Aircooler kopen? Beste luchtkoelers van 2023

Aircooler kopen? Hier vind je de beste aircoolers van 2023. Een luchtkoeler is een perfecte oplossing voor warmste zomerdagen.

Bekijk hier:

Het idee van een warme zomer is een fijne gedachte, maar die zomerdagen brengen ook plakkerige vochtige lucht en slapeloze nachten met zich mee. Je hebt een air cooler of mobiele airco nodig om de temperatuur te verlagen.

Een luchtkoeler vormt de ideale oplossing als koeler voor in huis. Snel te installeren, gebruiksvriendelijk, licht en compact genoeg om van de ene kamer naar de andere te verplaatsen. Giet er water bij en je bent klaar om te genieten van koele, vochtige lucht. Ideaal, een aircooler.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe luchtkoeler!

Beste aircooler 20223

De beste aircooler is de Tristar AT-5450, omdat deze het best getest en het best beoordeeld is in 2023.

Voor een grote ruimte is de beste luchtkoeler de Trotec PAE 51, omdat deze een watertank van 20 liter heeft.

Hier vind je de top 10 beste van 2023. Zoek je een kleinere variant? Bekijk dan de top 5 beste mini aircoolers.


1. Tristar AT-5450


De beste aircooler van 2023 is de Tristar AT-5450. Met 105 reviews beoordeeld met een 3.5 uit 5. Dit is de beste luchtkoeler doordat deze het best is verkocht en als beste beoordeeld.

De watertank van 4,5 liter is groot genoeg om tot 20 uur achter elkaar te kunnen koelen. Daarom zit er ook een timerfunctie op die tot 8 uur kan.

Je kunt de ruimte op de hoogste stand koelen, maar dan is de Tristar AT-5450 wel even bezig. Ook zal hij redelijk wat geluid maken op de hoogste stand: 63,1 dB.

Het apparaat weeg 7,5 kilo. De afmetingen zijn 74 x 37 x 30 cm. Geleverd met handleiding en afstandsbediening. De lengte van het snoer is 0,75 meter. Je zet ‘m dus redelijk dichtbij een stopcontact!


2. Trotec PAE 51


De Trotec PAE 51 is de op één na beste luchtkoeler. Beoordeeld met een 3.6 uit 5 is dit één van de beste aircoolers van dit jaar. Deze aircooler kan ook bevochtigen en ventileren. Het waterreservoir is maar liefst 20 liter.

Met de geïnteregeerde luchtfilter is de PAE 51 het hele jaar in te zetten als luchtbevochtiger en luchtverfrisser. Met 4 ventilatiestanden en swing-functie koop je met dit apparaat een compleet pakket.

Via de natuur-windmodus lijkt het net alsof de wind écht vanuit de natuurlijk naar je toe word geblazen. De nachtmodus zorgt ervoor dat het geluidsniveau tot een minimum wordt beperkt.

De verdampingscapaciteit van deze Trotec aircooler is 2 liter per uur en de luchthoeveelheid 661 m2 per uur. Dit staat gelijk aan ongeveer 50 tot 60 m2.

Naast aircoolers, zijn er ook airco’s van dit merk. Bekijk de beste Trotec airco!

Trotec PAE 51 luchtkoeler
 • ???? Watertank: 20 liter
 • ???? Luchtstroom: 661 m3/h
 • ???? Max. ruimte: 50 m2


3. Honeywell TC10PM


De Honeywell TC10PM is een luchtkoeler zonder irritant geluid. Deze luchtkoeler is erg stil, wat betekent dat je alleen het geluid van de ventilator hoort.

Het heeft 3-in-1 functies die samenwerken om een ​​koele meerwind in je huis te creëren. Het heeft ook een bedieningspaneel met pictogrammen, lamellen en afstandsbediening voor gemakkelijke bediening.

De Honeywell TC10PM is ontworpen voor gebruik in ruimtes tot 25m² en heeft een watertank van 10 liter. Gemaakt van duurzaam materiaal met een stevige constructie. Bovendien wordt de luchtkwaliteit verbeterd door de verneveling die schone lucht verspreidt in de omgeving.

Bovendien kan het gemakkelijk worden verplaatst naar elke ruimte dankzij zijn lichte gewicht en draagbare ontwerp.

Honeywell luchtkoeler TC10PM
 • ???? Watertank: 10 liter
 • ???? Luchtstroom: 450 m3/h
 • ???? Max. ruimte: 25 m2


4. Princess 357250


De Princess 357250 is een krachtige luchtkoeler met een vermogen van 70 watt heeft deze aircooler voldoende vermogen om de temperatuur in elke ruimte snel te verlagen.

De aircooler heeft ook een timer- en programmeringsfunctie, waarmee je de aircooler op afstand kunt bedienen met behulp van de gratis HomeWizard Climate app.

Daarnaast heeft de aircooler ook een schakelbare swingfunctie, waardoor hij zich automatisch aanpast aan verschillende ruimtes. H

Het 3,5 liter waterreservoir is relatief klein maar gemakkelijk te verwijderen en te vullen. De moderne ontwerp maakt hem ook ideaal voor elk interieur.

Met de Princess 357250 Smart Air Cooler krijgt u niet alleen een betrouwbare luchtkoeler, maar ook veel flexibiliteit en controle over de temperatuur in huis. Of je nu wilt koelen of gewoon wat frisse lucht wilt, met deze Princess aircooler kan het!

 • ???? Watertank: 3,5 liter
 • ???? Luchtstroom: niet vermeld
 • ???? Max. ruimte: 25 m2


5. Bestron AAC5000


Deze Bestron AAC5000 luchtkoeler is helemaal in de kleur zwart. Met een uitneembare watertank van 4.5 liter is deze goed voor 20 uur onafgebroken gebruik!

Het geluidsniveau van deze Bestron aircooler licht relatief hoog. Namelijk 66 dB. Dit is 2 tot 6 db hoger in vergelijking met andere luchtkoelers uit dezelfde prijsklasse.

Met handige functies als oscilatie, swing en timer ben je voorzien van alle gemakken. De natuurlijke modus geeft het gevoel van een brief en de slaapfunctie zorgt ervoor dat het geluidsniveau wordt beperkt.

Naast koelen kan deze ook bevochtigen. Met een gewicht van slechts 6,5 kilo kun je ‘m gemakkelijk verplaatsen. Geschikt voor 16 m2..

Uit 85 reviews scoort deze Bestron luchtkoeler een 3,2 uit 5. Hiermee is dit een veel verkochte en goed beoordeelde air cooler!

Bestron AAC5000 luchtkoeler
 • ???? Watertank: 4,5 liter
 • ???? Luchtstroom: 350 m3/h
 • ???? Max. ruimte: 16 m2


6. MOA ACB19B


Op zoek naar een betaalbare en effectieve manier om uw huis koel te houden tijdens warme zomerdagen? De MOA Luchtkoeler is de oplossing!

Met drie verschillende standen kun je gemakkelijk wisselen tussen vermogen. De extra stille modus is perfect voor ‘s nachts. De aircooler produceert verfrissende lucht door water uit de tank te verdampen en zo een koele bries te creëren. Hierdoor is het ook beter voor de gezondheid dan traditionele airco’s, omdat het de luchtvochtigheid op peil houdt en uitdroging voorkomt.

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de MOA Luchtkoeler gemakkelijk vanaf de bank of vanuit bed bedienen.

Het apparaat heeft een capaciteit van 7 liter. Gebruikers zijn enthousiast over dit product en geven lovende recensies. Een klant schrijft: “Ik ben erg blij met deze aircooler. Hij is gemakkelijk te gebruiken en mijn slaapkamer is binnen enkele minuten afgekoeld. Perfect voor warme zomers!”

Koop de MOA Aircooler vandaag nog en geniet van een aangename en comfortabele omgeving in huis zonder hoge kosten of lawaai!

MOA luchtkoeler
 • ???? Watertank: 3L
 • ???? Luchtstroom: niet vermeld
 • ???? Max. ruimte: 13 m2


7. Honeywell CL25AE


Deze Honeywell CL25AE heeft een uitzonderlijke functie: een ijscompartiment. In plaats van er zelf ijs in het waterreservoir te doen is er hiervoor een extra compartiment ingebouwd. Dat is handig, want zo werkt de aircooler van Honeywell een stuk beter!

De watertank heeft een inhoud van 25 liter. Hierdoor is het gewicht ook wat zwaarder: 12,6 kilo. Met een maximaal geluidsniveau van 48 dB is dit een relatief stille luchtkoeler.

Daarnaast beschikt de Honeywell CL25AE over een bevochtigingsfunctie om de luchtkwaliteit op peil te houden. Vergeet niet dat je bij een aircooler een raam open moet zetten, anders wordt het wel heel vochtig in huis.

Uit 30 reviews scoort de Honeywell CL25AE een 3,9 uit 5. Geleverd met afstandsbediening en handleiding. Natuurlijk ook inclusief wieltjes.

Honeywell CL25AE
 • ???? Watertank: 25 liter
 • ???? Luchtstroom: niet vermeld
 • ???? Max. ruimte: 23 m2


8. KINZO


Een KINZO luchtkoeler is populair in Nederland! Bovendien krijg je gratis koelelementen meegeleverd. Deze kun je in het waterreservoir van de air cooler doen.

Deze KINZO aircooler is daarnaast erg ligt: slechts 5 kilo. Ook is er een maximaal geluidsniveau van 52 dB en een watertank van 4,5 liter.

Koelt, bevochtigt en reinigt de lucht op bijvoorbeeld pollen en nicotine.

Met een 120 graden oscilatie-functie draait de luchtkoeler automatisch rond om de ruimte op een evenredige manier te koelen.

De 3 standen (laag, middel, hoog) zorgen voor een makkelijke bediening. Direct klaar voor gebruik bij het uitpakken en geschikt voor ruimtes tussen 30 en 40 m2.

Kinzo luchtkoeler
 • ???? Watertank: 4,5 liter
 • ???? Luchtstroom: niet vermeld
 • ???? Max. ruimte: 16 m2


9. JAP Edmonton


De JAP Edmonton is een draagbare luchtkoeler met een 10 liter watertank.

Het is ontworpen om schone, frisse en heldere lucht te verspreiden in huis. Deze luchtkoeler heeft een grote watertank, waardoor hij meer lucht kan koelen dan andere vergelijkbare producten.

Bovendien heeft deze luchtkoeler een energiezuinig ontwerp dat helpt om energie te besparen.

De JAP Edmonton is ook gemakkelijk te bedienen en biedt vele handige functies zoals automatisch uitschakelen, timerfunctie en afstandsbediening.

De kwaliteit van de luchtkoeler is hoogwaardig en duurzaam, waardoor hij jarenlang meegaat. Je kunt er zeker van zijn dat u met deze luchtkoeler een goede investering doet.

Volgens klantrecensies koelt de JAP Edmonton snel en efficiënt, waardoor het ideaal is als je op een betrouwbare manier jouw huis wilt koelen.

JAP Edmonton
 • ???? Watertank: 10 liter
 • ???? Luchtstroom: 500 m³/h
 • ???? Max. ruimte: 35 m2


Wat is een aircooler of luchtkoeler?

Een aircooler ofwel luchtkoeler is een cooler waarmee je de ruimte tot maximaal 3 graden koelt. Een aircooler koelt de warme lucht af door deze langs een reservoir van koud water te sturen. De afgekoelde lucht wordt de kamer terug ingeblazen.

De luchtkoeler is een tussenoptie vergeleken met een (mobiele) airco of ventilator. Ook de prijs zit er mooi tussenin. En een luchtkoeler is handiger, want je hebt geen afvoerslang of gat in de muur nodig waardoor je de warme lucht afvoert.

Meer weten? Bekijk ook het verschil tussen aircooler en airco.


Voordelen

Met een aircooler kun je naast verkoelen ook bevochtigen.
Het is mogelijk om de ruimte zonder externe slang naar buiten met max. 3 graden af te koelen.
Een lucht koeler is goedkoper dan een (mobiele) airco.

Nadelen

Je kunt de ruimte niet met meer dan 3 graden koelen.
Het is noodzakelijk om de aantal uur het reservoir opnieuw te vullen met koud water.
Je kunt niet ontvochtigen, hierdoor haal je niet het klamme gevoel van een hete zomerdag uit de lucht.

Welke soort kiezen?

Een aircooler of een airco? In de warme zomer zoek je verkoeling. Maar op welke manier is voor jou het handigste? Overweeg de volgende punten:

 • Zoek je een completere oplossing? En is een gat in de muur, professionele installateur inhuren en aanschafprijs geen probleem? Kies dan voor een split airco. Dit heeft het best verkoelende effect in huis.
 • Is het geen probleem voor jou om een raam óf deur open te zetten en af te sluiten met afdichting? Maar ben je ook niet op zoek naar een gat in de muur of vaste installatie in één kamer? Kies dan voor een mobiele airco! Je koelt een zelf te kiezen ruimte gemakkelijk af.
 • Heb je overgevoeligheid voor een droge lucht? Dan is een luchtkoeler een goede oplossing. Want met een luchtkoeler bevochtig je de lucht.

Nog een tip! Als je op zoek bent naar een airco kijk dan goed naar het bedrag wat je ervoor overhebt. Want met een goedkope verrijdbare airco die te weinig koelvermogen heeft kun je een kamer niet optimaal koelen. Daarnaast is het energielabel van een erg goedkope airco niet altijd perfect.

Wil je alleen wat verkoeling op je werkplek, maar hoeft niet de complete ruimte gekoeld te worden? Dan is een aircooler een goede oplossing.

Wil je een héle ruimte zoals jouw thuiskantoor, woonkamer of slaapkamer koelen? Kies dan voor een airco, vast of verrijdbaar.


Hoe koop je de beste luchtkoeler? Alle aircooler functies uitgelegd!

Er zijn tientallen, zo niet honderden modellen luchtkoelers. Maar welke aircooler is het beste voor jou? De functies verschillen, maar zijn over het algemeen aardig hetzelfde. Hieronder vind je een complete lijst met functies van de aircooler met bijbehorende uitleg.


Bediening

Soms zit er een afstandsbediening bijgeleverd, soms niet. Met een afstandsbediening kun je de aircooler van afstand bedienen. Zo stel je de snelheid in of bijvoorbeeld een timer.

Draagbaar

Meestal is een luchtkoeler prima draagbaar. Sommige kun je op een bureau zetten, zo klien zijn ze. Degene die groter zijn hebben vaak wielen waarmee je ze handig naar een andere ruimte rijdt.

Energieklasse

Qua energieklasse is een luchtkoeler zuiniger dan een airco. Want deze moet vaak harder werken om de lucht te koelen dan een aircooler. Kies je voor energiezuinig? Dan is een aircooler de beste optie!

3-in-1

Sommige hebben meer functies dan alleen verkoelen. Zo zijn er aircoolers met ingebouwde luchtreiniger, luchtbevochtiger of ontvochtiger. Zo reinig je de lucht van virussen, maak je de lucht in huis vochtiger of onttrek je juist vocht aan de lucht. Dat laatste komt minder voor.

Timer

Met de timer kun je vooraf instellen tot wanneer de luchtkoeler moet koelen. Het is een handige functie zodat je naast de aircooler kunt slapen en zonder zorgen in slaap kunt vallen. Of handig voor als je straks weer thuis komt.

Ontwerp

Wat ontwerp betreft is het handig om te kijken naar de plaats van de watertank. En hoe makkelijk dit is bij te vullen vanaf de plaats waar de aircooler staat. Daarnaast is een licht gewicht handig om te kunnen verplaatsen.

Watertank

Om de lucht af te koelen gebruikt een luchtkoeler water. Hierdoor gebruikt een aircooler flink wat water. Koop een airco cooler met grote watertank voor het geval je ‘m langer dan een paar uur gebruikt. Met een kleine tank moet je deze keer op keer vullen.

Afmetingen

De luchtkoelers hebben allemaal verschillende afmetingen. Sommige aircoolers kunnen klein genoeg zijn om op jouw bureau of werkplek te passen. Anderen zijn voor grote kamers – en dus zijn de apparaten groter.

Geluid

Het geluidsniveau van een luchtkoeler is lager dan het geluidsniveau van een mobiele airco. Sommige grotere aircoolers maken meer geluid en zijn dan vaak in te stellen op een nachtmodus om het geluid te verminderen.


Mini aircooler kopen? TOP 3 Beste mini luchtkoelers

Op zoek naar een mini aircooler? Dan vind je hier de top 3 beste mini aircoolers van 2023. Een mini luchtkoeler zet je op je bureau voor net dat beetje extra verfrissing. Zo is een mini luchtkoeler relatief goedkoop, klein en handig om overal mee naartoe te nemen. Op zoek naar meer? Bekijk de beste mini airco’s!


1. Dynter


Deze Dynter aircooler is onwijs veel verkocht en goed beoordeeld. In 2023 heeft deze 88 reviews en beoordeeld met 8.1 uit 10. Onwijs goed voor een mini aircooler. Hierdoor is dit de beste van 2023.

Het makkelijkste is de accu. Na een tijdje opladen gaat deze accu tot 6 uur mee. Hierdoor kun je ‘s nachts ook koel slapen.

Op deze Dynter zit een hydro-cool technologie. Simpelweg wordt de warme lucht door koud water direct omgezet in koele lucht.

Het design en de afwerking is erg mooi. Ze hebben de spijker op z’n kop geslagen met het ontwerp en gebruiksgemak. Klasse!

Deprijs is goedkoop voor wat je krijgt. Voor een AEG airco betaal je minstens 8 keer zo veel. Dan krijg je ook meer koeling, maar Dynter is wel topklasse qua mini aircoolers.


2. TIKKENS


Met deze TIKKENS mini aircooler heb je niet alleen een ventilator en koeler in één, maar ook een mini luchtbevochtiger. Deze kleine luchtkoeler werkt op batterij en kan via USB kabel worden opgeladen.

Met een maximaal geluidsniveau van 58 dB moet je deze niet tijdens een vergadering op de hardste stand zetten, want dan hoort niemand je meer. Toch is op de laagste stand het geluid prima – ook voor een Zoom-meeting.

Deze TIKKENS mini aircooler heeft een katoen filter die je eenvoudig vervangt. Deze TIKKENS is simpel bij te vullen en eventueel kun je ijsblokjes toevoegen in het bakje wat daarvoor bedoelt it.

Door de kleine afmetingen neem je ‘m echt overal mee naartoe. En met de batterij kun je ‘m bijvoorbeeld ook tijdens een picknick in de hittegolf gebruiken – buiten!


3. Arctic Air Ultra


De Arctic Air Ultra luchtkoeler is bekend van TV. Met 3 snelheden, LED-lampje en bevochtigingsfunctie reinig en koel je de lucht om je heen.

De koeler kan tot 10 uur lang koelen. Afhankelijk van hoe koud het water is dat je erin doet. Je kunt ‘m niet opladen, maar moet aangesloten worden via een USB-kabel.

Deze versie van de Arctic Air is beter dan die uit 2018. Gelukkig! Zo gaat deze 2x zo lang mee en heb je ook meer vermogen.

Het is niet echt een apparaat dat je hele kamer koelt of waar je blij van gaat worden in de mate van geluidsniveau. Zelfs op de eerste stand is het geluid nog relatief hard te noemen. Denk er dus zeker even over na!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste aircooler?

De beste aircooler van 2023 is de Tristar AT-5450. Dit is de best verkochte aircooler en daarnaast degene die het beste is beoordeeld.

Wat is het verschil tussen aircooler en luchtkoeler?

Niets, want een aircooler is een andere benaming voor het Nederlandse woord luchtkoeler.

Hoe werkt een aircooler?

Een aircooler zuigt warme lucht op en laat deze lang een koud waterreservoir gaan. Op deze manier koelt de lucht af en stuurt hij deze koud terug de kamer in. Meer weten? Bekijk hier alles over de werking.

Waarom een aircooler kopen?

Een aircooler is een handig apparaat voor luchtbevochtiging en voor afkoeling tot maximaal 3 graden. Meer weten? Lees hier alles over het kopen van een luchtkoeler in 2022.

Koelt een luchtkoeler net zo goed als een airco?

Nee, een luchtkoeler koelt niet net zo goed als een airco. Dat komt doordat een airco R290 koudemiddel bevat om de lucht te koelen. Een aircooler gebruikt enkel koud water om de lucht te koelen. Hierdoor koelt een luchtkoeler maximaal 3 graden en een airco maximaal 10 graden.

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten