Fuave ACB07K01 review: goedkope Fuave airco met 7000 BTU

Fuave ACB07K01 review 2022

Wil je de nieuwe Fuave ACB07K01 kopen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goedkope mobiele airco voor een kleine kamer. Daar is de Fuave airco uitermate geschikt voor. Wij hebben de Fuave ACB07K01 zelf getest. Bekijk de Fuave test en review op deze pagina.

Deze Fuave ACB07K01 kan een goed geïsoleerde kamer tot 20 m2 en een slecht geïsoleerde ruimte tot 13 m2 koelen. Echt de allerkleinste kamers dus. Bediening is eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. Ook zitten er leuke extra’s bij die je niet bij andere merken kunt verwachten voor deze prijs.

Als je voor deze airco kiest schaf je het complete plaatje aan. In de doos vind je – natuurlijk de mobiele airco – een afvoerslang, de afstandsbediening inclusief batterijen en de raamafdichting. Je hebt dus niks meer nodig en kan meteen gaan koelen.

Deze 3-in-1 mobiele airco kan koelen, ontvochtigen en ventileren. Ook zitten er andere functies op. In deze review kom je erachter! Fuave is het huismerk van Coolblue. Bekijk alle Fuave reviews op onze website.

Op dit moment is het apparaat nog steeds in de aanbieding. Bekijk de prijs hier en geniet van extra voordeel.

Alvast veel plezier van de verkoeling!


Fuave ACB07K01 review: goedkoopste Coolblue airco!

De Fuave ACB07K01 is de goedkoopste mobiele airco van Coolblue. Doordat hij de laagste prijs heeft (299 euro) is deze het goedkoopste. Let erop dat dit apparaat wel wat geluid kan maken. Deze airco heeft maar liefst 292 reviews. De Fuave ACB07K01 scoort gemiddeld van 7,7 uit 10.

Dit is niet slecht! Voordelen die genoemd worden zijn o.a. gerelateerd aan complete levering, compact en goede koeler. De Fuave ACB07K01 is dé goedkoopste mobiele airco Coolblue. Op dit moment is deze airco ook nog eens in de aanbieding.

Hij is perfect voor in de allerkleinste kamers tot 20 vierkante meter. Bij hoge warmtelasten tot slechts 13 vierkante meter. Het vermogen is dan ook niet heel hoog. Met slechts 7000 BTU koel je jouw kleine kamer lekker af.Video review

Bekijk hierboven mijn video review van deze Fuave ACB07K01!


Ontwerp en bediening

Hier lees je alles over het ontwerp en de bediening van de Fuave ACB07K01.

Het grootste voordeel aan het ontwerp van deze Fuave airco is dat hij lekker compact is. Logisch, want hij is geschikt voor een kleine kamer. De Fuave ACB07K01 is geheel wit, zoals veel mobiele airco’s.

Fuave ACB07K01 design

De behuizing bestaat uit gehard plastic. Aan de voorkant is de airco uitlaat te zien. Hierdoor blaast de Fuave koele lucht de kamer in. Aan de achterkant zit de airco afvoer. Hieraan koppel je de afvoerslang en blaast de Fuave de warme lucht de kamer uit.

Let op: de ‘windrichting’ kan alleen handmatig worden aangepast. Dit doe je door de rooster de juiste kant op te zetten. Doe dit voorzichtig!

Deze Fuave ACB07K01 kan gemakkelijk verplaatst worden met de verrijdbare wieltjes. Deze zijn aan de onderkant gevestigd. De airco heeft geen rem. Dus als je er tegenaan loopt – wat ik overigens niet aanraad – rolt ‘ie weg.

De handgrepen van dit apparaat zijn niet optimaal. Je hebt circa 1 cm grip aan beide kanten. Dit maakt het relatief lastig de airco te tillen.

Het bedieningspaneel van dit apparaat is ook vrij klein. Vergeleken met andere A merk airco’s zoals een AEG airco is de kwaliteit van dit bedieningspaneel duidelijk lager. Maar daar is de prijs natuurlijk ook naar!

bedieningspaneel Coolblue airco

Het bedieningspaneel heeft zeven knoppen waarvan er zes een functie hebben. Onder de thermostaat zit een zwarte, indrukbare knop. Deze doet echter niets.

De andere knoppen zitten er met een reden, om de airco te bedienen.

Natuurlijk heb je de POWER knop. Hier kan je de airco mee aan- en uitzetten.

De pijltjes (TEMP+ en TEMP-) zijn er om de ingebouwde thermostaat te bedienen. Kies een temperatuur en de Fuave gaat zijn best doen om de ruimte naar de ingestelde temperatuur te koelen

Met de MODE knop verander je tussen de verschillende functies: koelen, ontvochtigen en ventileren. De lampjes rechts bovenin laten zien op welke modus hij staat.

De SPEED knop bepaald de snelheid waarmee de lucht wordt geblazen. Switch tussen hoog en laag. De lampjes links bovenin laten je zien op welke stand hij staat. De midden-stand ontbreekt op dit apparaat.

Tot slot is er de TIMER knop. Hiermee stel je de timer in. Bepaal dus tot wanneer hij moet koelen of vanaf wanneer. Dit stel je in van 1 tot 24 uur vooruit.

Behalve de extra knop is er ook een extra lampje zonder functie. Namelijk het FULL lampje. Maak je dus geen zorgen, deze hoort niks te doen.

Deze Fuave bevat geen nachtmodus en ook geen verwarmingsfunctie. De ontvochtigtingsfunctie zorgt ervoor dat je geen last hebt van warme, benauwde lucht.


Afmetingen en gewicht

Dit model is een compacte mobiele airco. Door het kleine formaat zet je hem gemakkelijk overal neer.

De afmetingen van de Fuave ACB07K01 zijn 70 cm hoog, 32 cm breed en 37 cm diep.

Bij de diepte moet je er rekening mee houden dat er circa 20 cm bij komt door het aansluiten van de afvoerslang, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Afvoerslang diepte Fuave ACB07K01 afmetingen

De afvoerslang is 1,5 meter lang. Net als de snoerlengte voor in het stopcontact.

Deze Fuave is relatief lichte airco vergeleken met andere mobiele airco’s. Hij weegt slechts 18 kg. Dit tegenover zware modellen van wel 36 kilo is dit model twee keer zo licht.

Voor een efficiënte werking zorg je ervoor dat er minaal 30 cm ruimte rondom de airco vrij is. Volgens de handleiding.


Afstandsbediening

afstandsbediening Fuave ACB07K01

Op de afstandsbediening van de Fuave ACB07K01 zitten 7 knoppen. Ook hier is één knop zonder functie.

De Speed-knop bepaalt de snelheid van de ventilator.

Met de temperatuurknoppen stel je de thermostaat in.

Via de mode toets bepaal je in welke stand de Fuave staat.

De timer knop stelt de in-/uitschakeltijd in van 1 tot 24 uur vooruit.

Met de Power toets kun je de airco aan en uit zetten.

Energiezuinigheid

De energiezuinigheid van deze mobiele airco is gemiddeld. Met energieklasse A en een wattage van 785 watt verbruikt dit model niet héél veel stroom. Natuurlijk alsmede door de koelkracht.

Qua energie efficiëntie ratio is deze Fuave ACB07K01 gemiddeld, namelijk 2,6. Dit staat op het energielabel.


Fuave ACB07K01 test: hoe snel koelt deze mobiele airco?

In deze Fuave ACB07K01 test vind je alles over het geluidsniveau en de efficiëntie van deze airco. Ik heb hem getest met de decibelmeter op geluidsniveau. Daarnaast meet ik in een ruimte van (67 m3) 21 m2 ieder kwartier de temperatuur om de koelsnelheid te meten.


Geluidsniveau: iets wat luidruchtig

Om de koelsnelheid te meten heb ik de decibelmeter gebruikt. Dit heb ik gemeten vanaf 1,5 meter afstand van de airco. Want zelf sta of lig je ook vrijwel nooit pal naast het apparaat.

Op de doos en in de specificaties staat dat er 65 dB aan geluid wordt gemaakt.

Bekijk hieronder in de tabel het geluidsniveau van de Fuave ACB07K01:

KoelenGeluidsniveau
hoge stand58,5 dB
middel stand55 dB
lage stand54,1 dB

Het geluidsniveau van de ACB07K01 is wel wat luidruchtig. Met gemiddeld 58,5 decibel scoort deze wat hoger in volume dan de vergelijkbare mobiele airco’s.

Direct naast het apparaat scoort deze inderdaad zo’n 65 dB. Dit wisselt een beetje tussen 63 en 65 in.

Kortom: niet een hele stille mobiele airco voor op de slaapkamer. Toch doet de slaapmodus wel wat en kun je de kamer in een hittegolf wel op een koele temperatuur houden. Niet perse stil koelen, maar wel stil de temperatuur behouden.


Koelsnelheid: een snelle start!

Fuave ACB07K01 koelsnelheid test

Om de koelsnelheid te testen is de ruimte eerst verwarmd naar 26 graden. Vervolgens heb ik de test uitgevoerd en ieder kwartier de temperatuur bijgehouden.

Bekijk in de grafiek de koelsnelheid van de Fuave ACB07K01:

In de onderstaande tabel is de koelsnelheid van de Fuave ACB07K01 aangegeven naar verloop van tijd:

Tijd in urenTesttijdTemperatuur
15.000 min26
15.1515 min23,4
15.3030 min22,3
15.4545 min21,4
16.0060 min21,1
16.1575 min20,6
16.3090 min20,3

Zoals je in de tabel en grafiek kunt aflezen koelt deze Fuave een ruimte van 21 m2 binnen 1,5 uur met 5,7 graden! Dat is écht geen slechte prestatie!

Dit is niet de meest stille of krachtige mobiele airco van 2022. Ben je op zoek naar een stiller, krachtiger model? Dan is het raadzaam de mobiele airco test te bekijken!


Conclusie van de Fuave ACB07K01 review

Dit is een prima, goed presterend apparaat. En zeker voor deze prijs! Momenteel in de aanbieding voor 299,-. Een goede oplossing voor de té hete zomer die eraan zit te komen.

De Fuave ACB07K01 is de goedkoopste mobiele airco van Coolblue. Doordat hij de laagste prijs heeft (299 euro) is deze het goedkoopste.

Wat zeggen klanten over dit product?

Deze Fuave maakt nu eenmaal wat meer herrie, maar dat zien we ook terug in de goedkope prijs. Een ander nadeel dat opviel aan dit apparaat is dat er geen rem op zit. Je kunt ‘m dus niet remmen. Maar het is gelukkig ook geen racewagen.

De voordelen zijn vooral dat dit apparaat een mooi compact design heeft. Daarnaast is het gemakkelijk te bedienen met de afstandsbediening en de handige knoppen op het display. Ook de functies zijn erg goed zeker voor deze prijs erg goed.

Extra garantie bij Coolblue

Een goed voordeel van Coolblue’s huismerk is dat er veel garantie op zit. Je krijgt één jaar extra fabrieksgarantie van Fuave. Hierdoor profiteer je niet voor 2, maar 3 jaar van garantie op deze verrijdbare airconditioner.

Natuurlijk is het fijn wat extra garantie te hebben. Een aankoop waar je op kunt vertrouwen.

Heeft deze review je geholpen bij het maken van de juiste keuze? Klik hieronder op de knop en bestel jouw mobiele airco bij Coolblue. Alvast veel plezier met de nieuwe Fuave ACB07K01!Veelgestelde vragen

Wat kost de Fuave ACB07K01?

Bekijk de prijs hier.

Waarvoor is de ACB07K01 geschikt?

De ACB07K01 van Fuave is geschikt voor een kleine ruimte. Meer weten? Bekijk dan op deze pagina onze review.

Waar kun je de Fuave ACB07K01 kopen?

De ACB07K01 is te koop bij één webwinkel. Bekijk hier welke.


Lees ook:

1 gedachte over “Fuave ACB07K01 review: goedkope Fuave airco met 7000 BTU”

 1. Het lijkt er op dat de Fuave ACB07K01 al een tijdje uitverkocht is bij Coolblue.
  De Fuave ACB07W22 lijkt de opvolger te zijn, al zijn de specificaties nét even iets anders.

  Zou de W22 vergelijkbaar zijn in koelsnelheid?

  Hartelijk dank,

  ~Marten

  Beantwoorden

Plaats een reactie

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten