AEG AXP35U538CW Chillflex Pro Review: is de AEG AXP34U338CW als beste getest?

AEG AXP35U538CW Chillflex Pro Review

Op zoek naar de AEG AXP35U538CW Chillflex Pro? Dan zoek je de beste mobiele airco van 2022. Dit apparaat heeft verschillende typenummers: AXP35U538CW en AXP34U338CW. Waarom is dit de beste? En hoeveel geluid maakt deze AEG Chillflex Pro?

Ik ga het je laten zien! Je leest mijn ongezouten mening in deze AEG AXP35U538CW Chillflex Pro review.

Met een vermogen van 12.000 BTU koel je een grote kamer tot 42 m2. Zijn jouw warmtelasten hoog (slechte isolatie)? Dan is het aan te raden om dit apparaat niet in een grotere kamer dan 35 m2 te gebruiken.

Ook dit model heeft een slang naar buiten – via deur of raam. Deze sluit je af met raam- of deurafdichting.

AEG is het beste merk mobiele airco van 2022. Dit is een topklasse apparaat met functies als thermostaat, ontvochtiger en ventilator – naast koelen. Dit allemaal voor een goede prijs.

De actuele prijs bij de verschillende webwinkels vind je hieronder. Klik door naar jouw favoriet en stop de Chillflex Pro in je winkelwagen. Want dit apparaat is het écht waard. Hieronder lees je de volledige test en review. Alvast veel plezier met jouw nieuwe AEG airco!


AEG AXP35U538CW Chillflex Pro Review: krachtig en kwalitatief gezien de beste

De AEG AXP35U538CW Chillflex Pro review is beoordeeld met een 8.6 uit 10. Met 168 reviews is dit de meest krachtige en beste mobiele airco van 2022.

Er zijn zoals eerder vermeld verschillende versies te vinden van de AEG Chillflex Pro. Ze hebben allemaal een ander serienummer, maar zijn verder hetzelfde.

De koelkracht kan verschillend zijn – let hierop! Een AEG AXP26U338CW (of AXP26U338BW) heeft maar 9.000 BTU. Hierdoor is deze enkel geschikt voor ruimtes tot 26 m2. Heb je een kleine kamer rond deze oppervlakte? Lees dan de AEG AXP26U338CW review.Videoreview

Bekijk hier mijn videoreview van de AEG Chillflex Pro serie!


Ontwerp, afmetingen en koelvermogen

Het ontwerp van deze AEG AXP35U538CW is redelijk standaard, maar heeft met een unieke factor. Want de afwerking is prachtig en het bedieningspaneel is uniek.

Design en bedieningspaneel

De AEG Chillflex Pro is wit met een zwarte bovenkant – elegant. De afvoerslang en de achterkant zijn wit.

Het bedieningspaneel is gemakkelijk aan de bovenkant te bereiken. Hiermee stel je alles in, van ventileren tot koelen en ontvochtigen. Er zit een klein display in het midden die de huidige temperatuur in de kamer aangeeft.

Bedieningspaneel AEG AXP34U338CW

De knoppen druk je helemaal in en zijn geen tiptoetsen. Met de knoppen stel je gemakkelijk de thermostaat in op de juiste temperatuur, waarna deze AEG de rest voor je doet.

Afmetingen en gewicht

Dit model heeft een plastic behuizing. En dat is maar goed ook, want met een gewicht van 36,5 kilo had de keuze voor een ander materiaal dit model een stuk zwaarder gemaakt. Deze AEG AXP35U538CW bevind zich tussen de zwaarste airco’s die we hebben getest. Gelukkig zitten er wieltjes onder waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Bedenk wel dat de trap op tillen lastig kan worden.

De afmetingen van de AEG AXP35U538CW of AXP34U338CW zijn 80 cm hoog, 50 cm breed en 42 cm diep.

Maar let op, want de afvoerslang moet bij het koelen aan de achterkant worden bevestigd. Hierdoor wordt de diepte een stuk langer: minimaal 25 cm extra.

Zijkant AEG AXP35U538CW afvoerslang

Welk model je ook kiest, de afvoerslang is 1,5 meter lang. Dat is niet heel erg lang. Er moet dus wel een raam in de buurt zijn. Van de stroomkabel is de lengte ook 1,5 meter, wat normaal is.

Aan de achterkant zitten de filters. Deze kun je openmaken en schoonmaken. Later meer over het onderhoud!

Afstandsbediening en energiezuinigheid

De meegeleverde afstandsbediening is handig voor de bediening op afstand. Hierop zitten alle knoppen zoals op het bedieningspaneel. Enkel de filter-reset knop ontbreekt.

AEG afstandsbediening en energielabel

De AEG AXP35U538CW heeft energieklasse A en kost 18,- aan stroom voor 80 uur gebruik (3,5 dag). Dit is geen extreem energiezuinige mobiele airco, maar je gebruikt hem vaak enkel op de heetste dagen. Het energie-efficiëntie-ratio (EER) is 2,6.


Functies en bediening

De AEG AXP34U338CW Chillflex Pro heeft een eenvoudig bedieningspaneel, zoals hierboven besproken. De functies hiervan bespreken we nu. Want hoe werkt dit apparaat nu precies?

Swing

De Swing-functie zorgt ervoor dat de uitlaat bovenop de airco heen en neer gaat bewegen. Hierdoor wordt de lucht evenredig in de kamer verspreid.

Timer

Met de timer kan het opstarten of uitschakelen van de Chillflex Pro worden vertraagd. De uitgestelde stop- of starttijd is te wijzigen in stappen van 30 minuten tot 10 uur. Zo stel je hem nauwkeurig in. Vervolgens in stappen van 1 uur tot 24 uur voor- of achteruit.

timer bedieningspaneel aanzetten

Dit is eenvoudig in te stellen via de pijltjes omhoog en omlaag op het bedieningspaneel. Vervolgens druk je opnieuw op timer en na 5 seconden start deze functie. Je ziet de temperatuur op het display en na de ingestelde tijd wordt het apparaat in- of uitgeschakeld.

Dry-modus

De droogmodus – ofwel Dry-mode – zorgt ervoor dat de lucht wordt ‘gedroogd’. Dit is de ontvochtigingsfunctie op het apparaat. Dan zuigt de AEG AXP34U338CW vochtige lucht aan, condenseert en blaast droge lucht uit.

Fan-modus

De Fan-modus is de ventilatiestand. Hiermee kun je in 3 verschillende niveau’s ventileren. In de fan-modus hoeft de afvoerslang niet zijn aangesloten.

Auto-modus

Er gaat automatische koeling of ventilatie starten, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Slaapstand

De slaapstand bespaart energie. Wanneer de AEG AXP34U338CW in de koelen of auto-stand staat kan deze modus geselecteerd worden. De temperatuur daalt in de slaapmodus in de eerste 30 minuten met 1 graden. Vervolgens daalt de temperatuur nog een graad verder in de volgende 30 minuten. Deze temperatuur wordt 7 uur aangehouden. Daarna zal de airco teruggaan naar de ingestelde temperatuur.


AEG AXP34U338CW Chillflex Pro Test: is de AEG AXP35U538CW de beste?

In deze AEG Chillflex Pro test vind je alles over deze mobiele airco. Ik testte de AEG AXP34U338CW op verschillende aspecten: koelsnelheid en geluidsniveau. De belangrijkste factoren op het gebied van prestatie. Want we willen allemaal een stille, efficiënte mobiele airco. Is dit de beste?

Onderstaande test is uitgevoerd in een binnenruimte van 67 M3 en 21 M2.

Geluidsniveau: lager dan aangegeven?

Voor het geluidsniveau testte ik dit apparaat met de dB-meter. Hiervoor zet ik de AEG AXP35U538CW op iedere modus en meet hierbij het geluidsniveau. Bekijk hieronder in de tabel het geluidsniveau:

ModusCoolDryFan
Hi57,5 dB56,3 dB51,5 dB
Med57 dBX49,3 dB
Low56,3 dBX46,5 dB

Het geluidsniveau is getest tijdens en na het uitvoeren van de koeltest. Dit vanaf een constante afstand die 1,5 meter bedraagt – voor iedere airco die we hebben getest. Je zit zelf namelijk niet veel dichterbij dit apparaat.

Voor de Cool-modus is tijdens de koeltest gemeten, en voor medium en laag na de test. Dit geldt ook voor Dry en Fan.

Zodra je bij de airco gaat staan wordt het geluidsniveau inderdaad 64 dB, zoals vermeld op de doos.

Sta je ver of een paar meter van het apparaat af? Dit scheelt een hoop qua geluid.

Wanneer je jouw raam of deur daarbij goed hebt afgedicht kan ook dit geluid schelen.

Is dit een apparaat om naast je bed te zetten? Op de luidste stand lijkt me dat geen verstandig plan. Maar hiervoor kun je de sleep-modus gebruiken. Via de sleepmodus is het maximale geluidsniveau (na een aantal uren) 56 dB. Dit hangt heel erg van de temperatuur in de kamer af, maar ook van de oppervlakte.

Koelsnelheid: zeer snelle start!

Foto AEG AXP34U338CW test

Om de koelsnelheid te testen heb ik de ruimte waarin de test is uitgevoerd eerst verwarmd naar 26 graden.

Vervolgens ben ik de test gaan uitvoeren en hield ik ieder kwartier de temperatuur in de ruimte bij.

Bekijk in de grafiek de koelsnelheid van de AEG AXP34U33CW naar verloop van tijd per kwartier:

In onderstaande tabel staat de koelsnelheid van de AEG Chillflex Pro naar verloop per kwartier:

TijdTemperatuur
0 minuten27 °C
15 minuten23.4 °C
30 minuten22.3 °C
45 minuten21.4 °C
1 uur20.9 °C
1 uur en 15 minuten20.3 °C
1 uur en 30 minuten20 °C

Zoals je kunt zien zijn de eerste 30 minuten van deze test het meest effectief. Daarna daalt de temperatuur minder snel. Hoe kan dit?

De meeste mobiele airco’s hebben een turbo-functie. Hiermee kun je het apparaat voor 30 minuten op ‘turbo-stand’ zetten. Hierdoor gaat de airco sneller koelen. Maar deze AEG heeft toch geen turbo-functie?

Klopt, waarschijnlijk zit deze functie er standaard ingebouwd. Daardoor kan dit apparaat zo snel koelen al direct vanaf de start. Handig is dat je er zelf niets meer voor hoeft te doen. Turbo? Denk er maar niet aan!


Onderhoud en schoonmaken: hoe werkt dat bij deze AEG? (AXP35U538CW of AXP34U338CW)

Het onderhouden van de AEG (AXP35U538CW of AXP34U338CW) is belangrijk. Zo bevorder je de levensduur én zorg je voor maximale efficiëntie bij gebruik. Hieronder vertel ik je precies hoe je deze AEG kunt onderhouden en schoonmaken. Dit is belangrijk, dus lees het goed door.

1. Legen van de condensbak

Zet je de auto-modus of droogmodus aan? Dan onttrekt de AEG AXP35U538CW water uit de lucht. De droge lucht wordt de kamer ingeblazen en het water komt in de condensbak. Deze moet ééns per dag gebruiken geleegd worden.

condensbak legen AEG chillflex pro

Dit doe je door zoals op bovenstaande afbeelding is gedaan de schroef van de afvoer te draaien. Vervolgens zet je er de kleine meegeleverde blauwe slang op – of een tuinslang. Laat nu leeglopen (lager dan de afvoeruitlaat).

2. Opslaan voor de winter

Zodra de zomer voorbij is moet de AEG Chillflex Pro klaar gemaakt worden voor de wintermaanden. Doe dit door eerst het condensatiewater eruit te halen. Volg hiervoor de bovenstaande stappen.

Ten tweede leeg je de afvoeruitlaat onderaan de mobiele airco. Zet er een bak onder en verwijder de dop.

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro onderhouden voor winter

Kantel de machine een beetje aan de voorkant, zodat je zeker weet dat al het water eruit is gelopen. Dit voorkomt vorst in de machine.

Vervolgens moet je de filters reinigen voor de opslag in de wintermaanden. Dit lees je hierna. Tot slot plaats je de AEG op een koele, droge plaats uit direct zonlicht.

3. Filters schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat de AEG AXP34U338CW goed blijft werken moeten de filters om de twee weken worden schoongemaakt. Doe dit als volgt:

Haal eerst de luchtfilters aan de achterkant van het apparaat, zoals hieronder op de foto:

AEG AXP34U338CW filters schoonmaken

Was deze filters of stofzuig ze. Het wassen kan gedaan worden tot 40 graden met vaatwasmiddel. Zorg voordat dat je de filters terugzet, dat al het water uit de filter is en dat deze goed droog is gemaakt.


AEG AXP34U338CW Chillflex Pro review: conclusie

De AEG AXP34U338CW Chillflex Pro review scoort een 8,6 uit 10. De beste koelsnelheid en een van de laagste geluidsniveau’s. Daarom is de AEG AXP35U538CW Chillflex Pro de beste mobiele airco van 2022.

Qua design doet dit apparaat zeker niet onder voor anderen. In tegenstelling! Vergeleken met B-merken als bijvoorbeeld Tristar airco is het design een stuk beter. Nettere afwerking en mooi materiaal.

Functies heeft deze Chillflex Pro in overvloed. Enkel de verwarmingsfunctie ontbreekt op dit apparaat. Hierdoor kun je er niet mee verwarmen, maar wel mee koelen, ventileren en ontvochtigen.

Er zit geen mogelijkheid tot besturing via app op dit apparaat. Wel kun je ‘m bedienen met de afstandsbediening. Deze reikt tot ongeveer 8 meter.

Wanneer we kijken naar prijs en de AEG met andere A-merken vergelijken, zoals DeLonghi airco, is deze 12.000 BTU versie erg goed geprijsd. Ook dat is een reden waarom dit de beste van 2021 en 2022 is.

Kortom: ben je op zoek naar de beste mobiele airco voor in de warmste zomerdagen? Dit is een apparaat waar je jaren mee vooruit kunt én die zijn werk goed blijft doen. Bekijk hieronder de actuele prijs bij webwinkels waar deze op voorraad is en bestel de AEG AXP35U538CW Chillflex Pro!Veelgestelde vragen

Hoe goed koelt de AEG AXP35U538CW?

De AEG AXP35U538CW Chillflex Pro koelt erg goed. In ons testresultaat vind je per kwartier koelen met deze AEG AXP34U338CW de gedaalde temperatuur van dat kwartier. Bekijk de grafiek en tabel hier.

Wat is het geluidsniveau van de AEG AXP35U538CW?

Het maximale geluidsniveau van deze verrijdbare airco is 64 dB. Dit verschilt enorm in de verschillende standen en modi. Bekijk in de tabel hoeveel geluid de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro maakt bij elke modi.

Is de AEG AXP34U338CW Chillflex Pro de moeite waard?

Ja, voor dit bedrag is dit de beste mobiele airco op de markt in 2022. Hiervoor krijg je een A-merk airco met veel functies, hoge koelcapaciteit en -snelheid.

Wat is het verschil tussen AXP34U338CW en AXP35U538CW?

Het zijn andere modelnummers, voor hetzelfde apparaat. Vergis je hier dus niet in! De AEG Chillflex Pro met 12.000 BTU heeft 3 verschillende modelnummers. Bekijk welke in onze review.

Laat hieronder jouw reactie achter of stel een vraag over deze mobiele airco! Een leuke opmerking mag ook!


Lees ook:

11 gedachten over “AEG AXP35U538CW Chillflex Pro Review: is de AEG AXP34U338CW als beste getest?”

 1. Beste Nigel,

  Naar aanleiding van deze review heb ik de airco besteld. Erg mooi apparaat. Ik vraag mij alleen af of ik de Homee afdichtingsset moet kopen of de trotec airlock 1000. Ik heb namelijk een raam van 2,50m waar de slang doorheen moet. Welke zou jij adviseren op basis van beste kwaliteit?

  Gr. Jelle

  Beantwoorden
  • Beste Jelle,

   Bedankt voor jouw reactie! Leuk dat je hem hebt besteld en er tevreden mee bent.

   Op basis van kwaliteit kan ik je de HOOMEE afdichting aanraden. Zelf gebruik ik deze ook voor iedere test en ik ben er erg tevreden mee!

   Beantwoorden
 2. Hi Nigel,
  Voor de zekerheid, toch even een vraag: zijn de types AXP35U538CW en AXP34U338CW precies hetzelfde? Kom voor beide types namelijk verschillende prijzen tegen.

  Groet,
  Raymond

  Beantwoorden
 3. Hi Nigel,

  Volgens jullie zijn AXP35U538CW en AXP34U338CW net hetzelfde, maar als ik op de site van AEG kijk is er een verschil in kilowats 3400kw en 3500kw ruimtes tot 40-45m³ en 40-50m²
  ook energie label A of A+ is verschillend. Ook de prijs is verschillend .
  Is het de moeite om de meerprijs te geven voor de AXP35U538CW ten op zichtte van AXP34U338CW? kunt u dit verduidelijken aub

  groetjes Wim

  Beantwoorden
  • Hoi Wim,

   Sorry voor het late antwoord! Jouw reactie is me helaas ontgaan.

   De AXP35U538CW en AXP34U338CW zijn nagenoeg hetzelfde. Het enige is inderdaad de verschillen die jij hierboven aangeeft. Zelf heb ik enkel de AXP34U338CW getest. Deze is hierboven op de foto’s te zien.

   De energieklasse verschilt: A en A+. Door de meerprijs moet je veel gebruik maken van het apparaat om het energieverschil uit de meerprijs te halen. Het ligt er net aan of je liever goedkoper koopt en straks wat meer betaald of andersom.

   Het vermogen is zeker niet zo groot verschillend als aangegeven wordt. Je kunt ervan uitgaan dat de perfecte ruimte qua grootte tussen de 35 en 45 m2 ligt, afhankelijk van jouw isolatie thuis.

   Ik hoop dat je een goede keuze kunt maken!

   Beantwoorden
 4. Goedenavond,

  Dank voor de heldere review. Ik heb echter 1 vraag. Ik heb alleen naar buitendraaiende ramen. Ik zie hier niet echt een afdichtingskit voor. Klopt dit.

  Beantwoorden
 5. Kan men het codens water automatisch aflaten door er een permanente darm op aan te sluiten en deze naar buiten te leiden of moet men de aflaatkraan sluiten bij gebruik airco

  Beantwoorden
 6. Hallo Nigel,

  Ik wil de filters schoon maken. Het bovenste filter gaat er gemakkelijk af.
  Maar…..hoe demonteer ik het onderste filter ?
  Het plaatje op pagina 43 van de handleiding vind ik onduidelijk: naar rechts cq naar
  Boven schuiven lukt me niet

  Beantwoorden

Plaats een reactie

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten