Mitsubishi airco kopen?

Op zoek naar een Mitsubishi airco? Een split-unit systeem heeft vele voordelen. Mitsubishi is één van de bekendste split airco merken. Lees hier alles over de airco’s van dit merk en vind informatie over welke het beste bij je past.

Er zijn verschillende soorten Mitsubishi airco’s en grofweg zijn er twee series: De Mitsubishi Electric en de Mitsubishi Heavy Industries.

Met een split-unit systeem heb je een binnen- en buitenunit. Hierdoor is de binnenunit stil: het meeste geluid komt uit de buitenunit. Daardoor kun je prima slapen. Soms kom je er ook mee verwarmen.

Laten we beginnen! Alvast veel plezier met jouw nieuwe airco.

Mitsubishi airco

Mitsubishi Electric airco’s

Bekijk hieronder de Mitsubishi Electric airco’s. Opgericht in 1921 is Mitsubishi Electric koploper op het gebied van airco’s. Met standaard functies als verwarmen, ventileren, ontvochtigen, eco-modus, afstandsbediening en swing-modus is dit een goede airco!


Mitsubishi Heavy Industries airco

Een Mitsubishi Heavy Industries airco koelen de ruimte in huis in de zomer flink af. Daarnaast kan deze airco ook verwarmen in de winter. Dit type airco filtert daarnaast ook de lucht en is kenmerkend door de stille werking. Er zijn verschillende modellen beschikbaar: cassette modellen of bijvoorbeeld een wandmodel.

De inverter warmtepomp, welke ook bij Electric airco’s wordt gebruikt, zorgt ervoor dat je het huis snel kunt verwarmen. Via de afstandsbediening of via de app stel je de temperatuur in. Vervolgens zal de airco gaan koelen of verwarmen naar de gewenste temperatuur!

In de laagste stand maakt de lucht-lucht warmtepomp niet veel lawaai. Hierdoor kun je er gemakkelijk naast slapen! De cassette-modellen zijn voorzien van 4 zijden waaruit de lucht komt. Hierdoor geschikt voor een ruimte tot wel 4 meter hoog.

Naast al deze functies, is een Mitsubishi Heavy Industries airco energiezuinig. De energielabels verschillen van A+ tot A++. Hierdoor goedkoop jouw huis verwarmen of verkoelen!

Montage: zelf doen of laten doen?

Zelf installeren? Dat is geen goed plan. Split-unit airco’s moeten worden geïnstalleerd door een professional. Laat dit altijd door een erkende Mitsubishi airco installateur doen. Wanneer je een airco in de slaapkamer, of ergens anders in de woning, wilt installeren, moeten de leidingen geperst worden. Dit kan enkel een erkende STEK-monteur. Weten of een bedrijf in bezit is van dit STEK-certificaat? Doe de STEK-Check!

Hoe werkt een airco montage? Bekijk hier het filmpje waarin kort laten zien wordt hoe het werkt.


Alles over het energieverbruik van een Mitsubishi airco

Energieverbruik is steeds belangrijker bij de aanschaf van een nieuw apparaat. Een airco wordt vaak gebruikt, dus zeker hier is energieklasse belangrijk. Wat zijn de energiekosten van een Mitsubishi airco?

De geavanceerde inverter-techniek is erg energiezuinig. Het systeem is voorzien van een A+ tot A+++ energielabel. Hierbij is A+++ het meest energiezuinig. Dit label vind je in de doos terug, maar ook op de verpakking is dit duidelijk vermeld. Het energieverbruik is bij A+++ erg laag en niet te vergelijken met verwarmen met een klassieke CV-ketel.

Airco’s verbruiken veel energie: dat is een fabel. Er zijn twee waarden waar je op kunt letten voor het energieverbruik: SEER en SCOP. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) betekent de energie-efficiëntie ratio van de airco. Met andere woorden geeft dit de energieklasse in de koelmodus aan. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) bepaalt de energieklasse van de airco met verwarming aan.


Veelgestelde vragen

Mitsubishi airco waar te koop?

Een Mitsubishi airco is te koop bij enkele online webshops zoals Amazon.nl, BBC.nl en anderen. Bekijk het hier!

Wat kost Mitsubishi airco?

De prijs van een Mitsubishi airco ligt tussen de € 1000,- en € 3000,-. Dit veranderd bij de keuze tussen een multi-split of single-split unit. Wil je een airco in meerdere kamers? Dan zit de prijs aan het hoge segment. Een enkele kamer verkoelen ligt rond de 1000-1500 euro.