekkerste gemak. En vanuit jouw luie stoel zet je de airco aan en uit. Ook zit er een nachtmodus op. Hierdoor zal de airco minder geluid maken zodra je ‘s nachts wilt gaan slapen. Wel zo handig!

Ook zit er een thermostaat op. Zo kun je de gewenste temperatuur constant instellen. De Sencor zorgt ervoor dat de ruimte op deze temperatuur blijft.

8. Tristar AC-5477

Tristar AC-5477

Op zoek naar de Tristar AC-5477? Dit is de goedkope oplossing voor een mobiele airco. Bij Bol.com kost deze nog geen driehonderd euro. Hierdoor is dit een van de goedkoopste mobiele airco’s van 2020.

Met slechts 7000 BTU koel je alsnog een flinke ruimte van 22 m². Bol.com vermeld helaas geen goed of slecht geïsoleerde ruimte. Daardoor is dit een indicatie. Houdt rekening met hoe jouw huis is geïsoleerd. Weet je zeker dat je dat goed voor elkaar hebt? Dan hoef je niet bang te zijn. En kies er anders een met wat meer BTU voor extra zekerheid.

Hier zit een afstandsbediening meegeleverd. Daarnaast kun je de temperatuur instellen van 16⁰C tot 31⁰C met de thermostaat. Ook kun je ‘m gebruiken als ventilator. Dan zijn er twee standen mogelijk.

Deze praktische airco is te koop zonder raamafdichting kit. En zorg er dus voor dat je deze er dus nog bij koopt!

9. AEG AXP34U338HW

AEG AXP34U338HW mobiele airco

De AEG AXP34U338HW is een mobiele airco voor 40 m2. Doordat deze meer capaciteit heeft koel je de ruimte een stuk sneller. Ook kan deze verwarmen. Een handige functie!

Deze AEG heeft 12000 BTU waardoor een ruimte die goed is ingericht prima is te koelen tot 40 m². Heb je hoge warmtelasten? Dan wil je ervoor zorgen dat je deze koopt voor een ruimte die kleiner is dan 40 vierkante meter.

En natuurlijk krijg je er een afstandsbediening bij. Ook zit er een handleiding bij. Maar geen raamafdichting kit. Daarom moet je deze er nog los bij kopen.

Uit 19 reviews is deze beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Hierdoor is dit een topklasse apparaat! En je installeert ‘m simpel. Het enige nadeel is dat deze wat lawaai maakt. Maar dat heb je nu eenmaal bij een apparaat als deze.

10. Fuave ACB12K01

fuave acb12k01

De Fuave ACB12K01 heeft een hoog koelvermogen en de laagste prijs in deze klasse. Voor een soortgelijke airco betaal je al snel meer dan 600 euro. Bij Coolblue is deze variant nog geen 450 euro in mei 2020!

Deze ACB12K01 heeft een maximaal koelvermogen van 12000 BTU. Hiermee koel je een kamer van 34 m2 erg snel naar beneden. In een kamer met hoge warmtelasten koel je deze tot 22 m2.

En bij Coolblue’s huismerk ben je gewend dat je een jaar extra garantie krijgt op het huismerk Fuave. Hierdoor profiteer je van een jaar langer garantie op jouw airco. Dat is mooi meegenomen.

Natuurlijk zit er een afstandsbediening bij. Coolblue staat bekend om de complete levering. Dus bij deze mobiele airco wordt de afvoerslang, handleiding (pdf) en raamafdichting kit gewoon meegeleverd. Zo hoef je er niets meer los bij te kopen. Meer weten over deze airco? Lees dan onze Fuave ACB12K01 review of bekijk hem hieronder bij Coolblue.

Waar op letten bij een mobiele airco kopen?

Alle mobiele airco's naast elkaar

De temperatuur kan in de zomer snel oplopen in huis. Wanneer je de temperatuur in huis naar beneden wilt halen heb je een mobiele airco nodig. Maar waar moet je op letten bij een mobiele airco kopen? En wat doet zo’n apparaat nu precies?

Mobiele airco’s zijn makkelijk te verplaatsen en te installeren. Soms is het de enige optie om huizen of appartementen waar geen centrale airco is te voorzien van koele lucht.

Een leuk bijkomend voordeel is dat een mobiele airco het minste energie verbruikt. En van alle soorten airco’s is dit dus de meest milieubewuste oplossing. Daarnaast werken ze ook aan de luchtvochtigheid in huis.

Een draagbare airco zet je bij een raam in de buurt. Vervolgens koppel je de afvoerslang aan de mobiele airco. Deze gaat naar buiten via het raam. Daarna maak je met een airco raamafdichting set het raam netjes dicht, zodat er geen warme lucht meer naar binnenkomt. Ze zijn altijd mét afvoerslang. Een kopen zonder slang is niet mogelijk.

Hieronder vertellen we je:

Video koopgids

Ben je van plan een mobiele airco te kopen?
Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.
Bekijk deze video voor een complete uitleg!

De werking simpel uitgelegd

Een airconditioner haalt warmte uit de lucht. Warme lucht gaat via een gesloten systeem door de mobiele airco heen. Deze warme lucht komt dan in aanraking met de koelvloeistof.

De warme deeltjes in de warme lucht worden hierdoor afgekoeld. Zo wordt de warme lucht, koude lucht. Deze wordt de kamer weer ingeblazen.

Naast warme luchtdeeltjes, is er ook vocht dat de airco uit de lucht haalt. Wanneer je warme lucht snel afkoelt, ontstaat er condens. Net zoals bij een auto. Deze condens moet ook weer worden afgevoerd. Dit kan immers ook in het apparaat blijven zitten door gebruik van de condensbak. Hierdoor hebben mobiele airco’s ook altijd een ontvochtigingsfunctie.

Het warme vocht wordt idealiter afgevoerd via een afvoerslang naar buiten. Zo hoef je de condensbak niet telkens te legen. Ook zal de afvoerslang ervoor zorgen – in combinatie met een raamafdichtingskit – dat de warme lucht niet weer terug naar binnen komt.

De belangrijkste functies

Bij een mobiele airco zijn er verschillende functies van belang. Voordat je er een gaat kopen, wil je dit weten. Daarom lees je hieronder de belangrijkste functies voor een mobiele airco kopen.

EnergiezuinigGeluidsniveauVerwarmingsfunctieKoelvermogenNachtmodusTimer

Energiezuinig

Energiezuinige mobiele airco

Hoe energiezuinig ben jij? Kies voor een mobiele airco met energieklasse A of A+ voor een energiezuinig apparaat. Vaak zijn airco’s voorzien van het energielabel A.

Hoe energiezuinig de mobiele airco is hangt af van jezelf. Hoe vaak je de airco gebruikt en hoe lang deze aanstaat is van invloed op de energiezuinigheid van jouw apparaat.

Geluidsniveau

kind vingers in oren tegen geluid

Een mobiele airco maakt nu eenmaal geluid. Hoeveel geluid dat deze maakt hangt af van welke je koopt. De beste mobiele airco van 2020 heeft een laag geluidsniveau.

Wanneer je jouw apparaat in de slaapkamer gebruikt is geluidsniveau een belangrijke functie. Kies hiervoor een stille airco tot maximaal 60 dB. Zeer stille mobiele airco’s zijn tot 55 dB.

Verwarmingsfunctie

Verwarmingsfunctie mobiele airco

Wil je de mobiele airco in de winter gebruiken? Dan is de verwarmingsfunctie de oplossing. Hiermee kun je in de winter jouw kamer verwarmen. Zo stel je de temperatuur in tot wel 30°C.

Een verwarmingsfunctie zorgt ervoor dat de kamer verwarmt. Je energierekening zal hierdoor wel erg stijgen, gebruik ‘m dus enkel als noodoplossing. Handig als de verwarming het niet doet.

Koelvermogen

Koelvermogen verrijdbare airco

Het koelvermogen van een airco wordt in BTU gemeten. Het is een Amerikaanse energie-eenheid.

Per 1 m³ (geen 1 m²) is is er 136 BTU nodig. Reken de kubieke meters uit door de hoogte x lengte x breedte uit te rekenen van de kamer waarin je de airco wilt plaatsen. Koop een mobiele airco waarvan je zeker weet dat je het juiste koelvermogen hebt. Anders kan de kamer niet volledig afkoelen.

Nachtmodus

Nachtmodus mobiele airco

De nachtmodus op een mobiele airco zorgt ervoor dat de kamer ‘s nachts minder hard afkoelt. Hierdoor is het gezonder. Ook zal je minder last hebben van het lawaai dat het apparaat maakt.

Je stelt de nachtmodus in op het display van de mobiele airco. Ook kun je de afstandsbediening gebruiken. In combinatie met de nachtmodus en timer heb je geen omkijken meer naar jouw mobiele airco!

Timer

Timer

Met de timer zorg je ervoor dat je zelf instelt wanneer de verrijdbare airco aan of uit moet gaan. Dit kun je vaak instellen zowel op het display als de afstandsbediening.

De timer functie zorgt ervoor dat je het aantal uren instelt over hoelang of tot wanneer de airco moet koelen. Het is dus vaak niet mogelijk om een daadwerkelijke tijd in te stellen.

6 tips vóór gebruik en (na) aankoop

Voor het gebruik en vooral voor de aankoop van een verrijdbare airco is het handig de volgende tips door te lezen. Zo weet je precies wat de valkuilen zijn bij het bestellen én gebruiken van jouw nieuwe mobiele airco.

  1. Zorg ervoor dat je enkel het juiste piepschuim weghaalt als je jouw airco ontvangt.
  2. Weet, dat er geen mobiele airco’s zonder slang bestaan.
  3. Je hebt altijd een raamafdichting kit nodig. Bekijk goed of deze wordt meegeleverd.
  4. Reken de oppervlakte van de kamer uit (of meet op) en zoek een apparaat dat erbij past.
  5. Houdt rekening met garantie. Bij alle Fuave airco’s zit 3 jaar fabrieksgarantie inbegrepen. Standaard is de fabrieksgarantie 2 jaar.
  6. Reinig de filters van jouw airco minstens 4 keer per jaar. Ook is het verstandig na een tijd niet gebruiken de filters van de mobiele airco te controleren op vuil.