Piepschuim weghalen bij een mobiele airco: waar NIET!

Piepschuim

Wanneer je net jouw nieuwe airco in huis hebt, wil je ‘m zo snel mogelijk uitpakken. Maar welk piepschuim moet je weghalen bij het uitpakken van de airco? We weten dat er veel naar gevraagd wordt. Daarom hierbij de oplossing! Er zijn verschillende airco’s waarbij er namelijk ook binnen in het apparaat piepschuim zit verstopt.

We snappen dat je jouw nieuwe aankoop zo snel mogelijk goed wilt laten werken. Daarom is het belangrijk om te weten wat je wel weg moet halen en welk piepschuim niet.

Welk piepschuim weghalen bij een mobiele airco?

piepschuim weghalen mobiele airco

Er staat vaak in de handleiding van de desbetreffende airconditioner dat al het piepschuim weg moet worden gehaald. Toch is dit niet zo. Let hierbij op.

Een enkele enthousiasteling zal de airco namelijk openmaken. Sommige airco’s hebben een deurtje of gleuven waardoor je simpel de airco binnen kunt bekijken.

Dan zal je zien dat er nog een laag piepschuim verstopt zit in de airco. Het is begrijpelijk als je er vanuit gaat dat ook die laag weggehaald moet worden.

De oplossing: vrij eenvoudig!

Piepschuim moet je weghalen om de mobiele airco. Binnenin de mobiele airco moet je het piepschuim laten zitten. Schroef de airco dus niet open. Wanneer de airco verrijdbaar is en je ‘m kunt gebruiken is dat genoeg.

Het piepschuim binnenin de airco kan ook niet simpel worden verwijderd. Vaak moet je dit breken wil je het weghalen. Dat laat al zien dat het piepschuim niet weg hoeft te worden gehaald.

Moet je piepschuim weghalen bij een airco?

Ja én nee. Bekijk op deze pagina het antwoord op deze vraag.

Welk piepschuim moet je weghalen?

Bekijk het antwoord op deze pagina.


Over MobieleAircos.com

Op ons blog vind je echte reviews en tests van (mobiele) airco's. We testen onafhankelijk alle soorten en merken airco's om jou het beste advies te kunnen geven.


Bedrijfsgegevens

Airdayss B.V.
Mt.Lincolnweg 14P10
1033SN - Amsterdam
KVK: 83291326

MobieleAircos.com doet onafhankelijk onderzoek en wij testen onafhankelijk. Koop je iets via een van de links op deze pagina, krijgen wij mogelijk een kleine vergoeding. Hier betaal je niets extra's voor.