Raamafdichting voor airco kopen?
Complete aanbod én uitleg!

Airco raamafdichting kopen? Dan zit je op deze pagina goed. Je leest hier precies welke raamafdichting bij jouw mobiele airco hoort. Zo kun je met een goed gevoel een airco in huis halen. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor warmte die terug naar binnenkomt!

Ook laten we je zien hoe een raamafdichting bevestigen en welke het beste is om te kopen. Heb je een Velux dakraam? Ook dan hebben we een oplossing!

  • De beste raamafdichting voor AEG: AWK03
  • Beste raam- / deurafdichting: Coolseal
  • Beste voor een Velux dakraam: HOOMEE
  • Best beoordeelde en goedkoopste: Trotec

We zien de nieuwe HOOMEE raamafdichting van Amazon. Daarnaast kijken we naar de AEG AWK03 specifiek voor AEG mobiele airco’s. Ook zie je de beste sets en de uitleg van welke set bij welk raam hoort.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe airco en raamafdichting. Laten we beginnen!

Laatste update: 21 juni 2020

raamafdichting

Snel navigeren:

Waarom raamafdichting kopen?
Welke raamafdichting met welke airco?
Welke afdichting bij welk raam – en bij jouw raam?
Beste sets voor mobiele airco’s

Waarom een airco raamafdichting kopen?

Een raamafdichting set of kit voor jouw airco is bijna noodzakelijk. Wanneer je een mobiele airco koopt wil je ook een raamafdichting set kopen. Via zo’n set is jouw raam helemaal afgesloten. Hierdoor zal je geen warme lucht meer naar binnen voelen komen via het raam. Zo kan de airco zijn werk doen, zonder dat deze daarbij belast wordt.

Hoe werkt het?

Bedenk dat een airco de warme lucht met een koelmiddel koud maakt. De warme lucht of vocht wordt via de afvoerslang naar buiten gebracht. Een mobiele airco zonder slang bestaat dus niet.

Wanneer de warme lucht ontsnapt, wil je niet dat deze weer terug naar binnen kan. Met een raamafdichting voor jouw airco zorg je ervoor dat de warme lucht buiten blijft en jij optimaal profiteert van je nieuwe aankoop.

Welke raamafdichtingWaar te koop
HOOMEE universele raamafdichtingAmazon →
JustFire universele raamafdichtingBol.com →
AEG AWK03Coolblue →
kamer met HOOMEE raamafdichting bij raam

Beste universele: HOOMEE raamafdichting

De beste universele raamafdichtingskit is de HOOMEE raamafdichting. Dit is de beste set voor ieder merk mobiele airco! Deze wordt enkel verkocht door Amazon en kost voor een raam met omtrek van 500 cm slechts 19,99!

Door de zijkanten van het raam op te meten kom je erachter welke maat HOOMEE raamafdichting nodig is. Er zit zelfklevend plakband op, waarmee je ‘m aan het raam vastmaakt. Vervolgens bevestig je ‘m aan het raamkozijn en het raam. Ook zitten er extra ritsen in de raamafdichtingset. Zo weet je zeker dat je de warme lucht buiten houdt. Deze HOOMEE set is geschikt voor airco’s met zowel 1 als 2 afvoerslangen.

Bekijk hieronder de installatie video. Heb je jouw airco ook nog niet aangesloten? Bekijk dan ook de mobiele airco installatie handleiding. En vergeet ook niet onze tips over onderhoud!

HOOMEE installatie video – best verkocht op Amazon (NL – 2 min.)

Bekijk hierboven de video van HOOMEE, bestseller Amazon Nederland, over installeren van de raamafdichting.

Welke raamafdichting hoort bij welke airco?

Er zijn veel verschillende soorten raamafdichting sets. Daarom kun je je afvragen welke raamafdichting bij welke airco hoort. Geen paniek. Vaak passen alle sets bij iedere airco. Toch zijn er soms sets geschikt voor meer of minder. Daarnaast zal een AEG raamafdichting set beter werken met een mobiele airco van AEG.

Let erop dat hij niet standaard is meegeleverd. Bij alle Fuave airco’s van Coolblue zit de raamafdichting set al standaard meegeleverd. Dat scheelt weer! Lees voor meer informatie onze Fuave airco reviews.

Het totale aanbod

Bekijk hieronder in de tabel het totale aanbod aan raamafdichting airco sets.

Raamafdichting voor aircoAanbieder
(HOOMEE) voor ieder merk aircoAmazon →
(JustFire) voor ieder merk aircoBol.com →
AEG AWK03 voor AEG airco’sCoolblue →
Duux CoolSeal voor ieder merk aircoCoolblue →
(AirLock) voor ieder merk aircoBol.com →

Staat jouw merk mobiele airco er niet bij? Geen zorgen. Dan kun je kiezen voor een universele variant. Deze zal ook goed passen. Het voordeel aan een merk gerelateerd raamafdichting set is dat deze perfect past. Hiermee laat je dus géén lucht meer naar binnen ontsnappen.

Omdat de universele vaak met een rits werkt, zal hier altijd nog (heel minimaal) warme lucht door naar binnen stromen. Bij bijvoorbeeld de AEG raamafdichting (foto) is deze met plastic dicht gezet. Hierdoor laat je geen enkele lucht binnen.

AEG raamafdichting met instructie

Welke raamafdichting werkt met welk raam?

Niet iedere set werkt even goed met ieder raam. Daarom is het belangrijk goed te weten welke werkt met jouw raam. Heb je een kantelraam, kiepraam, draairaam, staande raam… er zijn onwijs veel verschillende ramen! Om te begrijpen hoe het precies werkt, kijken we naar de Duux Coolseal van Coolblue.

Deze heeft een mooie beschrijving van 3 verschillende type ramen. Deze kit is geschikt voor een draairaam, kiepraam, schuifraam of Skylight. Hieronder zie je er 3 met de manier van bevestigen.

hoe werkt afdichting met zijraam kantelraam skylight

Het makkelijkste om de kit te bevestigen is door aan alle kanten waar het raam open, gaat klittenband te bevestigen. En je maakt hem simpel dicht door aan alle open kanten de afdichting vast te plakken. Er zit klittenband bij, zodat het makkelijk te bevestigen en er weer af te halen is. Dat ziet er ook een stuk mooier uit! Deze Duux werkt ook nog met deuren en is geschikt voor een binnen draaiende deur, buiten draaiende deur en kiepdeur.

Heb je een naar buiten draaiend raam? Ook dan kun je een airco raamafdichtingset gebruiken volgens een officiële Whirlpool expert.

Velux dakraam

Bij een Velux dakraam werk het net wat anders. Je hebt dan twee raamafdichtingen nodig om de bovenkant van het dakraam te bevestigen. Toch is hier gelukkig een oplossing voor waarbij je maar één raamafdichting hoeft te kopen.

De beste raamafdichting voor een Velux dakraam is de HOOMEE Centraal Pivot set. Deze houdt ook insecten, muggen en vliegen tegen. Daarnaast is dit de oplossing voor een Velux tuimelvenster met scharnier in het midden van het raam.

Kijk goed naar de beschrijving

Het is belangrijk om goed op de beschrijving en specificaties van de afdichtingset te letten. Wanneer je hierin kijkt zie je ook de minimale en maximale hoogte van de opening van het raam of de deur. Daarnaast zie je vaak ook verschillende afmetingen qua omtrekt. Dit is vooral bij Amazon het geval.

Zorg er in dat geval voor dat je jouw raam eerst opmeet. Voordat je een set koopt. Want het is belangrijk dat hij goed past en niet te klein of te groot is!

Verder kun je iedere universele raamafdichting set kopen voor ieder raam. Bekijk wel in de specificaties of jouw type raam erin vermeld staat. Puur ter controle! Is dat niet zo? Kijk dan naar een andere, waar jouw type raam wél in vermeld staat.


Beste raamafdichting voor mobiele airco’s:
AEG AWK03 en TROTEC AirLock 100

Op zoek naar een goede set? Dan heb je nu al een goede indruk gekregen van welke er beschikbaar zijn. En hoe het in elkaar zit. Tot slot is het tijd om te kijken naar de beste van 2020. Maar hoe kunnen we dat vergelijken? We kijken naar de prijs, mogelijkheden en natuurlijk de werking.

Voor iedere mobiele airco is de beste raamafdichting set verschillend. Doordat er verschillende merken airco’s zijn en verschillende merken afdichting sets is de beste anders voor elke airco. Het beste is om een merk afdichting set te kiezen die hoort bij jouw mobiele airco.

Op deze manier zal de airco het beste aansluiten bij jouw raamafdichting kit. Is er geen beschikbaar voor jouw specifieke merk? Dan raden wij de Duux Coolseal aan. Dit is de set met de beste kwaliteit en een prima prijs. Daarnaast heb je ook 2 jaar standaard fabrieksgarantie bij Coolblue. En je mag de set terugbrengen als deze niet bevalt. Bij Amazon is het zo dat wanneer je hem open maakt, hij niet meer teruggestuurd kant worden. Maar bij bol.com en Coolblue wel!

We wensen je veel plezier met jouw nieuwe mobiele airco raamafdichting kit!

AEG AWK03

AEG AWK03

De AEG AWK03 raamkit voor mobiele airco is specifiek ontworpen voor het merk AEG. Met de afdichtingskit zorg je ervoor dat de warme lucht terug naar binnenkomt. De afvoerslang laat je naar buiten en de afdichtingskit AEG zorgt ervoor dat de warmte niet weer terugkomt.

Wanneer je de AEG AWK03 koopt bij Coolblue kun je ‘m vervolgens eenvoudig bevestigen aan jouw raam. Deze set is geschikt voor ieder raamtype: skylight ramen, schuiframen, kantelramen en kiepramen. Deze AWK03 kan niet op een deur worden gebruikt.

Trotec AirLock 100

Trotec AirLock 100

De Trotec AirLock 100 is de best verkochte raamafdichting van 2020 bij Bol.com. Met 134 reviews scoort de Airlock een 4,0 uit 5,0. Hiermee is dit de best beoordeelde raamafdichtingskit van 2020. Zo koop je een perfecte afdichting voor jouw airco!

De AirLock 100 werkt op alle ramen met een maximale omtrek van 400 cm. Helaas is deze niet geschikt voor Velux dakramen (wel van de Serie GP-L en GP-U). Meet de omtrek van het raam van te voren. Zo voorkom je teleurstellingen.


Veelgestelde vragen

Waarom airco raamafdichting kopen?

De belangrijkste reden om een raamafdichting set te kopen is dat de warme lucht buiten jouw huis blijft. Op deze manier zorg je ervoor dat de warme lucht die jouw mobiele airco naar buiten voert, buiten blijft.

Welke raamafdichting hoort bij welke airco?

De verschillende soorten en merken vind je op deze pagina. Bekijk hier de tabel waarin je af kunt lezen welke bij welke airco hoort.

Welke werkt met welk raam?

Er zijn veel verschillende soorten ramen. Ook zijn er veel verschillende sets. Bekijk hier welke set bij welk raam hoort. Bekijk hier welke airco bij welke set hoort. Of je nu een kantelraam, kiepraam, schuifraam of Skylight raam hebt.