Beste mobiele airco 12000 BTU

Een mobiele airco met 12000 BTU koelt een ruimte tot maximaal 40m2 bij lage warmtelasten. Is jouw isolatie wat minder? Dan gebruik je deze airco tot maximaal 30 m2.

Op zoek naar verkoeling in de hete zomermaanden? Dan is een mobiele airco een goede keuze om snel en goedkoop te koelen.

Ik heb meer dan 10 mobiele airco’s zelf getest op geluidsniveau, koelsnelheid, design en meer.

Het is belangrijk dat je de juiste airco kiest voor je ruimte. Heb je geen idee welke BTU jouw ruimte nodig heeft? Je kunt gemakkelijk de juiste BTU berekenen.

Op deze pagina vind je de 7 beste mobiele airco’s met 12000 BTU koelvermogen. Alvast veel plezier ervan!

Nigel met mobiele airco's van 12000 BTU koelvermogen
Nigel met mobiele airco’s van 12000 BTU koelvermogen
Over de auteur

De beste mobiele airco met 12000 BTU is de Inventum AC127WSET, want door de dubbele afvoerslang koelt deze het meest efficiënt en energiezuinig in 2023.

De beste goedkope mobiele airco met 12000 BTU is de AEG AXP34U338CW.

Wil je een slimme mobiele airco met app- of spraakbesturing? Dan is de Duux North Smart de beste keuze.

Hier bekijk je een overzicht van alle mobiele airco’s met 12000 BTU. Alvast veel plezier met koelen!


1. Aironex Mobiele Airco 12000 BTU


De Aironex mobiele airco is de best beoordeelde mobiele airco van 2023 op BOL.com. De mobiele airco is opvallend stil (slechts 65dB), dus ook heel geschikt voor een slaapkamer. Deze airco heeft een hoog koelvermogen, van maar liefst 12.000 BTU. Dit betekent dat deze airco ruimtes tot 40m2 kan vullen met koele lucht.

Ik heb deze verrijdbare airco zelf getest en is dit de testwinnaar als het gaat om snelle en efficiënte koeling.

De mobiele airco van Aironex is voorzien van een eco-vriendelijk koudemiddel (R290) en is zuinig in gebruik (energielabel A). Binnen een uur koelt deze mobiele airco de gehele ruimte tot de gewenste temperatuur.

Aironex bezorgt het product binnen 1 á 2 werkdagen in huis, waardoor je deze ook nog snel in huis hebt!

2. Inventum AC127WSET


Deze mobiele airco met 12000 BTU koelvermogen heeft een dubbele slang. Zo gaat er koude lucht door de ene afvoerslang en warme lucht door de andere. Dit zorgt ervoor dat er weinig energie verloren gaat waardoor de airco niet alleen sneller koelt, maar ook energiezuiniger.

Ik heb deze verrijdbare airco zelf getest en is dit bijna de beste als het gaat om snelle en efficiënte koeling.

De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat dit de tweede beste mobiele airco met 12000 BTU is in 2023.

Een Inventum airco is van hoge kwaliteit: het is een Nederlands merk waarbij je geen 2, maar 5 jaar garantie krijgt. Hier hoef je niets extra’s voor te doen.

Bij levering krijg je twee dozen: een met de ‘high-performance-kit’ en een met de Inventum AC127WSET en raamafdichting. De kit zorgt ervoor dat deze airco 2 keer zo krachtig en 2 keer zo snel koelt. Ik heb ‘m getest en vergeleken met andere mobiele airco’s is dit echt de beste.

Bekijk hier mijn volledige Inventum AC127WSET review.

Nigel met mobiele airco 12000 BTU Inventum AC127Wset
Nigel met mobiele airco 12000 BTU Inventum AC127Wset


2. AEG AXP34U338CW


Met de AEG AXP34U338CW koel je een ruimte met hoge warmtelasten tot 30m2 en lage warmtelasten tot 40m2.

Ook deze mobiele airco heb ik zelf getest. Het is een topmodel AEG airco met de meest gebruikelijke functies. Denk aan slaapmodus, koelmodus, ontvochtigen en ventileren.

Qua geluidsniveau is deze airco wat luider dan de Inventum, maar dit is slechts 1 dB. De koelsnelheid is ook net wat minder, namelijk 1,4 graad minder in 90 minuten.

De AEG AXP34U338CW wordt geleverd met afvoerslang, maar zonder raamafdichting. Koop deze er daarom los bij.

Meer weten over deze airco? Bekijk mijn AEG AXP34U338CW test!


3. Eurom CoolPerfect 120 Wifi


De Eurom CoolPerfect 120 Wifi is een mobiele airco met de functie om hem via Wifi te bedienen met jouw mobiele telefoon. Ook kun je met dit apparaat verwarmen. Twee functies die op de eerste twee airco’s niet zitten.

Met 12000 BTU koelvermogen is deze mobiele airco met slang geschikt voor een ruimte tot 40m2 bij lage warmtelasten. Heb je een wat mindere isolatie? Dan is deze airco tot 30 m2 geschikt.

Via de Eurom Smart App bedien je deze airco en zet je ‘m op koelen, verwarmen, ventileren of ontvochtigen.

De ingebouwde timer kan tot 24 uur van tevoren de airco in-en uitschakelen.

Met energielabel A voor koelen en verwarmen verbruikt deze airco 3,5 kW per uur bij koelen en 2,9 kW per uur bij verwarmen.

De afstandsbediening is meegeleverd, deze ziet er wat minder geavanceerd uit dan bij de eerste twee airco’s.

Al met al is dit een goede mobiele airco van 12000 BTU met verwarming en app-besturing.


4. Duux North Smart


De Duux North Smart 12000 BTU mobiele airco kan kamers tot 34 m² afkoelen. Deze airco heeft een strak en modern ontwerp die in elk interieur past.

Met wifi-functionaliteit is de North bovendien te bedienen via spraakassistenten zoals Alexa en Google. Ook via de gratis Duux-app, waardoor het de slimste airco op de markt is.

Het apparaat beschikt over vier standen, namelijk koelen, ontvochtigen, ventileren en nacht. Geen verwarming dus!

Met het PET-filter wordt de lucht in de kamer gereinigd, wat zorgt voor een nog aangenamer klimaat.

Het geluidsniveau van slechts 52 dB in de nachtmodus is de North bovendien stiller dan de gemiddelde koelkast.

Duux North Smart mobiele airco met app
Duux North Smart mobiele airco met app


5. Duux Blizzard Smart


De Duux Blizzard Smart 12000 BTU is een slimme mobiele airco met een opvallend design en krachtige prestaties.Hij kan elke ruimte tot 40m² koelen.

De airco biedt verschillende modi, zoals automatische koelmodus, superstille nachtmodus, ontvochtigingsmodus en automodus.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen via touchbediening of afstandsbediening en kan ook worden bediend via de Duux-app.

De meegeleverde accessoires, zoals de afvoerslang en de raamafdichting, maken het apparaat direct klaar om te installeren en te gebruiken na het uitpakken.

De airco heeft een geluidsniveau dat vergelijkbaar is met de meeste mobiele airco’s. Dit is het kleine broertje van de Duux North Smart, dat is de nieuwere versie.


6. Honeywell MN12CES


Deze Honeywell MN12CES heeft met een compact ontwerp en een krachtig koelvermogen van 12.000 BTU.

Gemakkelijk te gebruiken door de stekker in het stopcontact te steken en de afvoerslang naar buiten te leiden.

Met de instelbare temperatuur van 16°C tot 32°C en de timerfunctie kun je het apparaat vooraf instellen op de gewenste temperatuur en tijdstip van gebruik.

De ontvochtigingsfunctie verwijdert vocht uit de lucht en zorgt voor een comfortabele omgeving, terwijl de ventilatiefunctie de luchtstroom verbetert.

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je het apparaat eenvoudig vanaf de bank bedienen.

Hoewel de airco geluid produceert, is het een goede kwaliteit apparaat dat in staat is om een ​​kamer van 40m2 aangenaam koel te houden tijdens de zomermaanden.

Meer weten? Lees mijn Honeywell MN12CES review!


7. Whirlpool PACW212HP


Deze mobiele airco met 120000 BTU koelvermogen heeft energieklasse A+. Hiermee is dit een van de meest energiezuinige mobiele airco’s op de markt.

Hoewel de specificaties van het apparaat vermelden dat het een HEPA filter heeft, voldoet deze niet aan de vereisten voor een HEPA filter. Het filter is niet effectief vanwege de kleine omvang.

De zogenaamde “Silent modus” is in werkelijkheid niet stil en dit is dus geen airco voor de slaapkamer.

Ik raad deze niet aan vanwege de neppe HEPA-filter en de mogelijkheid om een vergelijkbare kwaliteit voor minder geld te vinden.

Whirlpool PACW212HP mobiele airco 12000 BTU
Whirlpool PACW212HP mobiele airco 12000 BTU


Tips voor het gebruik van mobiele airco 12000 BTU

Om de mobiele airco goed te gebruiken heb ik hier een aantal tips om de efficiëntie te verhogen en het energieverbruik te verlagen.

Onderhoud en reiniging

Het regelmatig schoonmaken van de filters is cruciaal voor een goede werking. Het is aan te raden om de filter eens in de twee weken schoon te maken met de stofzuiger. En minstens één keer per maand schoon te maken met warm water en een sopje.

AEG AXP34U338CW filters schoonmaken
AEG AXP34U338CW filters schoonmaken

Vergeet ook niet de airco leeg te laten lopen. Aan de achterkant onderaan zit een tuitje waar het water uitkomt. Vergeet deze ook niet weer terug te doen!

Het kiezen van de juiste locatie

Plaats de mobiele airco in een ruimte waar je de meeste verkoeling nodig hebt. Houd er rekening mee dat de airco warme lucht afvoert, dus het is belangrijk om de afvoerslang naar buiten te leiden.

Afvoerslang airco horizontaal
Afvoerslang airco horizontaal

Zorg ervoor dat de slang niet te lang is en vrij kan bewegen. Een zo kort en recht mogelijke afvoerslang bespaart energie. Ook zal de airco sneller koelen.

Instellen van de juiste temperatuur

Stel de gewenste temperatuur in op de airco en niet te laag. Een temperatuurverschil van maximaal 6 graden Celsius tussen de binnen- en buitentemperatuur is aan te bevelen. Het is ook aan te raden om de airco uit te zetten wanneer je niet thuis bent om energie te besparen.

Ga je slapen tijdens gebruik van de airco? Zet de mobiele airco dan in slaapstand. Zorg ervoor dat je vooraf de ruimte koelt naar de gewenste temperatuur. Zet daarna de airco pas in slaapstand.

Door deze tips te volgen, kun je de levensduur van jouw mobiele airco met 12000 BTU verlengen. Deze zorgen ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de verkoelende functies.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste merk voor een mobiele airco 12000 BTU?

Het beste airco merk voor 12000 BTU is Inventum. Dit is gebleken uit mijn testresultaten.

Hoeveel stroom verbruikt een mobiele airco met 12000 BTU?

Een mobiele airco met 12000 BTU verbruikt ongeveer 1,6 kW per uur gebruik. Dit komt neer op ongeveer € 1,50 per uur gebruik.

Wat betekent 12000 BTU?

BTU staat voor British Thermal Unit en is een maatstaf voor koelvermogen. Een mobiele airco met een koelvermogen van 12000 BTU kan een ruimte van ongeveer 35-40 vierkante meter koelen.

Heeft een mobiele airco 12000 BTU een afvoerslang nodig?

Ja, een mobiele airco met een koelvermogen van 12000 BTU heeft een afvoerslang nodig om de warme lucht af te voeren. Het is belangrijk om de slang zo kort mogelijk te houden in verband met efficiëntie.

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten