AEG airco kopen? Beste AEG mobiele airco test 2023

Op zoek naar een AEG airco? Dit zijn de beste mobiele airco’s van 2023. En niet zonder reden! Want met een AEG mobiele airco haal je een topklasse apparaat in huis. De twee beste heb ik getest. Het resultaat?

Super stille én krachtige airco’s – dat is wat AEG airco’s zijn. Met een redelijk hoge prijsklasse mag je ook topklasse verwachten. En gelukkig is niets minder waar: met AEG weet je dat je goed zit.

Er zijn verschillende modellen op de markt met verschillende functies. Welke is de beste AEG airco voor jou? Hieronder bekijk je:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe AEG mobiele airco!

AEG airco kopen? Beste AEG mobiele airco test 2023

Let op!

Een AEG airco wordt geleverd zonder raamafdichting. Koop deze er los bij! De specifieke afdichting voor AEG is AWK04.


TOP 3 beste AEG airco’s

De beste AEG airco van 2023 is de AEG AXP34U338CW of AXP35U538CW. Deze is het beste getest en het best beoordeeld met een 8,3 uit 10 met 100 reviews.

Het kleinere broertje van dit model is de AEG AXP26U338CW. Deze is goed voor een iets kleinere kamer tot 26 m2.

Bekijk hiernaast mijn videoreview van de AEG Chillflex Pro airco’s. Of klik hier door naar de beschrijving van het apparaat:

  1. 12.000 BTU tot 42 m2
  2. 9.000 BTU tot 26 m2
  3. PX71-265WT

Videoreview

Bekijk hier mijn videoreview van de AEG Chillflex Pro serie!


1. AXP34U338CW of AXP35U538CW


De beste AEG mobiele airco van 2023 is de AXP35U538CW, AXP34U338CW of de AXP34U338HW. Met meer dan 150 beoordelingen scoort deze een 8.6 uit 10. Dit is de beste grote AEG airco met 12.000 BTU.

Deze mobiele airco is geschikt voor een ruimte tot 35 – 42 m2. Afhankelijk van hoe goed de isolatie is in jouw ruimte.

Waarom zijn er verschillende modelnamen van dit model? Eigenlijk zijn het dezelfde modellen. Voor online- en offline winkels leveren fabrikanten vaak verschillende modelnummers, vandaar het verschil.

Via de timerfunctie stel je automatisch in- of uitschakelen in. Via de slaapmodus kun je de airco minder geluid laten maken en automatisch na 7 uur laten uitschakelen. Zo word je niet verkouden. Het geluidsniveau neemt af, net als de temperatuur in jouw (slaap)kamer.

Met de AEG AXP34U338CW kun je niet verwarmen. Lees ook alles over airco verwarming. Daarnaast kun je ‘m ook niet verbinden met een app op jouw telefoon. ‘Luxe’ functies ontbreken misschien, maar qua prestatie is dit de beste mobiele airco.

Meer lezen over dit apparaat? Lees de AEG AXP34U338CW review!


2. AXP26U338CW of AXP26U338BW


De op één na beste mobiele airco van 2023 is dezelfde, maar dan met 9.000 BTU in plaats van 12.000 BTU. Hiermee koel je een ruimte met goede isolatie tot 26 m2. Bij een wat minder goed geïsoleerde ruimte kun je koelen tot 17 m2. Denk bijvoorbeeld aan een zolder met hoge warmtelasten of een schuurtje in de felle zon.

Ook deze AEG AXP26U338BW kan niet verwarmen. Het duurzame koelmiddel R290 maakt ook dit model wat milieuvriendelijker.

De raamafdichting is niet meegeleverd. De specifieke AEG raamafdichting is de AWK04. Deze past het beste bij de slang!

De AEG is 71 cm hoog en 47,6 cm breed. Daarnaast is het apparaat 38,5 cm diep, maar je hebt nog een afvoerslang aan de achterkant. Hierdoor heb je achter het apparaat ook nog iets van ruimte nodig.

Meer lezen over dit apparaat? Lees de AEG AXP26U338CW test!


3. PX71-265WT


Met deze AEG PX71-265WT koop je écht een mobiele airco met slang. Het lijkt op een toren speaker of iets dergelijks. Dit is niet zomaar. Hierdoor heeft deze een AirSurround-systeem. Hiermee zorgt de AEG airco voor een constante verspreiding van frisse lucht. Hoe werkt dit?

De cilindervorm stuurt de lucht naar boven, in plaats van naar binnen. Een indirecte luchtstroming waardoor er betere verdeling is.

Dit is een speciale AEG airco met verwarmingsfunctie. Hiermee warm je een ruimte op tot wel 30 graden. Via de app kun je ‘m besturen. Hierdoor zeer eenvoudig en veelzijdig apparaat. Een topper voor in ieder huis, ‘s zomers en in de winter.


AEG airco test: welke AEG mobiele airco koelt het snelste?

De AEG mobiele airco’s van 2023 zijn erg goed getest. Maar welke koelt het aller- snelste? Hieronder bekijk je de AEG koelsnelheid test. Zo weet je precies welke AEG airco het beste getest is in 2023. Om de test uit te voeren hebben we de nummer 1 en 2 getest: AXP26U338CW (9.000 BTU) en AXP34U338CW (12.000 BTU). Hiervoor is een ruimte van 67 m3 of 21 m2 gebruikt.

In principe is dit een (te) kleine kamer voor het koelvermogen van 12.000 BTU. De verwachting is daarom dat deze het beste koelt. Hieronder vind je de testresultaten over het koelvermogen. Wil je meer weten, zoals wat het geluidsniveau precies is? Lees dan de volledige tests!


Testresultaten: wat is het verschil?

Bekijk in de grafiek de AXP34U338CW (12.000 BTU) test per 15 min:

(↔ Scroll om de gehele grafiek te bekijken!)

Bekijk in de grafiek de AXP26U338CW (9.000 BTU) test per 15 min:

(↔ Scroll om de gehele grafiek te bekijken!)


Vergelijking: wie is het snelste?

Zoals je kunt zien eindigt degene met 12.000 BTU bovenaan. Na 1,5 uur koelen heeft deze de laagste kamertemperatuur bereikt: 20 graden. De 9.000 BTU-versie zit hier nét iets boven: 20,4 graden. Eén ding is zeker: de prestatie is erg consistent!

De eerste 30 minuten is de kamertemperatuur met exact dezelfde graden gedaald. Vervolgens merken we een klein verschil tussen bovenstaande modellen. Bekijk hieronder in de grafiek de vergelijking met beide apparaten en de testresultaten:

(↔ Scroll om de gehele grafiek te bekijken!)


Functies van een AEG mobiele airco

Om een weloverwogen keuze te maken is het handig alle functies van de AEG mobiele airco’s te begrijpen. Hieronder vind je alle functies die de AEG’s kunnen hebben in een overzicht. Zo weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een AEG.

Koelmodus

In de koelmodus moet je de afvoerslang gebruiken. Want een mobiele airco zonder afvoerslang bestaat niet. Via de fan speed-toets op de airco kun je de ventilatorsnelheid selecteren. Ook is het mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen met de plus of min knoppen.

Droogmodus

In de droogmodus is de mobiele airco aan het ontvochtigen. Hiermee haalt de AEG het klamme gevoel uit de lucht. De ventilatorsnelheid staat op low en is hierbij niet aan te passen.

Fan mode

In de Fan mode staat enkel de ventilator aan. Hierbij kun je het apparaat gebruiken zonder slang. Via de Fan speed-toets stel je gemakkelijk de ventilatorsnelheid in. Op het display staat de kamertemperatuur aangegeven. Auto-snelheid kan in deze modus niet worden geactiveerd.

Automatische modus

Op een AEG mobiele airco staat onder mode de optie auto. Hiermee activeer je de automatische modus en dit kan alleen met afvoerslang. Op de automatische modus gaat de AEG automatisch koelen, verwarmen of ventileren afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Timermodus

Met de timermodus kun je het systeem automatisch laten starten of uitschakelen. Wil je het opstarten vertragen? Druk dan op de timer toets wanneer de airco in stand-by staat. Het lampje van timer gaat branden en het standaard aantal uren is 0. Stel de tijd in van 0,5 tot 24 uur vooruit. Druk binnen 5 seconden opnieuw op de timer-knop en de instelling staat! Voor het automatisch uitschakelen zorg je ervoor dat de airco aan staat bij instellen.

Slaapstand

Je kunt de slaapstand op een AEG activeren om een comfortabele temperatuur te krijgen en energie te besparen. Staat het apparaat in de modus koelen, verwarmen of auto? Dan is de sleep-toets mogelijk. Hiermee stel je een temperatuur in die de airco binnen 7 uur probeert te bereiken. Een AEG airco koelt 1 graden per uur, vervolgens 1 graden per 30 minuten. Dit tot de slaapstand is afgelopen, 7 uren later.


AEG mobiele airco vs LG vs DeLonghi

Twijfel je tussen een AEG airco of een mobiele airco van een ander merk? Hier vind je vergelijkingen van AEG met verschillende andere merken. Zo weet je precies wat de verschillen zijn én welke slim is om te kopen. Hier kijken we naar twee andere topklasse airco merken: De’Longhi en LG.


Verschillen met De’Longhi

Hieronder vind je de verschillen tussen AEG en DeLongi. Hierbij kijken we naar prijs-kwaliteit, functionaliteiten en aanbod. Daarnaast nemen we ook de scores van klant reviews mee in de vergelijking. Meer bekijken van dit merk? Bekijk alle beste De’Longhi airco’s.

Prijs

De’Longhi heeft modellen vanaf 8.200 BTU tot 11.500 BTU. Hiervoor betaal je tussen de 450 en 1.100 euro. Vergeleken met AEG is dit aan de hoge kant. Een AEG airco met 12.000 BTU kost bij Expert.nl 599 euro. Hierdoor is AEG goedkoper dan DeLonghi mobiele airco’s.

Functionaliteiten

Qua functionaliteiten verschilt een De’Longhi niet veel van een AEG mobiele airco. Een enkele De’Longhi heeft verwarmingsfunctie, net als bij AEG. Daarnaast beschikken ze beide over R290-koelmiddel, ontvochtigingsfunctie, timer en afstandsbediening. Ze verschillen niet veel van elkaar en zijn ongeveer even stil.


Verschillen met LG

Bekijk hieronder de verschillen tussen een AEG mobiele airco en LG. LG is een nieuw merk op het gebied van deze verrijdbare apparaten. Bekijk hieronder de verschillen of bekijk de LG mobiele airco.

Prijs

De prijs van de enige LG mobiele airco is 749 euro. Dit is voor 9000 BTU. Vergeleken met AEG mobiele airco’s is LG duurder, kijkend naar vermogen.

Functionaliteiten

De functies van LG airco’s zijn weinig verschillend van AEG. Met een slaapfunctie, timer, afstandsbediening, ontvochtigingsfunctie en ventilatiefunctie is het aardig overeenkomend. Wel is een LG stiller, maar daar betaal je dan ook voor. De energie-efficiëntieklasse ligt bij LG wat hoger; 3,1 in plaats van 2,6.


Veelgestelde vragen

Welke AEG airco kopen?

De beste AEG airco is de AXP35U538CW, AXP34U338CW of de AXP34U338HW. Dit model heeft verschillende nummers, maar is hetzelfde. Bekijk de beste hier.

Waarom is AEG de beste mobiele airco?

Door de gunstige prijs, uitgebreide functies en relatief stille werking is AEG de beste mobiele airco van 2023. Meer weten? Bekijk hier de volledige koelsnelheid test en kom erachter welke van de airco’s het snelste is!

Waarom een AEG airco kopen?

AEG heeft de beste functies en is een echt A-merk mobiele airco. Hierdoor weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Daarnaast zijn alle functies aanwezig bij AEG en is de prijs relatief laag. Hierdoor is AEG qua prijs-kwaliteitverhouding een van de beste merken in 2023!

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten