Comfort Line Aircobreeze R290 review: beste met verwarming?

Comfort Line Aircobreeze R290 review

Op zoek naar een mobiele airco met verwarmingsfunctie? Deze Comfort Line Aircobreeze R290 kan het allemaal: koelen, ontvochtigen, ventileren én verwarmen. Voor een schappelijke prijs én met een goede prestatie. Wat wil je nog meer?

In deze Comfort Line Aircobreeze R290 review lees je alles over deze mobiele airco. Ook vind je de complete test met informatie over geluidsniveau’s en koelsnelheid.

Met een vermogen van 3.400 Watt kan dit apparaat een ruimte tot 85 m3 koelen. Dat is goed voor een kamer van ongeveer 21 m2. Het verwarm vermogen ligt iets lager met een vermogen van 2.700 Watt. Hierdoor is deze Comfort Line bij het verwarmen enkel goed tot 65 m3. Dit staat gelijk aan ongeveer 19 m2.

Ook dit model werkt met een afvoerslang. Hierdoor moet er een raam of deur in de buurt zijn én heb je een losse raam- of deurafdichting nodig. Want deze is niet standaard meegeleverd.

Laten we beginnen en kijken naar de Comfort Line Aircobreeze R290 test!


Comfort Line Aircobreeze R290 review: beste airco met verwarmfunctie?

De Comfort Line Aircobreeze R290 review scoort een 8 uit 10. Hiermee is dit de beste airco met verwarming. Door de snelle prestaties en lage prijs is dit de beste van 2022.

Hieronder bekijk je de actuele prijs bij Ventilatieshop. De enige webwinkel waar deze te koop is!Ontwerp, afmetingen en koelvermogen

Comfort Line Aircobreeze R290 design

De Comfort Line Aircobreeze R290 heeft een prachtig ontwerp. Een echte A-klasse airco, met een relatief lage prijs. Hierdoor complimenten voor het ontwerp! Hij doet niets af aan bijvoorbeeld een LG airco.

Design en bedieningspaneel

De Comfort Line Aircobreeze mobiele airco heeft een lichtgrijs bedieningspaneel. De achterkant is wit. De voorkant ook, maar mooi afgewerkt met een band van zilver. Hierdoor krijgt het apparaat een fancy uitstraling.

Het bedieningspaneel zit aan de bovenkant van het apparaat. Hiermee kun je alle functies gebruiken. Kies ook voor verwarmen, aangegeven met een zonnetje.

bedieningspaneel dichtbij

Via de knoppen stel je de temperatuur in van 16 °C tot 35 °C. Hierna gaat de Comfort Line airco alles voor je regelen. De ruimte wordt ontvochtigd waar nodig, en gekoeld of verwarmt naar de juiste temperatuur.

Afmeting en gewicht

De plastic behuizing zit op alle mobiele airco’s. Het gewicht is relatief licht: 33,5 kg. Waar dit bij een AEG AXP26U338CW op 36,5 kilo zit merk je vooral deze laatste kilo’s bij het optillen. Is dit een apparaat dat je makkelijk de trap optilt?

Nee, doe dat maar met z’n tweeën! Een airco is zwaar door de krachtige motor en het koel- en verwarmsysteem. Gelukkig zitten er goede wieltjes onder, waardoor rollend geen enkel probleem is.

De afmetingen van deze Comfort Line Aircobreeze R290 zijn 47 cm x 38 cm x 71 cm.

Maar let op, want de diepte wordt wel langer zodra de afvoerslang aan de achterkant is bevestigd.

afmetingen Comfort Line Aircobreeze R290

Een afvoerslang is enkel nodig bij ontvochtigen, verwarmen of verkoelen. Niet bij ventileren. Zoals te zien komt er best een flink gedeelte achter bij. Reken hier zo’n 25 – 30 cm extra voor!

De afvoerslang zelf is 1,5 meter lang. Dat is een standaardmaat. Hoe langer de slang, hoe minder efficiënt de airco zal werken.

Aan de achterkant zitten ook de filters, boven en onder. Deze kun je gemakkelijk openmaken, de onderste met schroevendraaier (1 schroef rechts bovenin). Later meer over het schoonmaken!

Energiezuinigheid en afstandsbediening

Met de energiezuinigheid zit het goed bij dit apparaat! Met energieklasse A en gevuld met R290 koelmiddel voldoet hij aan alle huidige én toekomstige milieu-eisen.

Via de afstandsbediening stel je gemakkelijk de verschillende functies in. Deze wordt er natuurlijk gewoon standaard bijgeleverd. Inclusief batterijen!


Functies en bediening

De functies van deze Comfort Line Aircobreeze zijn erg uitgebreid. Zo beschik je ook over een verwarmfunctie. Er zit geen WiFi-module op, maar er zit wel een handige afstandsbediening bij.

Hierboven op de foto staat het bedieningspaneel. Hieronder vertel ik je precies wat iedere knop voor je doet en wat de modus betekent. Zo kun je direct aan de slag!

Swing-functie

Via de swing-functie gaat de airco uitlaat op en neer bewegen. Hierdoor wordt de lucht in de ruimte goed verspreid. Dit merk je direct na het indrukken van de knop, bij iedere stand.

Timer

Met de timer-knop kun je de airco automatisch laten inschakelen of uitschakelen. Dit is handig voor als je weg gaat van huis, of later op de dag thuiskomt. Zo kom je terecht in een heerlijk gekoelde omgeving.

Deze timer kun je instellen door op de + en – knop te drukken. Zo stel je gemakkelijk de timer per half uur in.

timer instellen comfort line airco

Op het display lees je de ingestelde temperatuur af. De timer-functie start zodra je hem hebt ingesteld. Wil je weten hoe lang de timer nog duurt? Klik dan nogmaals op timer. Wil je de timer annuleren? Dan druk je er nogmaals op!

Slaapstand

In de slaapmodus gaat de airco minder geluid maken. Hierdoor kun je er makkelijker naast slapen. Met de slaap-modus kun je hem alleen activeren in de koel- en verwarmmodus. Niet in de ventilatie of ontvochtigingsmodus.

In de slaapstand gaat het apparaat 8 uur continu koelen of verwarmen op dezelfde stand. Hierdoor wordt de kamer evenredig gekoeld of verwarmd.

Modus-toets

Met de modus toets kun je de modus van het apparaat selecteren. Kies uit verwarmen, ventileren, ontvochtigen of koelen.

Fan speed

Met de fan speed toets kun je de ventilatiesnelheid instellen van 1 tot 3. Dit kan worden ingesteld bij de functies ventileren, koelen en verwarmen.Comfort Line Aircobreeze R290 Test: goed koelen én verwarmen!

Comfort Line Aircobreeze R290 Test

In deze Comfort Line Aircobreeze R290 test kijken we naar geluidsniveau en koel- en verwarmingssnelheid. Deze Comfort Line is een snelle verwarmer. Hieronder vind je alles over deze twee belangrijke punten.

De onderstaande test is uitgevoerd in een ruimte van 21 m2 en 67 m3. Iets kleiner dan de maximaal te gebruiken ruimte voor dit apparaat – een goede testomgeving dus.

Op de foto is de airco te zien met afvoerslang en een deurafdichting van HOOMEE.

Geluidsniveau: prima hoorbaar, maar storend?

Deze Comfort Line airco is getest met onze dB-meter. Hierbij hebben we de mobiele airco op 1,5 meter afstand gezet van de meter, zoals we bij iedere test doen. Ook zette ik de airco op iedere mogelijke modus, om het geluidsniveau te meten.

ModusCoolDryFanWarm
Hi57,3 dB56,4 dB52,2 dB57,5 dB
Med57,1 dBX49,9 dB57,3 dB
Low57 dBX47,1 dB57,1 dB

Het geluidsniveau is wat lager dan we lezen in de specificaties op de website. Dit komt door de afstand die we van het apparaat nemen. Want zelf zit je ook niet pal naast het apparaat. En dan komen we inderdaad op 64 dB.

Zolang je er niet pal naast ligt of staat is het geluid prima te hanteren. Je hoort de Aircobreeze wel, maar het is niet storend.

Ook zit er een slaapmodus op. Hierdoor gaat het apparaat minder hard koelen en wordt ook het geluidsniveau minder. Let erop, dat voordat je naar bed gaat jouw kamer al wat koelt voor een optimale beleving van de slaapmodus en fijne kamertemperatuur.

Koelsnelheid: een goede middenmoter!

Voor de koelsnelheid test is dezelfde ruimte gebruikt. Hiervoor hebben we de ruimte verwarmd naar 26 graden. De ruimte is goed afgesloten en ieder kwartier test ik de temperatuur om de koelsnelheid te noteren.

Bekijk in de grafiek de koelsnelheid van de Comfort Line Aircobreeze R290:

In de onderstaande tabel vind je de koelsnelheid naar verloop per kwartier onder elkaar:

TesttijdTemperatuur
0 min26 graden
15 min23,3 graden
30 min22,3 graden
45 min21,5 graden
60 min20,7 graden
75 min20,4 graden
90 min20,2 graden

Het eerste half uur is de airco het meest effectief. Dit komt door de turbo-functie, die je kunt selecteren vanaf de afstandsbediening. Dit is enkel van toepassing bij de koeling, niet het verwarmen.

Door de turbo-functie kan de temperatuur snel van stand bloedheet naar normaal worden gebracht. Binnen 1,5 uur is de temperatuur op 20,2 graden. Perfect dus!

Verwarm-snelheid test: een turbo-verwarming!

Met deze Comfort Line Aircobreeze R290 heb je een echte turbo-verwarming in huis. Je kunt de temperatuur écht gemakkelijk verhogen. Het enige wat je nodig hebt is een deur- of raamafdichting en het gebruik van de afvoerslang.

Ook de verwarm-test hebben we in dezelfde ruimte uitgevoerd. Hierbij het resultaat van deze mobiele airco met verwarmfunctie in de grafiek:

Zoals je kunt zien verwarmt dit apparaat als een speer. Zonder turbo! Een half uur verwarmen staat gelijk aan 3,6 graden warmer in een ruimte van 21 m2 en 67 m3. Dat betekend lekker warm buiten in de tuin in het tuinhuis midden in de winter.Comfort Line Aircobreeze R290 installeren en schoonmaken

Om de Comfort Line Aircobreeze R290 op de meest efficiënte manier te gebruiken is er goed onderhoud en een goede installatie nodig. Hier vind je alles over het installeren en schoonmaken van de Comfort Line.

Installeren: waar moet je op letten?

Er zijn voor de installatie een aantal belangrijke zaken waarop gelet moet worden om de Comfort Line zo goed mogelijk zijn werk te laten doen:

 1. Gebruik een geaard stopcontact, geen verlengsnoer.
 2. Selecteer de beste locatie voor de airco:
  1. Vlakke ondergrond
  2. Minimale afstand van 50 cm tot de muur
 3. De uitlaatslang moet zo kort mogelijk zijn. Helemaal uittrekken is niet nodig.
 4. Zorg ervoor dat de uitlaatslang niet in bochten, maar recht is wanneer aangesloten.
 5. Tijdens het ontvochtigen moet de uitlaatslang aan de achterkant (bovenste dop) worden bevestigd.

Onderhouden: wat is er nodig – en wanneer?

Filter houder weghalen filters schoonmaken

Voor het onderhouden van de Comfort Line Aircobreeze R290 zijn er verschillende stappen.

Ten eerste dienen de luchtfilters aan de achterzijde van het apparaat te worden schoongemaakt.

Hiervoor verwijder je eerst de luchtroosters, vervolgens maak je de filters schoon. Dit kan door deze te stofzuigen of af te wassen met warm water. Let erop dat de filters helemaal droog moeten zijn voor deze worden teruggeplaatst.

Doe dit na ongeveer 2 weken gebruiken. Zo weet je zeker dat de filters goed schoon blijven.
Lees ook:

2 gedachten over “Comfort Line Aircobreeze R290 review: beste met verwarming?”

 1. Hallo Nigel ,

  Das best goed uitgelegd allemaal , ik kan er zeker mijn voordeel uit halen .
  Hartelijke dank voor je duidelijke uitleg
  van alle begrippen
  Vriendelijke groet
  Enno de Bruyn

  Beantwoorden
 2. Hallo Enno.
  Ik heb sinds kort ook een airco van de comfort line het apparaat verwarmt goed toen ik de airco in gebruik nam was het zeer vochtig weer (mist) dus de airco moest regelmatig het vocht weg laten lopen met het onderste kraantje mag er ook een lekbakje onder gezet worden en dan de plug kraantje open laten staan. Wel regelmatig of het bakje vol is

  Beantwoorden

Plaats een reactie

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten