Inventum airco kopen?

Op zoek naar een Inventum airco? Dan ben je op zoek naar een mobiele airco van Nederlandse bodem. Inventum airco’s zijn van goede kwaliteit en bieden innovaties zoals de nieuwe AC127WSET met dubbele slang!

De airco’s van Inventum variëren in grootte, koelcapaciteit, kleur en natuurlijk prijs. Zo zijn er kleinere en grotere airco’s, geschikt voor kleinere en grotere kamers. Ook is er keuze uit de standaard witte airco of een zwarte voor de verandering.

Op deze pagina vind je:

Blijf op deze pagina om alle Inventum mobiele airco’s te bekijken én ze met elkaar te vergelijken. Veel plezier met jouw nieuwe Inventum airco!

Inventum airco kopen

Beste Inventum airco test 2022

Deze zomer hebben wij een heleboel airco’s getest. Natuurlijk ontbreken de Inventum airco’s daar niet in. We hebben drie van de beste Inventum airco’s mogen testen!

Alle Inventum airco’s zijn getest in een ruimte van 21 m². Voor de test is de ruimte verwarmt naar 26 graden. Eenmaal op temperatuur hebben we de airco zijn werk laten doen.

Elke 15 minuten hebben we de temperatuur genoteerd gedurende 1,5 uur. In de grafiek hiernaast zie je het overzicht van de verschillende Inventum airco’s naar koelsnelheid per kwartier.

We hebben de volgende Inventum airco’s getest:

  1. AC127WSET
  2. AC907W
  3. AC902B

Inventum AC127WSET

Het zal je misschien niets verbazen. De beste mobiele airco van Inventum is de Inventum AC127WSET. Dit is dé eerste mobiele airco met een dubbele slang!

Een dubbele slang? Jazeker. Ten minste, hier kan je voor kiezen. De dubbele slang wordt apart meegeleverd en moet je er zelf op schroeven. Doe je dit niet dan gebruik je de enkele slang die er al op zit.

Bij andere airco’s gaat de in en afvoer van warme en koude lucht via dezelfde slang. De slang van deze airco is dubbel zo breed en is van binnen gescheiden.

De koude en warme lucht blijven zo altijd gescheiden waardoor de kamer sneller af kan koelen.

Deze Inventum airco heeft 12.000 BTU. Daarmee is hij geschikt voor goed geïsoleerde kamers tot 44 m2. Bij hoge warmtelasten of slechte isolatie kan de airco 27 m2 koelen.

Meer weten? Lees hier de volledige Inventum AC127WSET review.


Inventum AC907W

De Inventum AC907W is de energiezuinigste Inventum airco. Waar andere airco’s een A klasse hebben heeft deze Inventum een A+ energieklasse. Deze airco is dus efficiënter dan de meeste!

Dat is ook te zien aan de EER, de energie efficiëntie ratio. Deze is 3,1 waar de meeste airco’s rond de 2,6 zitten.

Buiten de energiezuinigheid is de Inventum AC907W ook nog eens heel stil. Het geluid varieert van 54 tot 58 dB. Dit is erg zacht voor een mobiele airco.

Maar is dit de airco die in jouw kamer past? Ik ga het je vertellen.

Deze airco heeft 9000 BTU en is geschikt voor voor een goed geïsoleerde kamer tot 33 m². Geen isolatie? Hou dan rekening met een maximale grootte van 20 m².

Meer weten? Lees hier de volledige Inventum AC907W review.


Inventum AC902B

De Inventum AC902B is een kleine en krachtige mobiele airco. Met 9000 BTU is hij geschikt voor een geïsoleerde kamer tot 28 m² en een niet of slecht geïsoleerde kamer tot 23m².

Deze airco is niet standaard wit maar is geheel zwart van kleur. Afhankelijk van jouw inrichting zou hij dus mooi in de kamer kunnen passen.

Ook is het een vrij kleine airco met afmetingen van 35,5 cm breed, 34,5 cm diep en 70,3 cm hoog. Dus ook geschikt voor een kleinere kamer.

Het gemiddelde geluidsniveau op de hoge stand is 58,5 dB. Dit komt alleen rond de 65 dB als hij hard aan het koelen is. Wanneer de temperatuur bereikt is maakt hij dus relatief weinig geluid.

Meer weten? Lees hier de volledige Inventum AC902B review.


Alle Inventum mobiele airco’s

Inventum airco’s zijn er van 9000 BTU en 12.000 BTU. Ook zijn er twee zwarte modellen. Deze zijn geschikt voor kleinere kamers. De verschillen tussen de modellen vind je vooral in het design, het geluidsniveau en de functies.

Je vind per model een beschrijving met de belangrijkste informatie. Lees dit goed door om de juiste keuze voor jouw situatie te maken.

12.000 BTU

9000 BTU


Inventum AC125W

De Inventum AC125W is, buiten de AC127WSET, de enige Inventum met 12.000 BTU. Deze krachtige Inventum airco is geschikt voor een goed geïsoleerde tot 44 m².

De Inventum AC125W scoort op basis van 111 recensies maar liefst boven de 9,6 gemiddeld. Een uitstekende keuze dus!

Is je kamer niet goed geïsoleerd hou dan rekening met een maximale grootte van 27 m².

De Inventum AC125W heeft een energieklasse A. Qua geluid zit het tussen de 52 en 65 dB afhankelijk van de stand die gebruikt wordt.

Ook heeft de AC125W een slaapfunctie. Zo blijft de airco lekker stil zijn werk doen terwijl jij slaapt.


Inventum AC905W

De Inventum AC905W scoort gemiddeld een 9,4 op 91 recensies. Met 9000 BTU is de Inventum AC905W geschikt voor kamers tot maximaal 33 m².

Hou bij minder goed geïsoleerde kamers rekening met een maximale grootte van 20 m².

Het geluidsniveau van de Inventum AC905W zit tussen de 51 en 65 dB afhankelijk van de actuele warmte en de stand.

Ook beschikt hij over een slaapfunctie. Zo kan je ook tijdens het slapen genieten van een heerlijk koele kamer zonder al te veel last van het geluid.

De energieklasse van deze Inventum is vrij gemiddeld. Zoals de meeste airco’s heeft de Inventum AC905W energieklaase A.


Inventum AC901(B)

De Inventum AC901 heeft 9000 BTU en is beschikbaar in het zwart en wit. Daarmee is hij geschikt voor een kamer tot maximaal 33 m². Of voor een slecht geïsoleerde kamer tot 20 m². De Inventum AC901 scoort gemiddels een 9,1 op 192 recensies.

Het gemiddelde geluid van deze Inventum zit tussen de 63 en 65 dB. Hij is niet de stilste, maar maakt een gemiddeld geluid voor een mobiele aircos.

Voor een slaapkamer is dit misschien niet de beste keuze. Hij heeft namelijk geen slaapstand.

Het energieverbruik is normaal met energieklasse A. De airco is vrij compact. De afmetingen hiervan zijn: 68 x 33 x 28 cm.

In de tabel hiernaast vind je de prijsvergelijking van de witte variant.


Totaal 5 jaar Inventum garantie

Jawel! Inventum biedt maar liefst 5 jaar garantie op haar mobiele airco’s. De standaard 2 jaar garantie kennen we waarschijnlijk wel. Daarbij geeft Inventum je 3 extra garantie jaren. Let op want voor deze 3 jaar moet je jezelf aanmelden. Hieronder lees je hoe de standaard en aanvullende garantie eruit zien en wat je moet doen.

Inventum garantie

2 jaar fabrieksgarantie

In de eerste 2 jaar krijg je een standaard fabrieksgarantie. Hierin kun je kosteloos het product of een onderdeel daarvan omruilen. Dit doe je door contact op te nemen met de verkoper of Inventum zelf.

Om gebruik te maken van deze garantie hoef je je niet eerst aan te melden.

3 jaar aanvullende garantie

Voor de aanvullende garantie van Inventum moet je je eerst aanmelden. Dit kan via deze link. De aanmelding moet binnen 45 dagen na aankoop geregistreerd worden. Dan is het namelijk kosteloos. Doe je dit hierna? Dan betaal je € 89,-. Snel registreren dus!

Met de aanvullende garantie wordt het product, of het benodigde onderdeel ervan, vaak ook omgeruild. Hierbij gelden wel omruilkosten. Controleer ze hier.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste Inventum airco?

De beste Inventum mobiele airco is de AC127WSET met dubbele slang!

Hoeveel garantie krijg je bij een Inventum airco?

Inventum geeft maar liefst 5 jaar garantie! Meld je dus snel aan voor de aanvullende drie jaar.

Inventum airco met dubbele slang?

Jazeker, de Inventum AC127WSET heeft een dubbele slang!