Monoblock airco:
Complete installatie- en aankoopgids

Op zoek naar een monoblock airco? Met een airco zonder buitenunit kun je een kamer koelen als deze warm is. Dat is waar je naar op zoek bent midden in de zomer. Een voordeel is dat ze erg stil zijn.

Een monoblock airco kun je soms zelf aansluiten. Ook kan het zijn dat het apparaat door een erkend installateur moet worden ingebouwd.

Ze zijn er in veel verschillende opties en soorten. Op deze pagina ontdek je alles over het kopen van de beste monoblock airco zonder buitenunit voor jou. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

  • Beste monoblock airco zelf aansluiten: Innova 2.0
  • Beste om door installateur in te bouwen: Coolbuddy
monoblock airco zonder buitenunit in kantoor

Wat is een monoblock airco zonder buitenunit?

Een monoblock airco zonder buitenunit is een airconditioning zonder buitenstuk. Zo hoef je geen airco buitenshuis te hangen en blijft het aanzicht van de woning hetzelfde. Monoblock betekent letterlijk enkel blok.

Hoe gaat de installatie in zijn werking?

Bij een monoblock airco moeten er twee gaten naar buiten worden geboord. Hierdoor zal de warme lucht en vocht naar buiten worden afgevoerd. Hiervoor moet er dus door de buitenmuur heen een gat worden geboord.

1. Gaten boren

Eerst teken je de gaten af, vervolgens boor je een gat hierdoor. De gaten hebben ongeveer een diameter van 10 tot 15 cm. Voor de grote gaten wordt er vaak een diamantboor gebruikt. Een muur van bakstenen kan droog worden geboord. Bij een betonnen muur is waterkoeling noodzakelijk. Door gebruik van de diamantboor vallen er geen stukken muur naar buiten. Hierdoor kun je simpel van binnen naar buiten boren. De muur mag maximaal 1 meter breed zijn.

2. Ophangbeugel, ringen, kanelen en kleppen

Na het boren van de gaten, hang je de accessoires op. Dit is voor de aan- en afvoer van de buitenlucht. Vaak zijn deze accessoires meegeleverd. Vervolgens kun je ze gemakkelijk op de juiste maat maken door eerst af te tekenen. Vervolgens knip je de mal uit. Voor het plaatsen van de kettingen is geen gereedschap nodig. Voor het plaatsen van de ophangbeugel is een schroefmachine nodig.

Innova installatievideo

De Innova airconditioners koelen de ruimte zonder de noodzaak van een buitenunit, de toestellen zijn te installeren tegen een buitenmuur en zijn snel een eenvoudig inzetbaar.

Beste monoblock airco zonder buitenunit 2022

beste monoblock airco 2022
binnenkant airco zonder buitenunit

De beste monoblock airco zonder buitenunit is de Innova 2.0 12HP DCInverter. Omdat deze het beste is verkocht en het beste zelf is te installeren is dit de beste van 2022. Ook is het geluidsniveau erg laag: 27 dB. Hiermee haal je ook een erg stille monoblock airco in huis!

Met deze airco zonder buitenunit kun je genieten van een koele kamer in de hete zomer. Met een vermogen van 8000 BTU kan deze airco goed geïsoleerde kamers tot 27 m2 of 67 m3 koelen.

De bediening gaat simpel via de app. Zo kies je eenvoudig de tijd tot wanneer de airco moet koelen. Dit kun je voor de hele week vooruit instellen. Ook zit er een energielabel A+ op waardoor je deze airco zuinig kunt noemen.

Hij is minder geschikt voor in een grote of slecht geïsoleerde kamer. Verder maakt dit apparaat bijna geen lawaai. Het geluidsniveau van 27 dB is enorm laag. De laagste van alle monoblock airco’s. En het staat zeker niet slecht tegenover het geluidsniveau van een mobiele airco: 65 dB.

Innova 2.0 Inverter productvideo

De Innova 2.0 Inverter zonder buitenunit is een energie-efficiënte, stille en gebruiksvriendelijke air conditioner van zeer hoge bouwkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Wat is een monoblock airco?

Een monoblock airco zonder buitenunit is een airconditioning zonder buitenstuk. Zo hoef je geen airco buitenshuis te hangen en blijft het aanzicht van de woning hetzelfde.

Hoe duur is een airco zonder buitenunit?

Niet goedkoop. Vaak vanaf 1000 euro en hoger.

Wat is de beste stille monoblock airco?

De Innova 2.0 12HP DCInverter Plug and play. Deze kun je zelf installeren.