Mobiele airco zonder slang? Beste opties zonder afvoer 2023

Mobiele airco zonder slang naar buiten kopen? Een mobiele airco heeft altijd een slang nodig om de warmte naar buiten te sturen. Maar ik snap; een buis of afvoer is niet heel praktisch. Daarom vind je hier oplossingen voor een airco zonder afvoerslang.

De beste opties:

De vraag of een mobiele airco zonder slang bestaat komt voor op verschillende fora. Klusidee, BNNvara, FOK en BEdigital stellen de vraag: wat is de beste mobiele airco zonder slang naar buiten? Ik geef je het antwoord. Maar eerst;

Warmte moet kunnen worden afgevoerd. Daarom is een mobiele airco áltijd met slang. Anders werkt het niet. Gelukkig hoef je het raam niet open te laten staan, want er is raamafdichting. Bekijk de tabel voor de opties met of zonder afvoerslang:

Soort apparaatMax. koelingMet of zonder slang
Mobiele airco10 gradenmet slang
Monoblock airco10 gradenmet buis door muur
Aircooler3 gradenzonder slang
Ventilator3 gradenzonder slang
Split-airco10 gradenmet slang en buitenunit

Airco Zonder Slang Video

Bekijk hier mijn video over airco’s zonder slang.


Beste mobiele airco zonder slang

beste mobiele airco zonder slang

De beste mobiele airco zonder slang is de Evolar EVO-ES9000. Deze is het beste verkocht en het best beoordeeld en scoort een 3.4 uit 5 door de innovatieve manier van koelen.

Er is geen afvoerslang nodig. De Evolar EVO-ES9000 is een watergekoelde mobiele airco en kan 8 uur achter elkaar koelen.

Hoe werkt het?

Na de 8 uur moet de airconditioning 2 tot 3 uur afkoelen. Het kan zijn dat de Evolar minder lang koelt. Dit ligt aan omgevingstemperatuur, watertemperatuur en de gewenste temperatuur.

De EVO-ES9000 heeft een watertank van 37 liter. Het water wordt gekoeld tot -6 graden. De warme lucht wordt afgekoeld en terug de kamer in geblazen. Op deze manier koelt de airco zonder buis of slang naar buiten de lucht.

Het water verversen is nodig ééns per seizoen. Daarnaast zit er een wasmachine slang bij en verloopstukjes. Zo kan het apparaat via iedere kraan worden gevuld.

Niet alleen kan de Evolar de kamer verkoelen. Hij kan ook verwarmen. En daarnaast beschikt dit apparaat over een ontvochtigingsfunctie. Zo heb je er echt het hele jaar plezier van. De luchtvochtigheid in huis regelen, in de winter verwarmen en in de zomer koelen. Meer weten over verwarming? Lees alles over verwarming met airco!

Evolar EVO ES9000

Instructievideo

Hierboven bekijk je de instructievideo van de Evolar EVO-ES9000. Controleer de prijs hieronder door op de knop te klikken.

Beste alternatieven mobiele airco zonder afvoer

Het beste alternatief voor een airco zonder slang is een airco met slang, ventilator of luchtkoeler. Alleen met een mobiele airco met slang heb je de mogelijkheid meer dan 10 graden te koelen.

Gedurende een hittegolf is het niet prettig slapen, maar met een mobiele airco is dit probleem snel opgelost. Zonder slang is een fabel, dat kan namelijk niet. Waar moet de warme lucht heen?

Bekijk hiernaast alternatieven, maar ook goede mobiele airco’s met slang. Maak je keuze en zoek verkoeling op deze zomer.

Alternatieven airco met slang en zonder
1. Inventum AC127WSET (met slang)
2. DeLonghi PAC EX100 (met afvoerslang)
3. Tristar AC-5474 (met slang)
4. Tristar AT-5450 (zonder slang)
5. Fuave FV3010 Chrome (zonder slang)

1. Inventum AC127WSET


De beste mobiele airco met afvoerslang is de Inventum AC127WSET. Deze is het beste getest doordat deze het snelste koelt met dubbele afvoerslang.

Niet één maar twee afvoerslangen: op de foto zie je de Performance-Kit van Inventum. Hiermee koelt de airco twee keer zo snel.

Deze is enorm populair dit jaar; wellicht door mijn goede testresultaten. Hierdoor al uitverkocht bij Bol.com.

Wil je deze best geteste nog hebben? Bekijk ‘m dan hier bij Expert.nl. Op dit moment nog de enige aanbieder van de Inventum.


2. DELONGHI PAC EX100 Silent (10.000 BTU)


De Delonghi Pinguino PAC EX100 Silent is erg stil. Dit is de meest stille mobiele airco van 2023. Zo koel je de ruimte af zonder dat je daar last van hebt. Ook kun je er prima naast slapen.

Testresultaten lezen? Bekijk dan mijn Delonghi PAC EX100 Silent review!

Geleverd met afstandsbediening, afvoerslang en raamafdichting: je koopt een compleet pakket.

Qua koelsnelheid is dit ook een van de testwinnaars. Met 10000 BTU koel je een kamer tot maximaal 28 m2, bij wat slechtere isolatie is dit tot 20 m2.

Dit is een energiezuinige airco met energieklasse A++. Daarnaast is deze airco voorzien van het hoogste EER (energie-efficiëntie-ratio). Hierdoor koelt deze een stuk sneller dan vergelijkbare modellen.

Ik kan deze airco zeer aanraden aan iedereen die een goed apparaat wilt bestellen en daar een redelijk budget voor over heeft. Een van de beste apparaten uit de markt!


3. TRISTAR AC-5477 (7.000 BTU)


De Tristar AC-5477 is de best verkochte van 2023. Met deze Tristar haal je een airco met een koelvermogen van 7000 BTU in huis. Niet veel maar genoeg voor een kleine kamer van maximaal 17 m². Meer lezen? Lees mijn review over de Tristar AC-5477.

Een ander voordeel: bij Amazon is deze erg goedkoop. Maar dan met 10.000 BTU. Hiermee koel je dus een veel grotere ruimte. Van ongeveer 30 m2.

Je krijgt ook hierbij 2 jaar standaard fabrieksgarantie. Daarnaast beschikt deze over een timer en afstandsbediening. Iets van geluid maakt dit apparaat wel. Met 65 dB haal je een kwalitatief goed product met redelijk luid geluidsniveau in huis.

Doordat er een thermostaat op zit kun je de temperatuur zelf instellen. Stel dit in van 16⁰C tot 31⁰C. Ook is deze te gebruiken als ventilator.

Met 3.7 uit 5 met 11 reviews is dit de beste Tristar airco.


4. TRISTAR AT-5450


De Tristar AT-5450 is de beste aircooler van 2023. Hiermee kun je een ruimte met maximaal 3 graden afkoelen. Maar je hebt een aircooler zonder slang. Hiermee kun je ook de lucht bevochtigen.

Met een watertank van 4,5 liter heb je genoeg om tot 20 uur te kunnen koelen. Je hebt een timerfunctie die je tot 8 uur vooruit instelt.

Met de AT-5450 is er redelijk wat geluid, vergelijkbaar met die van een mobiele airco; 63,1 dB. Met een afmeting van 74 x 37 x 30 cm lijkt dit apparaat er ook nog op.

Het is één van de best verkochte luchtkoelers in 2019 en 2020 geweest. Met 105 reviews beoordeeld met een 3.5 uit 5. Niet slecht! Zeker niet voor een apparaat dat de ruimte met maximaal 3 graden laat afkoelen.


5. FUAVE FV3010 CHROME


Met de Fuave FV3010 Chrome ventilator zet je jouw verkoeling overal neer. Doordat de ventilator niet horizontaal, maar verticaal beweegt richt je ‘m overal naartoe. Staat de vloerventilator naar jouw mening te laag? Dan mag je ‘m best op tafel zetten.

Er zitten 3 verschillende snelheden op. Bij de hoogste snelheid koel je jouw kamer snel af. Dan maakt de Fuave vloerventilator wel wat herrie: met 73 decibel is dit geen zacht geluid. Toch kun je ‘m gemakkelijk op de eerste stand op je slaapkamer zetten. Dan scheelt het een hoop.

Hij is slechts 3,2 kilo. In je tas? Daar is deze Fuave wel wat te groot voor. Maar in de auto op reis kan hij dan weer wel mee. En het voordeel: de prijs.

Bij Coolblue betaal je er op dit moment 38,99 euro voor. Dit betekend dat je jouw kamer deze zomer nog lekker afkoelt voor een lage prijs.


Waarom werkt een mobiele airco zonder afvoerslang niet?

mobiele airco zonder slang in woonkamer

Een perfecte situatieschets. Dat is wat je een mobiele airco zonder afvoerslang kunt noemen. Maar helaas is dit een ‘te mooi om waar te zijn’-verhaal. Omdat veel airco’s tegenwoordig verrijdbaar zijn, kun je er in de zomer van dromen zo’n ding in huis te hebben. Je rijd gemakkelijk van kamer naar kamer. En het verkoelt jouw huis tot een temperatuur die je zelf instelt. Dat is fijn, en zeker bij 30 graden. Het werkt alleen niet zo simpel.

Hoe werkt het een mobiele airco zonder slang?

Bij een mobiele airco hoort een afvoerbuis. De warmte moet vanuit jouw huis worden afgevoerd naar een andere plek, buiten jouw huis. Dit moet bij een monoblock airco via de muur, bij een split-unit systeem ook. Een mobiele airco is niet hetzelfde. Bij een verrijdbare airconditioner gaat de warme lucht via het raam of deur naar buiten. Niet via de muur dus, en ook niet zonder slang.

  • Ventilator verplaatst lucht, hierdoor koelt de lucht íets af. En je voelt een briesje.
  • (Mobiele) airco verkoelt lucht met behulp van koelmiddel.
  • Aircooler laat de lucht langs koud water gaan om de lucht af te koelen.

Allemaal verschillende soorten klimaatsystemen. Bij een ventilator heb je geen slang nodig. En bij een aircooler ook niet.

Een mobiele airco heeft wel een afvoerslang nodig. Want de warme lucht en het warme vocht moet worden afgevoerd. Anders warmt jouw kamer binnen een mum van tijd weer op.

De warme lucht die die airco ‘opzuigt’ wordt direct verkoelt. Vervolgens blijft er warm vocht over. Dit gaat via de afvoerbuis naar buiten. Op deze manier heb je een koel huis en verlaat de warmte jouw huis. Als een mobiele airco geen afvoerslang had, kon de warme lucht niet het huis uit. Dan zal jouw huis nooit veel afkoelen!

Oplossing?

Voor de afvoerslang is gelukkig wel een oplossing. De oplossing voor een mobiele airco afvoer is raamafdichting. Een raamafdichting zorgt ervoor dat de warme lucht buiten blijft. En de frisse lucht binnen. Ze zijn er voor iedere soort raam en voor ieder merk mobiele airco. Vergeet deze er niet bij te bestellen als deze er niet bij zit geleverd. Let hier dus goed op!

Waarvoor kies jij?

Het verschil tussen een (verrijdbare) airco en een luchtkoeler of ventilator is belangrijk om goed te begrijpen. Vaak zijn er mensen die zoeken naar een bol.com mobiele airco zonder slang. Maar dit kan dus niet. Er zijn serieuze verschillen waardoor een fout makkelijk gemaakt is. Bekijk onderstaande tabel en maak de juiste keuze!

Wil je:(Mobiele) aircoLuchtkoeler
– de temperatuur in huis ongeveer 10 graden naar beneden brengen?KanKan niet
– de temperatuur in huis 1, 2 of 3 graden naar beneden brengen?KanKan
– zelf de temperatuur instellen?KanKan niet
– een timer instellen?KanKan
– de kamer ontvochtigen?KanKan niet
– de kamer ook kunnen verwarmen?KanKan niet
– een apparaat zonder afvoerslang?Kan nietKan

De warme lucht komt toch weer naar binnen?

Eén van de meest gestelde vragen, op de met of zonder afvoerslang na, is hoe de warme lucht buiten blijft. Logisch, want wanneer je een raam of deur open zet komt er juist warmte naar binnen toe. Hiervoor is gelukkig een oplossing bedacht.

De airco raamafdichting set zorgt ervoor dat je de warme lucht buiten laat. De opening in raam of deur wordt mooi afgesloten met deze set. Zo kun je de afvoerslang uit een raam of deur hangen zonder dat er warme lucht naar binnen komt.

Bij een mobiele airco is een raamafdichting kit dus eigenlijk verplicht. Zeker als je ‘m goed wilt gebruiken. Voordat je bestelt is het belangrijk goed op te letten of er een set bij zit. Is dat niet het geval? Bestel deze er dan bij. Let op: het kan duur zijn. Kijk daarom naar airco’s waar deze al bij zit geleverd. Bijvoorbeeld bij alle airco’s van Coolblue’s huismerk Fuave. Een Dyson airco (ook zonder slang) koelt maar 3 graden.


Mobiele airco zonder afvoerbuis: de oplossing?

oplossing mobiele airco zonder afvoerbuis

De oplossing voor de afvoer van een mobiele airco is een raamafdichting set. Hiermee zorg je ervoor dat de warme lucht buiten blijft. Een oplossing voor de afvoerslang is er niet. Een mobiele airco maakt zonder slang meer lawaai en koelt niet goed.

Heb je op dit moment even geen geld, plaats of mogelijkheid voor een mobiele airco? Dan zoek je ook naar een mobiele airco zonder afvoerbuis. Hieronder zie je de andere opties voor een airco zonder buitenunit.

Het zijn verschillende soorten luchtkoelers en ventilatoren. Hiermee haal je de temperatuur dus niet meer dan 3 graden naar beneden. Dat is belangrijk, anders is een airco zonder buitenunit maar met afvoerslang de oplossing.

Ventilator: zonder slang

Natuurlijk kennen we deze allemaal. Er is de tafelventilator, de plafondventilator en de torenventilator. Maar welke heb je nodig? We snappen dat het lastig kiezen is tussen al deze verschillende systemen. Daarom vertellen we je op de volgende pagina alles over het kiezen van de beste ventilator.

Wanneer je kiest voor een ventilator kies je dus voor een airco zonder buitenunit. Toch is het niet echt een airco, want een ventilator verplaatst enkel de koude lucht. Reken dus niet op verkoeling van de lucht. Maar denk aan een verplaatsing van de warme lucht. Zo koel je jouw ruimte met ongeveer 3 graden.

Zelf maken: zijn er manieren?

Ja, zeker! Je kunt ook zelf jouw verkoeling installatie bouwen. Hoe? Vrij eenvoudig. Pak een aantal flessen en vul deze met water. Vervolgens leg je ze in de vriezer. Zodra deze allemaal bevroren zijn haal je er een aantal uit. Deze plaats je vervolgens voor de ventilator. Op deze manier wordt er bijvoorbeeld ‘s nachts telkens een lekker koel briesje met koude lucht naar je geblazen. Natuurlijk werkt dit maar tijdelijk, want de flessen zullen ontdooien. Wel lekker om in slaap te vallen!

Luchtkoeler of aircooler: zonder afvoerslang

Een luchtkoeler werkt anders dan een ventilator. Net wat beter, maar nog lang niet zo goed als een daadwerkelijk airconditioning systeem. Bij een luchtkoeler vind je in het systeem koud water. Dit koude water zorgt ervoor dat de lucht die langs het koude water komt wordt afgekoeld. Op deze manier koelt de lucht iets af, maar nog steeds niet veel. Ook hierbij is de verkoeling maximaal 3 graden.

Hierboven bekijk je de best verkochte luchtkoeler van Coolblue: de Honeywell. Dit apparaat is dus zonder slang. Een mobiele airco zonder slang? Die zijn er nooit – vrijwel nooit. Want er is er één. En dat is de EVOLAR. Waar we aan het begin van dit artikel naartoe linkte. Bekijk hem eens op Bol.com en lees de beschrijving. Een ander soort systeem. Misschien wel baanbrekend. Maar de vraag is: heb jij daar zin in?


Veelgestelde vragen

Is er een mobiele airco zonder slang naar buiten?

Nee, bekijk hier waarom niet. Ook vertellen we je graag het alternatief. Zo kun je de ruimte wat minder koelen of zelf je eigen airco-creatie maken.

Welke airco zonder afvoerslang kopen?

Het is het beste om er wel een te kopen, zodra je de ruimte met ongeveer 10 graden wil laten koelen. Wil je de ruimte met maximaal 3 graden laten koelen? Bekijk hier wat je moet kopen.

Wat is het beste alternatief?

Het beste alternatief is dit apparaat.

Kan een airco zonder slang?

Er zijn aircoolers zonder slang. Maar een airco zonder slang bestaat niet. Vanwege koelmiddel moet er warme lucht worden afgevoerd naar buiten. Dit moet met een slang. Zonder slang wordt het niet koud in huis!

0
Uw winkelwagen is leeg!

Het lijkt erop dat u nog geen artikelen aan uw winkelwagen heeft toegevoegd.

Blader door producten