De’Longhi airco kopen?

Een De’Longhi airco is een van de beste mobiele airco’s op de markt. Ook is een DeLonghi mobiele airco één van de meest krachtige merken. En er zijn een hoop verschillende De’Longhi Pinguino’s. Welke is het beste voor jou?

De verschillen zitten in geluidsniveau, BTU’s (koelvermogen) en ECO-modi. Hier vind je de beste De’Longhi airco’s onder elkaar en vind je uitleg over hoe je de beste voor jou koopt.

Lees hier alles over:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe DeLonghi airco!

DeLonghi airco kopen?

Beste De’Longhi airco 2023

De beste DeLonghi mobiele airco van 2023 is de De’Longhi Pinguino PAC EX130 ECO RealFeel. Deze is het beste getest en het best beoordeeld met 301 reviews scoort deze DeLonghi airco een 4.1 uit 5.

Met 13000 BTU koelt deze De’Longhi Pinguino PAC EX130 ECO RealFeel een kamer tot 35 m2. Het geluidsniveau is 63 dB. Dit is een mobiele airco die redelijk stil is. Maar niet tot de stilste DeLonghi airco’s behoort. Toch kun je ‘m gemakkelijk gebruiken in de woonkamer of op kantoor.

De aparte ventilatiefunctie heeft 3 snelheden. Zo gebruik je ‘m ook als ventilator. En de luchtontvochtigingsfunctie haalt het klamme gevoel uit de lucht. Zo kom je thuis in een heerlijke afgekoelde kamer zonder klam gevoel.

De timer stel je in op maximaal 12 uur vooruit. Hierna gaat de airco automatisch uit. Een thermostaat zorgt ervoor dat je zelf de temperatuur instelt. Vervolgens houdt deze Pinguino airco hem op die temperatuur.


Alle De’Longhi mobiele airco’s

Hier vind je alle DeLonghi airco’s beschikbaar in 2023. Zo kies je eenvoudig de beste voor jou – want we geven je er een handige beschrijving bij. Wil je weten waarom je een bepaald model móet hebben? Neem de beschrijving goed door! Zo kom je erachter wat bij je past en wat niet.

Er zijn 9 verschillende modellen. Je kiest tussen de verschillende vermogens of sorteer per geluidsniveau. Daarnaast zijn er ECO-functies om jouw apparaat een stuk zuiniger te laten koelen.

Maak hiernaast jouw keuze tussen welke DeLonghi Pinguino airco je aanspreekt. Weet je nog niet wat je zoekt? Lees dan de beschrijving per airco door. Alvast veel plezier met jouw nieuwe mobiele airconditioner!

Extra stille DeLonghi airco’s:

Koelvermogen < 10.000 BTU:

Koelvermogen > 10.000 BTU:


DELONGHI PAC EX100 SILENT (10.000 BTU)


Met de De’Longhi PAC EX 100 Silent heb je een zuinige mobiele airco. Het maximale koelvermogen van 10.000 BTU koelt een ruimte tot 23 m2. Bij een goede isolatie kun je een kamer tot 36 m2 koelen.

Er zit een ventilatiefunctie op én je beschikt over een timer functie.

Deze De’Longhi PAC EX100 Silent was de eerste mobiele airco ooit met de A++ energieklasse. Het energieverbruik ligt dan ook 20% lager dan bij een mobiele airco met energieklasse A+.

Het geluidsniveau is gemiddeld – voor een DeLonghi airco. Met 54 dB kun je dit apparaat gemakkelijk in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor gebruiken. Hij stoort haast niet, enkel op de hoogste stand.

Gebruik de thermostaat om de juiste temperatuur in te stellen. Dan behoudt deze DeLonghi Pinguino de juiste temperatuur in de kamer door af te wisselen van koelvermogen.


DELONGHI PAC EX120 SILENT (11.500 BTU)


Deze DeLonghi PAC EX120 Silent is de tweede stille mobiele airco van dit merk. Het verschil met de EX100 Silent is het koelvermogen, de kleur en het energielabel.

Met een maximaal koelvermogen van 11.500 BTU kun je een ruimte tot 42 m2 koelen. Is jouw isolatie niet zo goed? Dan kun je een kamer tot maximaal 26 m2 koelen.

Er zitten vrijwel dezelfde functies op: timerfunctie, thermostaat, ventilatiestanden en natuurlijk de airconditioner. Ook maakt deze mobiele airco het een stuk aangenamer door de luchtvochtigheid naar beneden te halen. Zo haalt deze PAC EX120 het klamme gevoel weg.

Met energielabel A (in plaats van A++) en een zwarte uitstraling verschilt deze DeLonghi Pinguino EX120 toch wat van de EX100-versie.

Via de afstandsbediening bedien je hem eenvoudig. Meegeleverd is standaard de afvoerslang, afstandsbediening en raamafdichting.


DELONGHI PAC N77 ECO (8.200 BTU)


De kleinste DeLonghi airco is de PAC N77 ECO. Met 8.200 BTU is dit het apparaat met het laagste koelvermogen van dit merk. Daarnaast was dit de goedkoopste DeLonghi airco op de markt in 2021.

Hiermee heb je een basisklasse airconditioner van een goed merk. Er zijn veel goedkopere airco’s te vinden als bijvoorbeeld Tristar. Dit is van lagere kwaliteit. De levensduur van DeLonghi is vele malen hoger.

Deze relatief goedkope versie is voorzien van de meest belangrijke functies. Denk aan ventilatie, een thermostaat en timer en ECO-functie.

Met deze ECO-functie bij een mobiele airco van DeLonghi kun je er van op aan dat het apparaat efficiënt werkt. Stel met de thermostaat een temperatuur in en de airco past de koelsnelheid aan op de temperatuur.


DELONGHI PAC N82 ECO (9.400 BTU)


Deze DeLonghi PAC N82 ECO heeft een maximaal koelvermogen van 9400 BTU. Hiermee koelt deze DeLonghi airco een ruimte tot maximaal 34 m2 bij goede isolatie. Heeft de woning slechte isolatie? Dan is er maximaal oppervlak van 21 m2 aan te raden.

Het geluidsniveau is 63 dB. Hiermee is dit geen stille airconditioner voor een slaapkamer. Toch zit er een timer en thermostaat op. Hiermee kun je ‘m zo instellen dat deze DeLonghi na een tot 12 uur ingestelde tijd uitgaat. Handig voor wanneer je niet verkouden wilt worden als je ‘m toch op de slaapkamer gebruikt.

Zorg ervoor dat de te koelen temperatuur maximaal 6 tot 10 graden warmer is dan de kamer zelf. Hoe minder warm, hoe sneller het afkoelt. Ook hoeft de airco minder hard te werken en dus geluid te maken.

Met een score van 4,5 uit 5 met 24 reviews is dit een van de best beoordeelde mobiele airco’s van DeLonghi!


DELONGHI PAC N90 ECO SILENT (9.800 BTU)


Met een vermogen van 9800 BTU koel je een ruimte to 85 m3. Dit is een maximale ruimte van 22 m2 bij een slechte isolatie. Heeft jouw woning een goede isolatie, of lage warmtelasten? Dan koel je een ruimte tot maximaal 36 m2.

Ook deze DeLonghi airconditioner beschikt over een ontvochtigingsfunctie. Hierdoor heb je geen klam gevoel in de zomer. Deze verwijdert 34 liter vocht per dag. Een hoop!

Je bedient ‘m handig via de afstandsbediening – met LCD-display.

Dankzij de wielen verplaats je ‘m gemakkelijk door de kamer. Daarnaast is deze niet zo groot met afmetingen 44,9 cm, 39,5 cm en 75 cm hoog.

Energieklasse A zegt dat dit een goede mobiele airco is van DeLonghi, met een lage warmtelasten.


DELONGHI PAC EL92 SILENT (10.000 BTU)


Een koelvermogen van 10.000 BTU maakt deze DeLonghi PAC EL92 Silent een krachtige airco. Je koelt een ruimte tot 85 m3 of 25 m2 bij hoge warmtelasten. Heb je een goed geïsoleerd huis? Dan kun je deze mobiele airco gebruiken voor een kamer tot 37 m2.

Natuurlijk maakt ook dit apparaat gebruik van een afvoerslang. Deze is meegeleverd, net als de afstandsbediening en raamafdichting.

Met een timer stel je in tot wanneer deze airconditioner moet koelen. De thermostaat stelt je in staat om een constante temperatuur in te stellen. De airco past zijn koelvermogen aan op de temperatuur in de kamer. Lekker energiezuinig!

Deze EL92 Silent maakt weinig herrie, maar niet minder dan gemiddeld. Met een gemiddeld geluidsniveau van 63 dB is dit geen extreem stille versie. Misschien dus niet iets voor in de slaapkamer.


DELONGHI EL98 ECO REAL FEAL (10.700 BTU)


Met deze EL98 ECO Real Feal DeLonghi mobiele airco heb je geen zorgen naar het klimaat in huis tijdens de warmste zomerdagen. Met 3 verschillende windstanden verkoel je de ruimte.

Uit 4 reviews scoort deze mobiele airco een 8,0 uit 10. Met opmerkingen over de simpele bediening en slimme afvoer van het condenswater geven deze een hoge score.

Nadelen zijn onder andere het gewicht en geluidsniveau. Dit is geen apparaat om naast te gaan slapen. Want met een gemiddeld geluidsniveau van 64 dB is deze net zo stil als de meeste DeLonghi mobiele airco’s.

De afstandsbediening, afvoerslang, handleiding, afvoerset en afdichtingkit worden meegeleverd. Zo vind je een van de beste DeLonghi airco’s in een compleet pakket – logischerwijs!


DELONGHI PAC EL112 CST (11.000 BTU)


Deze PAC EL112 CST (of Silent) is met 11.000 BTU de op één na sterkste mobiele airco van De’Longhi. Hiermee koel je een ruimte die je goed isoleert tot 40 m2. Een slecht geïsoleerde ruimte kan tot 25m2 groot zijn.

Deze mobiele airco heeft energielabel A+. Hiermee is dit een energiezuinige variant. Althans, we moeten nog afwachten wat het nieuwe energielabel gaat doen met deze verrijdbare apparaten. Maar dat is nog zorg voor later volgend jaar.

Met 63 db aan geluidsniveau is dit ook weer een standaard volume dat DeLonghi ons geeft. Dit is het gemiddelde, dus niet op de hardste stand gemeten.

Hierbij krijg je ook alle toebehoren zoals afvoerslang, afdichtingset en afstandsbediening meegeleverd.


Waarom een De’Longhi airco kopen?

Een De’Longhi airco heeft veel verschillende functies. Sommige hebben meer functies dan andere mobiele airco’s. Maar wat betekenen de functies en wat heb je eraan? De meeste De’Longhi airco’s hebben de volgende functies sowieso:

  • Airco modus voor verkoeling met koelmiddel
  • Ontvochtigingsmodus die de lucht droogt zonder deze te koelen
  • Timer en afstandsbediening voor gemak en energie-efficiëntie
  • R290-koelmiddel – Beter dan de R22-voorganger, een hoger vermogen dan R32-koelmiddel.
  • Wielen voor gemakkelijker verplaatsen

Warmtemodus

In Nederland is een De’Longhi airco met warmtefunctie ideaal. Want zo koel je in de zomer en verwarm je de kamer in de winter.

Schakel bij koud weer over op Warmte, en het koelmiddel verzamelt warmte van buiten met behulp van de slang en verspreid deze in huis.

Voordeel: aanvullende warmte van een airconditioner is goedkoper dan warmte van een verwarming. Dit komt doordat de warmtepomp geen warmte produceert, maar deze opvangt (zelfs bij koud weer) en naar binnen pompt.

Dit is niet effectief bij buitentemperaturen onder het vriespunt. Ten tweede mag je niet verwachten dat een mobiele airco met Heat-modus alle warmte levert die je nodig hebt bij zeer koud weer. 

Ontvochtigingsmodus

In veel klimaten, zoals die van Nederland, kan de lucht gedurende een seizoen koel en vochtig zijn.

In de airco-modus worden warmte en vochtigheid uit de lucht gehaald en naar buiten afgevoerd. In de modus Ontvochtigen wordt de warmte teruggestuurd naar uw woonruimte; alleen de vochtigheid wordt verwijderd.

Voordeel: een mobiele airco met ontvochtigingsmodus is een ideale keuze voor die koele, klamme dagen in de herfst en lente.


Eén of twee slangen?

DeLonghi heeft geen mobiele airco’s met twee slangen op de markt. Alle modellen zijn met één slang naar buiten. Dit is minder efficiënt dan met twee slangen. Waarom?

Een enkele slang voert warme lucht en vocht uit het raam. Door lucht naar buiten te sturen ontstaat er onderdruk in het huis. Als gevolg hiervan wordt warme buitenlucht naar binnen gezogen door kieren in de buitenkant van het huis. Bijvoorbeeld een tochtige deur, opening in de gevelbekleding of iets dergelijks. Dit compenseert de koelinspanningen van de airco, waardoor deze minder efficiënt wordt.

Een dubbele slang trekt warme lucht van binnen in het systeem, koelt deze af en stuurt deze terug naar binnen. Als dit gebeurt, worden de compressor en het koelmiddel behoorlijk heet – zelfs kokend heet. Het systeem met twee slangen wordt gebruikt om buitenlucht aan te zuigen, de compressor en het koelmiddel te koelen en warmte en vocht uit huis te transporteren.

Veel merken en zeker in Nederland maken alleen mobiele airco’s met één slang. Haier en Whynter behoren tot degenen die modellen met twee slangen maken, maar deze worden niet verkocht in Nederland. Het klimaat is hier prima, zeker voor een enkele slang. Denk je aan een warmer klimaat met constante temperaturen boven de 40 graden? Dan is het slim om een apparaat met twee slangen te kopen. Voor in Nederland is een DeLonghi airco met één slang ruim voldoende.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste DeLonghi airco?

De beste De’Longhi mobiele airco is de De’Longhi Pinguino PAC EX130 ECO RealFeel. Dit is de meest stille en krachtige airconditioner van DeLonghi.

Welke De’Longhi airco kopen?

De De’Longhi airco die bij je past is degene die je nodig hebt. Hier vind je een complete lijst van alle beschikbare apparaten in 2022.

Wat is de krachtigste De’Longhi airco?

De meest krachtige airco van De’Longhi is de De’Longhi Pinguino PAC EX130 ECO RealFeel. Deze koelt met 13.000 BTU een kamer tot 35 m2.

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten