ventilator

Ventilator kopen?
Beste ventilatoren van 2020

Aankomende week wordt het enorm warm in Nederland. De eerste hittegolf van 2020 is een feit! We gaan de warmte tegemoet gewapend met een ventilator. Maar wat is de beste ventilator van 2020?

Bij warm weer in ons land is een torenventilator de oplossing voor de verkoeling die je zoekt. Wanneer je transpireert zorgt een statiefventilator ervoor dat de zweetdruppels sneller verdampen. Hierdoor heb je het een stuk koeler.

Het kiezen van de beste ventilator van 2020 is nog al een uitdaging. Aangezien je veel verschillende soorten hebt, moet je allereerst hiertussen een keuze maken. Koop een staande, stille, tafel- of plafondventilator die bij jou past.

Op deze pagina vind je alles om een nieuwe ventilator te kopen. Daarnaast laten we je de beste ventilatoren van 2020 zien en de verschillende soorten. Alvast veel plezier en vooral verkoeling gewenst!

Laatste update: 23 juni

ventilator

Snelle navigatie:

Beste ventilator 2020
Top 5 ventilator test
Welke soorten zijn er?

Beste ventilator 2020: Cecotec Torenventilator

beste ventilator 2020 cecotec toren

De beste ventilator van 2020 is de Cecotec torenventilator. Dit is de best verkochte en best beoordeelde ventilator. Ook is dit de stilste torenventilator. Daarom is dit de beste van 2020.

Met deze Cecotec Torenventilator koel je jouw kamer tot maximaal 3 graden af. Maar wel op een zeer efficiënte en stille manier. Hierdoor is dit degene die het beste is verkocht én beoordeeld.

Er zitten verschillende standen op waarmee je ‘m kunt bedienen. Daarnaast stel je zelf een timer of de blaasrichting in. Dit is een goed apparaat én daarnaast goedkoop. Voor nog geen 36 euro koop je deze bij Bol.com.

Overzicht van verschillende situaties

Om de beste ventilator te kopen hebben we een test gedaan. Deze ventilator test uit 2020 heeft de volgende testresultaten opgeleverd. Hiermee koop je de beste koop of de best geteste ventilator.

Top 5 beste ventilator test 2020

Hieronder bekijk je direct de 5 beste ventilatoren van 2020. Zo koop je altijd de beste ventilator voor jou. We hebben hier alle verschillende door elkaar. Deze ventilator test laat je alle soorten zien. Zo zie je de beste torenventilator, beste statiefventilator en de beste luchtkoeler. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe ventilator!

1. Fuave SV1010 Zwart

beste fuave ventilator juni 2020

De beste Fuave statiefventilator van 2020 is de Fuave SV1010. Dit is de beste omdat deze het beste is beoordeeld door de consument en daarnaast het beste is verkocht.

Je kunt deze ventilator in hoogte verstellen. Daarnaast is deze kantelbaar waardoor je zelf bepaalt wat de uitblaasrichting is. Doordat dit apparaat 3 verschillende standen heeft bepaal je zelf hoe hard je het apparaat zet. Natuurlijk is zelf draaiend ook een optie.

Een goedkope ventilator voor slechts 34,99 te bestellen bij Coolblue. Klik hieronder op de knop om hem direct te bestellen.

2. Fuave TV3010 Zwart

Fuave TV3010 Zwart

Op zoek naar de Fuave TV3010? Dit is een mooie torenventilator met eenvoudige bediening. Hij scoort goed met een 9 van de 10 uit 5 reviews. Voor slechts 49,- te koop bij Coolblue.

Deze torenventilator is niet in hoogte verstelbaar. Hij blaast over de gehele toren lucht. Verder zit er een afstandsbediening bij. Ook heeft deze ventilator een rotatiestand. Hiermee draait hij automatisch.

Ook zit er een timer op. Hiermee stel je zelf in tot wanneer de ventilator moet koelen. Natuurlijk zit de handleiding (pdf) erbij geleverd. Je hebt 3 verschillende standen

3. Dyson AM07 Wit/Zilver

beste dyson ventilator 2020

De Dyson AM07 Wit/Zilver is een goede ventilator. Let op dit is geen koeler. Deze torenventilator kan de ruimte met maximaal 3 graden naar beneden halen. Het is een redelijk dure ventilator, maar wel in de aanbieding.

Dit is de beste Dyson ventilator van 2020. Hij is het beste beoordeeld met 475 reviews en een 9,0 uit 10. Daardoor is veruit dit de beste Dyson ventilator. Bekijk ook de beste Dyson aircooler.

Je kiest uit 10 verschillende standen. Verder zit er een timer op. Ook werkt dit apparaat zonder bladen. Hierdoor kun je de kleinste kinderen of jouw huisdier lekker los laten rondlopen. Bediening gaat eenvoudig, via de meegeleverde afstandsbediening.

Door een hoog geluidsniveau is dit niet de beste venitlator voor slaapkamer. Toch kun je op de laagste standen wel gebruik maken tijdens het slapen. Op de hoogste stand maakt dit apparaat een geluidsniveau van 64 dB.

4. Duux Whisper Wit

beste ventilator Duux

De beste Duux ventilator is de Duux Whisper. Deze is uit 49 reviews beoordeeld met een 9,1 uit 10. Hierdoor is dit de best beoordeelde Duux ventilator van juni 2020 door consumenten.

De Duux Whisper kun je eenvoudig met de afstandsbediening besturen. Zo hoef je niet van de bank af te komen. Je stelt zelf de hoogte in.

Doordat de Duux Whisper Wit 26 verschillende standen heeft is het bereik op de hoogste stand 15 meter. Daarom is dit de beste ventilator voor grote ruimte.

Gebruik de timer om zelf in te stellen wanneer de ventilator uit moet gaan. Zo word je niet wakker van een te luide Duux ventilator! Bekijk hem hieronder via de knop bij Coolblue.

5. Beste luchtkoeler: Tristar AT-5450

beste luchtkoeler 2020 Tristar AT-5450

De beste luchtkoeler van 2020 is de Tristar AT5450. Dit is ook een luchtbevochtiger. De Tristar AT-5450 is met een 7,8 uit 10 met 3 reviews beoordeeld.

Een luchtkoeler is geen airco. Hij koelt de lucht dus niet af met een koelmiddel. Een luchtkoeler zorgt ervoor dat de kamer met maximaal 3 graden afkoelt.

Je bedient de beste aircooler van 2020 met afstandsbediening. Daarnaast zit er een timerfunctie op. Met een variabele snelheid stel je zelf in hoe hard de ruimte moet koelen.

Ook zit er een swing-functie op. Hiermee kan de luchtkoeler ronddraaien. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de kamer wordt verspreid.

Andere opties om te overwegen

Om de beste ventilator voor jouw huis te vinden kun je kijken naar iedere situatie. Wat heb jij nodig of waar ben jij naar op zoek? De beste ventilatoren van 2020 staan hieronder per situatie op een rij:

De verschillende soorten ventilatoren van 2020

Er zijn een hoop verschillende soorten ventilatoren in 2020. Het draait allemaal om de plaats waar je jouw ventilator neer gaat zetten. Om de beste ventilator voor jouw situatie te vinden moet je kiezen tussen de verschillende type ventilatoren. Hieronder zie je een korte uitleg per soort. Zo weet je hierna zeker welke je wilt gaan kopen.

Tafel

tafelventilator

Een tafelventilator is klein van formaat. Hierdoor kun je ‘m eenvoudig op het bureau, je nachtkastje of tafel neerzetten. Ook is een tafelventilator redelijk simpel. Doordat deze klein van formaat is, kunnen er niet veel extra functies in het apparaat. Toch zijn deze zeer effectief. Wanneer het warm is buiten, wil je verkoeling.

Dat geeft een tafelventilator je zeker! Wel zijn er opties om te kiezen tussen verschillende merken en blaassnelheden. Ook kun je vaak de richting aanpassen waarin de tafelventilator blaast. Dit stel je simpel in via de knoppen op het apparaat. Vaak zijn dit de goedkoopste ventilatoren op de markt. Een grote ruimte kun je hier niet mee ventileren.

Toren

staande ventilator

Een torenventilator is het populairst. Met een staand model kun je eenvoudig de hoogte instellen. Hierdoor staat jouw blaasrichting altijd op de juiste hoogte. Een staande, zuilven- of statiefventilator betekend allemaal hetzelfde. Eenvoudige bediening, vaak via een afstandsbediening.

Staande ventilatoren hebben vaak een legio aan verschillende mogelijkheden. Denk aan timers, net zoals bij een mobiele airco. Daarnaast zijn ze van allerlei verschillende merken te bestellen. Zo heb je topkwaliteit (en prijs) van Dyson, of de stabiele kwaliteit van het Coolblue huismerk Fuave (en relatief goedkoop). Zo torenventilatoren er voor ieder budget.

Vloer

vloerventilator

Ook kun je de keuze maken om een vloerventilator te kopen. Een vloerventilator plaats je logischerwijs op de vloer. Je kunt ‘m ook vaak met een afstandsbediening. Een bekend merk is Stadler Form. Een grondmodel is de meest krachtige ventilator op de markt vandaag de dag.

Hierdoor is deze vorm van ventilatie geschikt voor grotere ruimtes en kamers. Met verschillende blaassnelheden kies je zelf de meest aangename verkoeling. Doordat deze krachtige ventilatoren de beste zijn op de markt, maken ze ook wel wat meer lawaai dan je gewend bent van een standaard ventilator.

Plafond

plafondventilator

Een plafondventilator is een verkoel systeem voor aan het plafond. Vaak zijn deze ventilatoren zeer stabiel en maken geen tot weinig geluid. Je kunt ‘m simpel uitzetten door aan een koord te trekken, op een knopje aan de muur te drukken of de afstandsbediening erbij te pakken.

Plafondventilatoren hebben draaiende bladen, waardoor je ‘m minimaal 2,3 meter boven de vloer moet hangen. Voor je eigen veiligheid! Ook moet de draagkracht van het punt waar je ‘m ophangt voldoende zijn: 100 kilogram op z’n minst. Vaak kom je een plafondventilator tegen op kantoor of in de slaapkamer.

De beste ventilator kopen voor jou – zo doe je dat!

beste ventilator kopen

Om de beste ventilator voor jou te kopen moet je een hoop dingen van dit product af weten. Er zijn veel verschillende én vooral belangrijke technische specificaties waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe ventilator. Daarom vertellen we je hieronder precies waarop je moet letten, zodat je de beste ventilator voor jou koopt!

Er zijn verschillende keuzes die je moet maken. Denk aan het geluidsniveau, het aantal watt of de kracht van de ventilator. Welke ruimte wil je verkoelen? Dat zijn allemaal vragen die je wilt beantwoorden. Wij helpen je hierbij. Kies hieronder uit één van de onderwerpen en scroll door naar dit onderwerp!

Het geluidsniveau: extra stil, stil of hoorbaar

Het geluidsniveau kunnen we onderscheiden in 3 verschillende categorieën. Deze categorieën zijn ingedeeld op basis van aantal decibel. Bekijk hieronder in de tabel de verschillende soorten geluidsniveaus van een ventilator.

DecibelVergelijkbaar metVentilator
49 dB of minderGefluister in een bibliotheekExtra stil
50 – 60 dBAchtergrondgeluid: telefoon, gesprekStil
61 dB of meerNormaal gesprek op ongeveer 1,5 meterHoorbaar

Verplaatsing: hoe sterk verplaatst de lucht?

Een ventilator is een turbomachine. Ze zorgen voor bewegingen in de lucht. De achterkant van het apparaat zuigt lucht op. Deze lucht wordt in een split-seconde verplaatst en versneld. Vervolgens blaast de ventilator deze aan de voorkant uit. Draait het blad sneller? Dan verplaatst de lucht zich sneller.

Hoe snel het blad draait is dus een oorzaak van de blaassnelheid van de lucht. Wil je dat jouw nieuwe ventilator altijd de juiste blaassnelheid heeft? Kies er dan één met verschillende standen. Zo kies je de snelheid die jij het fijnste vind.

Ruimte: welke ruimte heeft verkoeling nodig?

Wat voor soort ruimte je wilt verkoelen bepaalt welk type ventilator je nodig hebt. Wil je een hele grote ruimte wat verkoeling geven? Dan is het slim om een zelfdraaiende, of oscillerende ventilator te nemen. Denk nu niet: een ventilator draait altijd. Nee, het gaat hier om de draairichting van de ventilator. Staande ventilatoren en tafelventilatoren hebben vaak een horizontale draaifunctie. Ook kan het voorkomen dat deze verticaal is. Dan draait de machine van boven naar beneden.

Hierdoor verplaats je de luchtstroom met een perfecte verspreiding. Zo voorkom je dus, dat het apparaat naar enkel één kant gaat staan. Dit kan als gevolg hebben dat jouw spieren stijf worden. Let hier dus bij op (ook bij het ‘s nachts aan laten staan in de slaapkamer)!

Timer: tot hoe laat – of vanaf wanneer – stel jij ‘m in?

Er zijn er tegenwoordig een hoop: een ventilator met timer. Handig voor wanneer je snel weg moet, of vaak in de warme namiddag pas thuis komt. Een ventilator met een timer zorgt ervoor dat jij bepaalt wanneer het apparaat aan- of uitspringt. Zo kun je zelf instellen dat hij in de nacht uit moet, en aan vanaf 12.00 uur ‘s middags. Soms heb je ook een afstandsbediening. Dan kun je vaak de timer via de afstandsbediening instellen.

Ionisatie

De ionisatie functie is een unieke functie op een ventilator. Hiermee wordt de lucht in de kamer een stuk koeler én het verbeterd de luchtkwaliteit.

Hoe werkt het? Een elektrische lading wordt over (stof)deeltjes aangebracht. Hierdoor worden deze zwaarder en vallen ze. Dit verbeterd de luchtkwaliteit.

Verwarming

Sommige, wat luxere en duurdere ventilatoren, hebben een verwarmingsfunctie. Denk aan merken zoals de Dyson.

Hiermee kun je dus ook… verwarmen! Dit gebeurt met een heater, zo heb je in de winter ook profijt van je nieuwe aanwinst!

Koopgids: hier moet je op letten!

Hoe houd je je hoofd koel, ook tijdens zulke warme dagen? Met een ventilator natuurlijk! Daarmee voel je verkoeling door een frisse lucht, op een energiezuinige en gezonde manier. Bekijk de bovenstaande video om te weten waar je precies op moet letten bij een ventilator kopen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste ventilator?

Dat is de Cecotec die je hier kunt bekijken.

Welke soorten ventilatoren zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten te vinden. We leggen je uit welke je moet kopen. Klik hier!

Waar moet je op letten bij het kopen?

Er zijn verschillende soorten functies die belangrijk zijn in verschillende situaties. Bekijk hier waar je op moet letten.