LG PA11WS Review: de eerste slimme verrijdbare airco van LG

LG PA11W Review

Op zoek naar de LG PA11WS? In 2021 kwam LG met de eerste mobiele airco van het merk. Direct met mogelijkheid voor spraak- en app-besturing. Ik mocht ‘m testen. Hier lees je de review en test van de LG PA11WS.

Is dit een krachtig apparaat waarmee je snel een kamer koelt? En hoeveel geluid maakt het apparaat?

Ik laat het je graag zien. Met een vermogen van 11.000 BTU is dit apparaat goed voor een ruimte van 35 m2. Heb je hoge warmtelasten? Dan is dit apparaat goed voor een ruimte tot maximaal 28 m2.

Ook deze LG PA11WS heeft een slang naar buiten. Deze sluit je af met raamafdichting, welke is meegeleverd. Er zit een handige installatie gids voor deze raamafdichting bij. Zo is installeren zo gedaan.

Dit model is een 3-in-1 mobiele airco: ontvochtigen, ventileren en verkoelen. Daarnaast zitten er basis- en topklasse functies op. Hieronder bekijk je:

Alvast veel plezier met koelen en met lezen over deze LG PA11WS!


LG PA11WS review: is de PA11WS de slimste van allemaal?

De LG PA11WS review scoort een 7.9 uit 10. Door de slimme opties als app- en spraakbesturing en uitgebreide functies is dit de beste slimme airco van 2022.

Bekijk hieronder de actuele prijs bij de verkopende webwinkels waar deze LG op voorraad is.Videoreview

Bekijk hierboven mijn videoreview van de LG PA11WS!


Ontwerp en bediening

Hieronder vind je alles over het ontwerp, de afmetingen en het gewicht en de koelkracht van de LG PA11WS.

Het design van deze LG is uniek. De afvoerslang zit recht achter het apparaat, waardoor deze al omhoog is gericht. Dit is handig, want zo is het apparaat efficiënter. Hoe korter en minder buigingen in de afvoerslang, hoe beter de werking.

zijkant LG PA11WS review met afvoerslang

Met een witte voor-, zij- en achterkant en een zilveren ring aan de bovenkant is dit apparaat elegant. De grijze afvoerslang geeft een mooi contrast weer.

Het bedieningspaneel zit aan de bovenkant van dit apparaat. Hierdoor makkelijk te bereiken. Je stelt hiermee bijna alles in. Met de afstandsbediening zijn er nog meer functies, daar later meer over.

bedieningspaneel LG PA11W

De knoppen zijn makkelijk in te drukken. Het digitale schermpje laat de ingestelde temperatuur zijn. De lampjes geven aan welke modus de airco in staat.

Wat doen de knoppen allemaal?

Druk op de Mode-toets om te wisselen tussen Cool, Dry en Fan. De Cool-modus is om te koelen, Dry om te drogen en Fan om te ventileren. Later meer over de werking van de verschillende modi.

Met de Energy Saving toets kun je energie besparen. De temperatuur wordt automatisch aangepast om te besparen op de energierekening. Als de temperatuur lager is dan 22 graden wordt deze verhoogd naar 22.

Met de Fan Speed toets verander je gemakkelijk van ventilatiesnelheid. Kies tussen laag, midden of hoog.

De Auto Swing functie zorgt ervoor dat de LG gaat oscilleren. Hierdoor verspreid de lucht evenredig in de kamer. Ook kun je makkelijk de luchtuitlaat aanpassen door de knop telkens opnieuw in te drukken.

In de Silent functie gaat de airco in stille modus. Hierdoor wordt er minder geluid gemaakt. Er wordt een stap lagere ventilatiesnelheid ingesteld en een ‘ruisend geluid’ wordt als mogelijk uit het apparaat gehaald.

Afmetingen en gewicht

Met de plastic behuizing is deze LG PA11WS 34,2 kg zwaar. Dit is geen hele lichte, maar ook zeker niet de zwaarste mobiele airco. Doordat er wieltjes onder zitten is deze makkelijk verrijdbaar.

De afmetingen van de LG PA11WS zijn 49,3 cm breed, 46 cm diep en 77,3 cm hoog.

Hierbij is de afvoerslang al bevestigd. Je hoeft hier dus geen extra ruimte voor de slang te rekenen!

De afvoerslang is 1,5 meter lang. Hetzelfde geld voor de stroomkabel. Zorg ervoor dat je een raam of deur in de buurt hebt én een geaard stopcontact.

Aan de achterkant van deze LG vind je de filters en wateropvang-tank. Dit zijn belangrijke punten bij het onderhouden van de airco. Zie de aangegeven plaatsen op onderstaande foto:

Zorg dat er minimaal 50 cm ruimte om de airco is bij het bepalen van de plaats. Zo wordt het onderhouden en schoonmaken van het apparaat een stuk makkelijker. Daarnaast is dit beter voor een optimale werking.

Afstandsbediening

Met de afstandsbediening kun je nóg meer met de LG. Bekijk op de foto de LG PA11WS afstandsbediening:

afstandsbediening LG PA11W

Bekijk de ingestelde- en kamertemperatuur op het display. Je kunt de kamertemperatuur bekijken door op de Room Temp. knop de klikken.

Via de Light knop kun je de helderheid op het display instellen. Handig, voor als je ‘m op de slaapkamer gebruikt.

Een andere knop is de Jet Mode. Dit is een turbo, waardoor de airco – enkel in koelstand – harder zal gaan blazen. Dit is handig om de kamertemperatuur snel van stand héél heet naar normaal te krijgen.

De Auto Clean knop maakt het apparaat automatisch schoon van binnen. Dit is handig, omdat zo het vocht uit de airco wordt verwijdert. Dit vocht vormt zich tijdens het koelen aan de binnenkant van het apparaat.

Energiezuinigheid

Qua energiezuinigheid is dit een energiezuinig model. Met energieklasse A+ is dit één van de meest energie efficiënte mobiele airco’s op de markt. En dat zegt wat! Het energie-efficiëntie-ratio (EER) is 3,1. Dat is hoog, want normaal is dit 2,6.

Met de energie bespaar functie kun je nog meer energie besparen. Geen zorgen om de energierekening.

Smart functies

Met de LG ThinQ applicatie (Google Play) (App Store) kun je de LG PA11WS met jouw mobiele telefoon bedienen. Met deze app kun je verbinding maken met de airco.

Als er een probleem is kan dit via de smartphone functie Smart Diagnosis opgelost worden. Ook kun je verschillende instellingen en opties instellen met de smartphone app.

Daarnaast kun je de airco koppelen aan jouw Google Home speaker of Alexa Assistent. Hiermee bedien je via jouw stem het apparaat. Heb je het warm? Dan vraag je gewoon of de airconditioning aan mag!LG PA11WS test: komt de LG PA11WS als beste uit de test?

LG PA11WS test

In deze LG PA11WS test vind je alles over de efficiëntie van de airco. Ik testte hem op geluidsniveau en koelsnelheid. Want iedereen wilt het liefste een stille, snel koelende mobiele airco.

Onderstaande test is uitgevoerd in een ruimte van 67 m3 of 21 m2.


Geluidsniveau: écht zo laag?

geluidsniveau LG PA11W

Om de koelsnelheid te meten heb ik zoals op de foto te zien de dB-meter gebruikt. Dit heb ik gedaan voor alle modi en snelheden. Zo weet je hoe hard het geluid is in welke stand van de airco. Handig!

Voor het nauwkeurig meten is er van iedere airco dezelfde afstand tot het apparaat genomen: 1,5 meter. Niet direct naast het apparaat, want zelf sta of zit je er vrijwel nooit pal naast.

Op de doos en in de handleiding staat aangegeven dat deze airco 43 dB aan geluid maakt. Ik ben benieuwd!

Bekijk hieronder in de tabel het geluidsniveau van de LG PA11WS:

ModusCoolDryFanSleep
Hi56,6 dB55,1 dB50,1 dBx
Med55,7 dBX48 dBx
Low54,3 dBX45,9 dB44,1 dB

Zoals in de bovenstaande tabel te zien is, het is niet altijd 43 dB. Want zodra de airco hard staat te koelen merk je dat het geluidsniveau richting de 56 dB gaat. Toch is dit écht zacht voor een airco.

Vervolgens zetten we het apparaat in de slaapmodus. En jawel! Daar komen we in de buurt van de 43 dB.

Nu kan het per kamer en ook per omgeving (qua geluid) verschillen. Daarom is bovenstaande tabel geen houvast, maar meer een richtlijn.

Kortom: dit is een stille mobiele airco. Echt een apparaat die je op de slaapkamer kunt zetten. Wél zorgen dat je niet van 28 graden naar 20 graden wilt koelen tijdens je nachtrust. Doe dit overdag!


Koelsnelheid: even op gang komen!

LG mobiele airco koelsnelheid test

Om de koelsnelheid te testen is de ruimte eerst verwarmd naar 26 graden. Vervolgens heb ik de test uitgevoerd en ieder kwartier de temperatuur bijgehouden.

Bekijk in de onderstaande grafiek de koelsnelheid van de LG PA11WS:

In onderstaande tabel is de koelsnelheid van de LG PA11W aangegeven naar verloop van tijd:

TijdTemperatuur
0 minuten26 °C
15 minuten24.1 °C
30 minuten23.3 °C
45 minuten22.9 °C
1 uur22.5 °C
1 uur en 15 minuten22.2 °C
1 uur en 30 minuten21.9 °C

Zoals je in de tabel en grafiek kunt zien is dit een goede airco die binnen 1,5 uur een ruimte van 21 m2 met meer dan 4 graden laat koelen. Niet slecht!

Dit is niet de meest krachtige mobiele airco van 2022. Ben je op zoek naar een ander, krachtiger model? Bekijk dan eens de mobiele airco test.

We hebben de airco tweemaal getest en daarbij nog eens met de Jet-turbo functie. Het resultaat bleef hetzelfde – soms 0,1 graad verschil – vandaar dat hierboven enkel één grafiek te zien is.

Het is een goede airconditioning van LG waarbij gebruik is gemaakt van innovatieve functies. Daarnaast koelt het apparaat goed. Een compleet pakket waarvan ik het zijn geld zeker waard vind!


Onderhoud & schoonmaak LG PA11WS mobiele airco

Benieuwd wat er aan onderhoud en schoonmaak nodig is om deze LG PA11WS mobiele airco efficiënt te houden? Ik leg je hieronder stap-voor-stap uit wat je moet weten om ‘m zo efficiënt mogelijk te houden.

Natuurlijk is er de automatisch reinigen optie op de afstandsbediening. Dit is niet voldoende voor de totale schoonmaak. Om de LG PA11WS goed te onderhouden zijn onderstaande stappen van belang:

1. Filters schoonmaken

Om de efficiëntie hoog te houden is het belangrijk de filters schoon zijn. Vieze filters verminderen de luchtstroom. Daarom is het onderhouden en schoonmaken hiervan belangrijk.

Haal ze los aan de achterzijde van het apparaat zoals op de foto eerder in het artikel. Vervolgens kun je de filters stofzuigen of afspoelen onder warm water. Zorg ervoor dat de filters helemaal droog zijn alvorens ze terug in de airco gaan.

2. Legen van de water opvang tank

Het legen van de water opvang tank is belangrijk, maar zal je niet ontgaan. Zodra deze tank van 1 liter vol is, verschijnt de melding FL in het display. Vervolgens gaat de mobiele airco uit, waardoor je ‘m niet meer kunt gebruiken.

Om de tank te legen verwijder je eerst de afvoerslang van de achterkant van de airconditioning.

Foto watertank onderhouden schoonmaken

Legen is simpel: verwijderd de doppen van de uitlaattank en zet er een grote kom onder. De tank loopt leeg.

Hierna is het een kwestie van de dop terugdraaien en sluit de afvoerslang weer aan.

3. Opslaan voor de wintertijd

Voordat je de LG gaat opslaan voor de winter is het belangrijk dat je onderhoud pleegt. Zorg ervoor dat je bovenstaande stappen uitvoert voor plaatsing in een berging.

Zorg er daarnaast voor dat het apparaat niet in direct zonlicht komt te staan. Ook is het belangrijk dat de LG PA11WS niet in een omgeving staat waar het kan vriezen of erg warm kan worden.


LG PA11W review: Conclusie

Concluderend is de LG PA11WS een prachtige apparaat met intelligente functies. De koelsnelheid is iets trager dan vergelijkbare mobiele airco’s, maar het apparaat is krachtig genoeg voor 35 m2.

Qua onderhoud is er weinig dat gedaan moet worden, behalve de watertank legen. De filters moeten beiden om de twee weken worden schoongemaakt. Verder is het automatische reinigingsprogramma voldoende.

Deze LG PA11WS heeft een sterke eerste indruk achtergelaten. Voor het eerst op de markt en een totaal ander design met innovatieve functies die ik nog niet eerder ben tegengekomen.

Voor maximale efficiëntie is de afvoerslang aan de achterkant omhoog gericht geplaatst. Dit werkt een stuk handiger én het is efficiënter. Complimenten voor deze innovatie, LG!

Beslis vandaag of dit de beste mobiele airco voor jouw situatie is en koop de LG PA11WS bij één van onderstaande webwinkels. Je ziet enkel prijzen van winkels waar deze LG op voorraad is. Vaak geldt vandaag besteld, morgen in huis.
Lees ook:

35 gedachten over “LG PA11WS Review: de eerste slimme verrijdbare airco van LG”

 1. Bedankt voor de interessante en nuttige review! Wel een vraagje, je gaf aan dat de typenummers niet uitmaken, maar bij Expert (die ook op deze pagina gelinkt staat) lijken er toch wat andere specificaties voor de LG PA11W te staan: 9000 ipv 11000 BTU en andere (kleinere) afstandsbediening. Klopt dit, of lijkt dit een foutje van Expert te zijn?

  Beantwoorden
  • Hoi Kerwin,

   Bedankt voor je reactie en het leuke compliment! Logisch dat je nog twijfelt.

   Op de foto is het inderdaad een ander soort afstandsbediening te zien dan die ik heb getest.
   Het lijkt mij een foutje van Expert, maar ik heb de vraag voor je uitgezet bij de webwinkel.
   Zodra ik reactie heb vernomen over welk model zij exact verkopen kom ik bij je terug!

   Beantwoorden
 2. Heb deze airco sinds een paar dagen. Ik heb een L-vormige woonkamer/keuken (appartement), waar bij de keuken “in de voet van de L” zit. Ik heb de airco in de keuken staan, ivm de afvoer via de mechanisch ventilatie in het plafond. Hiervoor loopt een buis vanaf de (ingeschoven) slang, verticaal naar het afzuigpunt in het plafond. De mechanische ventilatie zet ik op maximaal. De woonkamerdeur gesloten.

  Ik zette de airco op 18 graden (binnen was het 22.5 graad), de fan op maximaal en Auto Swing. Na één uur koelen, was het slechts 1 (!) graad koeler in de woonkamer en 1% minder relatieve luchtvochtigheid. Na 2 uur koelen, slechts 1,5 graad…. En daar bleef het helaas bij…. De airco staat vrij dicht de keuken zelf, maar de achter-inlaat is vrij. Ook de Jet-stand biedt geen soelaas…

  In de woonkamer heb ik helaas geen mogelijkheid om de warme lucht af te voeren.

  Waarschijnlijk doe ik iets fout of zie ik over het hoofd… Maar wat? Wellicht kunnen jullie hier mij hierover adviseren? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Beste Marcel,

   Bedankt voor jouw uitgebreide situatieomschrijving! Logisch dat je je afvraagt of alles wel goed werkt.

   Doordat jouw airco in de keuken – de voet van de L – staat, is het lastig om de gehele ruimte te koelen. De lucht moet een bocht om. Daarom kan ik je aanraden de airco te verplaatsen naar de bovenkant van de L-vorm. Hoeveel m2/m3 is de ruimte waarin de airco is geplaatst? Daarnaast is het zeker van belang om de afvoerslang naar buiten te laten gaan. Dit kan met raam- of deurafdichting. Als je deze nog niet hebt geïnstalleerd, doe dat!

   De mechanische ventilatie in het plafond, is deze uit te zetten? Zo ja, probeer dat eens! Daarna nogmaals testen, dit kan zeker invloed hebben op het koelresultaat.

   Het is logisch dat je (nog) geen héle snelle koeling ervaart. Het is immers nog niet heel warm. Hierdoor duurt het langer om te koelen. De LG PA11WS is een sterk apparaat, zeker voor tijdens extreem hete dagen (25-26 graden en hoger). Vanaf deze temperaturen is het een stuk sneller lekker koel binnen. Verwacht niet dat het vanaf 22,5 graden binnen een uur 18 graden is. Hiervoor is een tijdje nodig, zeker doordat de kamer een L-vorm heeft én er meganische ventilatie is. Ook vraag ik me dus af hoe groot jouw kamer is én of je raam- of deurafdichting hebt gebruikt om de warme lucht af te voeren.

   Ik hoor graag weer van je, zodat ik je nog beter kan helpen. Alvast veel plezier van de nieuwe slimme LG PA11WS!

   Beantwoorden
   • Beste Nigel,

    Bedankt voor je snelle reactie! Bij de “bovenkant van de L” (tevens op het zuiden) heb ik een balkondeur en in de muur rechts van de balkondeur een smal raam wat naar binnen open gaat.

    Wat mij opvalt, na flink wat speurwerk op internet, is dat er eigenlijk nauwelijks echt goede, degelijke oplossingen zijn om, als de slang via een kier van de balkondeur of raam, de kier goed af te dichten. Ik kwam AirLock tegen, maar las er ook veel negatieve ervaringen over en ik vind het persoonlijk geen gezicht, om op het kozijn en raam rondom klittenband te plakken. En om nu in de onderkant van de balkondeur een rond gat van 150 mm te boren, durf ik nu eerlijk gezegd niet, omdat ik nog niet overtuigd ben van de goede werking van airco n.a.v. mijn testen.

    Heb jij wellicht nog ideeën of suggesties voor de kier? Het gaat mij nu met name even om de airco goed te kunnen testen. Bedankt voor je hulp! Erg prettig om even met een deskundige van gedachten te wisselen!

    Beantwoorden
 3. De belangrijkste reden waarom deze zo duur is, is de inverter techniek. De compressor schakelt niet aan/uit maar variabel. Voorzover ik weet de eerste mobiele airco met inverter.

  Beantwoorden
 4. Dit typenummer heeft op de LG Website een “Sleep” knop op de airco zelf. En een “Light” knop op de afstandbediening.

  Ik was eigenlijk benieuwd of je hiermee ook de lampjes van de airco uit kan zetten, voor tijdens het slapen.

  Beantwoorden
  • Zeker! In bovenstaande video benoem ik dit even kort. Er zit inderdaad een ‘Sleep’-toets op de airco én een Light-knop op de afstandsbediening om het licht van de LG te dimmen.

   Beantwoorden
   • Heel erg bedankt voor uw antwoord. Ik heb de PA11WS inmiddels gekocht. Maar deze heeft een “Silent” knop op de afstandsbediening en de airco zoals in uw review. Echter de website van LG en sommige webshops hebben een “Sleep” knop.

    Daarnaast heeft de Silent modus en de low setting in cooling bij mij geen verschil in geluidsniveau.
    Ik heb dit ook aan LG voorgelegd.

    Beantwoorden
 5. Op de site van de mediamarkt staat een afbeelding van de achterkant waarop het lijkt dat er een tweede slang kan worden aangekoppeld voor de invoer (rechtstreeks van buiten). Is dat inderdaad mogelijk?

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de reactie. Dat is niet zo. Bij de webwinkel zie je de foto met raamafdichting aan de achterkant. Zo wordt het apparaat geleverd. Er is enkel ruimte voor één slang – welke er bij LG aan vast is gemaakt. Deze zit niet los en kun je dus niet bevestigen of loshalen. Er is ook geen mogelijkheid aanwezig voor een extra slang.

   Dat daargelaten, ik raad je aan niet bij de MediaMarkt te bestellen.. De prijs is hetzelfde én zodra de LG open is gemaakt kun je ‘m niet meer ruilen. Een tip!

   Beantwoorden
 6. Hoi! Bedankt voor je fijne review. Ik twijfel op dit moment tussen deze en de AEG axp26u338cw. Ik zie hier dat er een slaapmodus is van slechts 44db. Wat ik me hierbij afvraag: Doet dat apparaat dan nog aan koeling, of wordt het dan eerder een ventilator?

  Niet met als doel de kamer te koelen op slaapstand, maar eerder om hem op temperatuur te houden.

  Beantwoorden
  • Hoi Laurent,

   Bedankt voor je reactie! Fijn dat de review is bevallen 🙂

   Ik snap dat je twijfelt! Het zijn allebei top apparaten, en doen in de slaapmodus nog zeker aan koeling.
   Verre van te vergelijken met een ventilator. Ook al staat de ventilatorsnelheid (kracht van de wind) het laagste, het koelgas zorgt ervoor dat de airco de lucht écht kouder maakt.

   Niet met als doel de kamer te koelen op slaapstand, maar eerder om hem op temperatuur te houden.

   Exact! Ik word blij van je reactie :)! Dat is inderdaad waar de slaapstand voor is.

   Beantwoorden
    • Hoi,
     Ik heb deze nu een week en heb hem nu al twee keer aangezet. Naast het geblaas is er ook een soort gezoem, vergelijkbaar met dat van een zware frigo. Is dat normaal? Ook in de silent mode lijkt dit sterk aanwezig. Te sterk om intussen ook te kunnen slapen..

     Beantwoorden
 7. Deze airco nu 2 dagen in gebruik, maar nog met een open raam. We zijn op zoek naar afdichting. De meegeleverde afdichting lijkt me niet geschikt voor een naar buiten draaiend raam van 94b x 116h (daarmee is de omtrek dus 420 cm). De “stoffen” afdichtsets zijn vaak 400 cm en dus te klein. Er is ook 500 maar dan houd je dus 80 cm over om weg te moffelen. Daarbij vind ik het oerlelijk al die “stof” en klittenband om/op het raam te zien (vooral als het raam dicht moet).
  Is er een goede afdichtoplossing voor het hierbovengenoemde naar buiten draaiende raam) passend bij dit vooruitstrevende apparaat? Ik hoop op een verrassende oplossing.

  Beantwoorden
  • Beste Jolanda,

   Ik kan goed begrijpen dat je het stof en klittenband niet zo mooi vind.
   Na even wat zoeken ben ik eventueel de volgende oplossing tegengekomen: https://plexiglas.nl/blog/airco-raamafdichting/.

   Zo kun je het mooi met plexiglas laten doen! Ik heb hier zelf geen ervaring mee, en voor mij werkt de HOOMEE afdichting goed.
   Mocht je toe zijn aan wat meer luxe is de plexiglas oplossing wellicht geen slecht idee!

   Groetjes,
   Nigel

   Beantwoorden
   • Beste Nigel,

    Dank je wel voor je snelle reactie.
    Plexiglas heb ik idd ook gezien, maar lijkt een meer definitieve oplossing.
    De HOMEE afdichting is via Amozon verkrijgbaar, dacht ik.
    HOMEE heeft 500 als ik me niet vergis, want 400 zal wel te klein zijn.
    Bedankt voor het meedenken.

    Groet, Jolanda

    Beantwoorden
   • Let er op dat je GEGOTEN plexiglas koopt! Geëxtrudeerd plexiglas staat onder spanning en barst met bewerken. Gegoten plexiglas is zeer goed te bewerken met een boor en decoupeerzaag (fijne tanden, zaagblad voor non-ferro). Succes!

    Beantwoorden
 8. Goede review! Alleen ik zie niks terug over het instellen van de WiFi, hoe je precies de WiFi activeert? Ik krijg icm de app de WiFi niet geactiveerd. Was benieuwd of jij/andere daar ook last van heb?

  Beantwoorden
 9. Hoi, weet jij ook de afmeting van de “plank” die je voor het raam kan plaatsen? Waar de slang door naar buiten gaat zeg maar…

  Beantwoorden
 10. Beste,

  Ik heb een vraag over deze airco, hoe koud kan deze airco op temperatuur? Ik heb zelf een airco van 9000 btu voor de slaapkamer die kan 16 graden. Zou deze ook op 16 graden kunnen? Zo niet, zit er dan nog verschil in als deze tot 17 graden kan omdat dit 11000 btu is?

  Beantwoorden
 11. Hallo, Nigel.

  Bedankt voor al je reviews. Vandaag heb ik de LG PA11WS gekocht, bij Expert. Ik heb een gat voor ventilatie (passieve, niet-mechanische) in de muur van mijn appartement, maar dit zit op ongeveer 2 meter hoogte – dus de meegeleverde slang van 1,5 m haalt het niet als het apparaat op de grond staat. Nu heb ik het apparaat op een nachtkastje gezet waardoor dit probleem opgelost is, al is het niet ideaal vanwege de wieltjes.

  Ik heb gelezen dat je de afvoerslang van een mobiele airco kan vervangen door een langere, maar ook dat dit de werking van een mobiele airco kan verslechteren of het apparaat zelfs kapot kan maken. Ik heb op de slaapkamer, waar het apparaat staat, geen raam, maar een deur waarvan de afmetingen in totaal meer dan 5,60 m zijn (dus volgens mij zijn er geen deurafdichtingskits die voldoen). Wat is je advies in deze? Alvast bedankt!

  Groet,

  David

  Beantwoorden
 12. Hoi Nigel,
  Dank voor de uitgebreide review en dit heeft geleid tot aankoop van deze airco.. super tevreden mee..
  Vraagje
  Valt me op dat de wateropvangbak niet snel vol loopt. Neem aan dat de aircofunctie inclusief drogen van de lucht is.
  Hiervoor stond een Daitsu airco op deze plek die binnen een halve dag 5ltr vocht onttrok.
  Wordt de vochtige lucht beter afgevoerd bij deze LG of werkt de droging functie niet icm airco?

  Beantwoorden
 13. Hi Nigel,

  Een erg nuttige review, bedankt voor de uitgebreide info 🙂

  Op het moment ben ik op zoek naar de juiste maat voor de Hoomee raamafdichting. Mijn raam is 150H en 82B; die verticaal (een lande zijde) naar binnen draait. Nou twijfel ik of ik een raamafdichting van 400cm (afmeting voor 3 zijdes) moet nemen of van 500cm (hele omtrek).

  Op verschillende websites wordt aangeraden om met 3 zijdes rekening te houden, echter adviseert Hoomee op Amazon om alle 4 de zijdes mee te rekenen. Wat zou jij adviseren?

  Gr, Michelle

  Beantwoorden
  • Hi Michelle,

   Ik zou zeggen; alle 4 de zijdes! Dit werkt efficiënter in mijn ogen. Heb ze beide mogen testen en vind degene met 4 zijden een stuk beter!

   Beantwoorden
 14. Hallo Nigel,

  Ik heb deze airco ook aangeschaft. Nu wil ik graag een gat in de muur maken waaraan de afvoerbuis gekoppeld kan worden. Voor sommige airco’s is hier een speciaal model. Bij deze niet. Is er misschien een universele afvoer voor in de muur te maken, weet je dat?

  Groet,

  Rik

  Beantwoorden

Plaats een reactie

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten